• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Sağlık

Pansuman nasıl yapabilirim?

Gizli Üye
Gizli Üye
(30-35)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
01
Konserve kapagıyla elim kesildi yarım saattır kanaması durmuyo hatta 1 saat. Nasıl pansuman yapabiltim? https://hizliresim.com/lLEzog
Pansuman nasıl yapabilirim?
Nasıl Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Bu içerik tamamen bilgilendirme amaçlı olup, tıbbi tedavi niteliği taşımamaktadır.
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• erkatoko
    erkatoko Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 58%
    +1 yıl

bu tip kesiklere dikiş atabiliyolar başıma geldi bıçakla parmağımın tepesini kesip attım sol ek baş parmağı 1 çay bardağı kan aktı ama acımadı kanama durmadı gece eczaneye gittim pansuman yaptılar ertesi gün acile gidip tetanoz oldum ağrı kesici ve antibiyotik yazdırdım ama kullanmadım evde beklersen biraz daha ya tetanoz olucaksın ya da iyileştiğinde kabarcık gibi et fazlalığı olcak mikrop kaptıpı için batikon sürüp iyice bandajlamazsan kan durmaz her gün pansuman yapman lazım evde durup beklemekle olmaz...

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• TheBlackRose
    TheBlackRose Takip Et
    Xper 7 Yaş: 40 , eic 57%
    +1 yıl

panik yapmayın tentürdiyot var ise yara çevresini ve yaraya uygulayın daha sonra gazlı bez ve sargı bezi ile çok fazla sıkmadan tampon yaparak sarın kanama kesilecektir.

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran

Cok tesekkürler

Yorumla
    • TheBlackRose
      TheBlackRose
      +1 yıl

geçmiş olsun

Yorumla
  • adggee
    adggee Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

Herkes bildigi seyi yardim icin dicektir ama dogru olani saglik kurulusuna gitmen. Tetanoz asin var mi? diyabetin varmi? Pihtilasma sorunun var mi? Bir saatir durdurulamayan bir kanama soz konusuysa : kesilen alani yuksekte tut kalp hizasindan yuksekte ve dolasimi engellemicek sekilde turnike ya da tampon yapmalisin o sekilde saglik kurulusuna git orda gerekli islemi yaparlar. Gecmis olsun:)

3
    0 Yorumla
  • AryaSanon
    AryaSanon Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31 , eic 54%
    +1 yıl

Bak bebegim once bir pamukla felan kani sil iyice yapismasin, sonra oksijenlj su varsa yoksa tendurdiyot (baticon) dok pamuga iyice sil yarayi, daha sonra gazli bez varsa onunla sar, aci durumuna bagli olarak pamuk parmaginda kalabilir, gazli bezin ustunden bantlarsin, gecmis olsun :)

0
    1 Yorumla
    • İbrahimchyf
      İbrahimchyf
      +1 yıl

Bende Batokan Var Rengi Kahverengi Onu Silince Yara Geçiyomu Yoksa Temizliyormu

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

25

Cevap

102

Cevap

• deniztam35
    deniztam35 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30
    +1 yıl

orda kanamanın 1 saattir devam ettiğini söylemişsin yara boyutu gözükmüyo fakat sinek ufakta olsa mide bulandırır. eline peçete al mümkünse kolanya ile ıslat ( biraz yakar ) ve alanın üstüne koyup bas (yani tampon adı verilen tekniği uygula) 20 dk kadar o şekilde tut kanama durmuş olacak ılık suyla yıka önce (kan akışını normale cevirir ve rahatlatır) sonra kurula kan kalmışsa oksijenli su dök kan pıhtısını kaldıracaktır pamukla temizle. açık kalması lazım iyileşmesi için bu yüzden gazlı bezle sar...

0
    0 Yorumla
  • FrankM
    FrankM Takip Et
    Yoda Yaş: 36
    +1 yıl

Kesik fazla derin degil gibi gozukuyor, oncelikle yika, kan orada durmasin soguk suyun altinda tut biraz, cunku kan bakteri olusumunu hizlandiracaktir, durduk yere mikrop kapmasin. Ardindan varsa oksijenli su veyahut tenturdiyot vb birseyle sil ya da kolonya gibi alkollu birsey ile temizle, canin yanacak ama olsun varsa bir temiz bez ya da havluya antibiyotik ktem sur ve uzerine sar, ustunude yarabandi ile yapistir ve sabitle. Bepanthen kremde olur bu arada. Ardindan havada tut ve buz varsa lokal buz terapisi yap. Gecmis olsun

0
    0 Yorumla
  • azimli_fare
    azimli_fare Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 46%
    +1 yıl

bir kumaş parçasını al, hani bileğinde kalp gibi atan yer var ya tam onun üstünden bileğini iyice sık, elini kalbinin üstünde tut bir de yaraya baskı uygula. arada bir de o bileğine sardığın kumaşı aç, elin kangrene dönmesin. bu kadar. bir de kan eğer fışkırarak atıyorsa hemen koşa koşa bir acile git. yok normal kanıyorsa bunu yaparsan en geç 45 dk ya diner.

0
    0 Yorumla
  • gedikahsen
    gedikahsen Takip Et
    Guru Yaş: 59 , eic 47%
    +1 yıl

pansuman kanamayı durduran bir işlem değildir. neden tampon yapmıyorsun. pamuk olabilir çok katlı temiz bir bez olabilir sıkıca bastır üzerine. üç beş dakika sonra kan akışı duracaktır. eğer hala durmuyorsa senin kanında trombosit problebi var demektir. ama ne olursa olsun tampon şart.

0
    0 Yorumla
  • HotCaptain
    HotCaptain Takip Et
    Xper 4 Yaş: 35 , eic 47%
    +1 yıl

eczaneye git hallederler. ayrica Tetanos ignesi olmadiysan 10 yil icinde olman da gerekebilir. Gazli bez al, oksijenli su , pamuk , batikon , sargi bezi al. once yarayi sil hafifce sonra ustune oksijenli su biraz yakar 2 dk sonra falan fa batikonu sur. ustunu bezle sar bantla yapistir oh misss.

0
    0 Yorumla
  • subarucu
    subarucu Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 43%
    +1 yıl

tampon yapacaksın durmuyomu selpagı dola sonra bantla sıkıca bagla 15 dakıka sonra durur bu tampondur. sonrada orayı hafıf hafıf kolonyalı mendıl ıle ya da evde temızleyıcı ne varsa sur sürüşdür orayı temızle kurumasını bekle yara bandını yapıştır geçtı gıttı ben meslekten ötürü hergun elımı maketle kestıgım ıcın profum :D

0
    0 Yorumla
  • greeneyes
    greeneyes Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 47%
    +1 yıl

once tenturdıyot veya batıcon ıle dezenfekte edın.. yoksa kolonya veya idrar.. sonra parmagın ust kısmından bır paket lastıgını 3 4 kere katlayarak yuzuk gıbı takın 3 5 cm ustune.. kan pıhtılasacaktır.. lastıgı dk da bır gevsetın 15 20 sn sonra tekrar takın.. ve ustune gazlı bez veya yara bandı yapıstırın.. gecmıs olsun.. bırde dıyabet sozkonusu olabılır doktora gorunun

0
    6 Yorumla
    • 006Ayaz006
      006Ayaz006
      +1 yıl

Batikon ile tenturdiyot dediğiniz şey aynı

Yorumla
    • greeneyes
      greeneyes
      +1 yıl

degıldır, kardes gıbıdırler ama degıldırler.. ki burada amacımız bagcıyı dovmek degil uzum yemek

Yorumla
    • adggee
      adggee
      +1 yıl

Batikonla tentrdyot farkli seyler.. tentryt yasaklandi aslina bakilirsa..

Yorumla
    • drali
      drali
      +1 yıl

Diyabet ne alaka

Yorumla
    • greeneyes
      greeneyes
      +1 yıl

@drali kan durmuyor diyor! Bir sey ifade etmiyormu size bu..

Yorumla
    • drali
      drali
      +1 yıl

Etmiyor kardeş pıhtılaşma bozukluklarından hic birinin diyabet ile bir alakası yok

Yorumla
  • CSKaplan
    CSKaplan Takip Et
    Xper 7 Yaş: 39
    +1 yıl

önce çok geçmiş olsun tavsiyem yarayı bir güzel temizle oksijenli su ya da kolonya varsa dök sonra yaraya gazlı bezle yoksa yemiz bir parça organik kumaş ile (pamuk, bambu vb.) ile ne çok sıkarak nede çok gevşek bırakarak sar sonra elini kalp hizandan yukarıda olacak şekilde tavsiyem başının üzerine koymandır konumlandır birkaç dakika beklet kanama büyük ihtimal duracaktır ama sen sargıyı yinede en azından akşama kadar çıkarma yara sağa sola deyipte tekrar kanamasın

0
    0 Yorumla
  • Gewissen
    Gewissen Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

Sorunuzun dışında bir cevap vereceğim tabi biraz da geç ama eğer ki o gibi bir kesikle kanınız uzun süre durmamış ise "kan curuluğu" denilen hastalık olabilir ve şahsi tavsiyem bir doktora gözükmeniz. Allah göstermesin ama bu gibi hastalığa sahip olan kişileri ameliyata bile almıyorlar.

0
    0 Yorumla
  • Mashadov
    Mashadov Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

Açılın ben hemşireyim ;) bak arkadaşım ilk önce varsa evde baticon veya tentürdiyot onu al pamuk veya gazlı bez yardımı ile eline sür onu. elinin her yerine yedirdikten sonra yara bandını yapıştır. Eğer baticon veya tendürdiyot yoksa kanamanın enfeksiyon kapmasını engellemek için kolonyayı dök. yakar ama enfeksiyon kapmasını engeller. iyice heryerine dök sonra yarabandı ile yapıştır. 1 saat sonra çıkar kanama durmuş olur. yarabandını yenilersin sonra!

0
    0 Yorumla
  • messa00
    messa00 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 37
    +1 yıl

Kesik yere 5 dakka boyunca gazli bez pamuk vs. basi uygula.. ve parmaga elevasyon uygula havada tut yani.. durmassa bezin paugun uzerine bir kat daha koy.. tekrar dene.. kilcal damarlarin hasar gormus surekli kanamasi normal korkma.. dedigimi yao durur.. temizlige sonra bakarsin;)

1
    1 Yorumla
    • Zerann
      Zerann
      +1 yıl

Katılıyorum önce kanamayı durdurmalı

Yorumla
  • chaelle
    chaelle Takip Et
    Guru Yaş: 32
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 641 cevap paylaştı.

Baticon alip gazli beze dokeceksin once kanlari temizle sonra yine baticon doktugun gazli bezle sar yapistir kendi dursun oyle. Daha iki gun once ayni sekilde benim de basima geldi bir turlu durduramadim kani, en son dedigim gibi sardim. gecmis olsun :(

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

yaraya gelmeyecek şekilde yaranın çevresini baticon vs birşeyle temizle (kolonya filanda olur hatta parfüm bile olur alkol olsun yeter). sonra var ise gazlı bez ile sar. yoksa yarabandı oda yoksa pamuk bilemedin peçete tuvalet kağıdını yapıştır üstüne sonrada bantla (kablo bandı bile olur maksat tutsun).

0
    0 Yorumla
  • alcasar
    alcasar Takip Et
    Guru Yaş: 49
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 404 cevap paylaştı.

Sorunu geç gördüm ama böyle durumlarde ilk yapılcak kanamayı durdurmaktır. Onun için yara yerine baskı yapacaksın. Bir süre sonra zaten kanama durur. Ondan sonrada oksijenli su ile yarayı temizle ve yara bandı gibi bişey varsa üstünü bantla.

1
    0 Yorumla
  • parsksk
    parsksk Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 56%
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 2b cevap paylaştı.

gecmıs olsun evde batıgon varsa dok parmagının ustune kanı durdurur yok dersen once kolonya ıle temızle sonra sıgara tutunu uzerıne bas kan hemen durur sonra pansuman yaptır derım kanın durmöası lazım sonra bı ara bence şeker testı yaptır derım

0
    0 Yorumla
  • ciikolaata
    ciikolaata Takip Et
    Xper 3 Yaş: 32 , eic 42%
    +1 yıl

Benim kolum yarildiginda turkiyedeydim kagitlarm yoktu diye hasteneler kabul etmemistinozmn band falan aldm kolonyayla temizledim bandla birlestrp yapistrp sardim.. Temizle islak medille varrsa kolonyayla birz sur enfeksyon almaz sonrada sar

0
    0 Yorumla
  • KaraAşkBursa
    KaraAşkBursa Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl

Tendurdiot varsa pamukla kanini temizle.
    Yara bandi vur ölmezsin.
    Eğer tendurdiot yoksa kani su ile gider.
    Ve sekerli suyun icine sargi bezini ıslat ve sık.
    Eline sar.
    Hadi geçmiş. Olsun eskisinden yeni oldu :)

0
    0 Yorumla
  • behişti89
    behişti89 Takip Et
    Master Yaş: 37
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 522 cevap paylaştı.

Gulecegim yoktu güldürdün yemin ederim ☺☺
    neyse geçmiş olsun kanı oksijenli şu ile temizle sonra tentürdiyotu pamuğa dök üstünü gazlı bezle sar bezin ucunu da bantla tutuştur ben bizim burada eli kesilen arkadaslara böyle yapıyorum 😉

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Niye güldün ki

Yorumla
    • behişti89
      behişti89
      +1 yıl

Boş ver dediğimi yap iyi olur
      tekrardan geçmiş olsun korkulacak bişi yok

Yorumla
  • gulersin29
    gulersin29 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33 , eic 35%
    +1 yıl

Elini kalp seviyesinden uste tut kanama durmaz ise uzerine temiz bez ile bastır bez nemli ve emici ozelligi az olan bir bez seç 10 dk içinde kanama keslecektir.

0
    0 Yorumla
  • gizlidirr7362
    gizlidirr7362 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 34
    +1 yıl

orada kanın pıhtılaşmadigi yan yaranin kapanmadigi belli kesinlikle bukonuda bilgisi olan birine hatta mümkünise gidip sağlıkocagi /hastane gibi yerlerden yararlanabilirsin. unutma bu konuda bilgisi olmayan insanlarin oraya yapacagi bir hamle bile yaranin enfeksiyon kapmasina sebep olabilir

0
    0 Yorumla
  • Çağrı87
    Çağrı87 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39
    +1 yıl

Arkadaşım tetanoz iğnesi olmana gerek yok. lisede olduğun aşı 10 yıl seni korur. Yarım saattir durmuyo dediğine göre kesik derin olabilir. Poliklinikde dikiş attırabilirsin. Batikon varsa onla yarayı temizleyip sar.

0
    0 Yorumla
  • birucanbirdekacan
    birucanbirdekacan Takip Et
    Master Yaş: 52
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 2,7b cevap paylaştı.

Geçmiş olsun. Oksijenli su ile temizleyip, tentürdiyot ile dezenfekte edebilirsin. Sonrasında gazlı bez ile sarıp, yara bandı ile sabitleyebilirsin. Yarında sağlık ocağına gidip tetenoz iğneni olmalısın.

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Gercekten mi? Teranoza gerek var mı

Yorumla
    • birucanbirdekacan
      birucanbirdekacan
      +1 yıl

Gerek var, zaten sağlık ocağına gidince sen sormadan oradaki doktor söyleyecektir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Tesekkürlef

Yorumla
  • orknc
    orknc Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 32%
    +1 yıl

ya abı ıcım cok kotu oluyor sunlarıı gorunce gecmıs olsunnn off... bır gun olmus naptın pekı ıyılestı mı pansuman mı yaptın?

0
    0 Yorumla
  • mehcab
    mehcab Takip Et
    Master Yaş: 81 , eic 75%
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 2,6b cevap paylaştı.

Batikonlu pamuk ile üzerini temizle ve gazlı bez koyarak iyice sıkıca bantla.. Yine kesilmez ise acile git..

0
    0 Yorumla
  • 006Ayaz006
    006Ayaz006 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

tentürdiyot ile temizle önce daha sonra biraz üstüne tentürdiyot ve pamuk ile yavaş yavaş deydir sonra sargı bezine sar yara bandıyla da kapat dursun öyle bir kaç saat sonra çıkar

0
    0 Yorumla
  • allyster
    allyster Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Açık yaraya tentürdiyot sürersen hücreleri öldürürsün, oksijenli suyla temizle kabuk bağladıktan sonra sür tentürdiyot. Dikiş filan gerekiyorsa da bir hastaneye git bence

1
    0 Yorumla
  • vitaminsizkız
    vitaminsizkız Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

Önce kanları temizlemelisin su ile. Sonra pamuğu oksijenli suya batırıp tekrar temizle. Tentürdiyotu tekrar pamuğa batırıp sür. Biraz kuruması için beklet, yara bandı yapıştırırsın sonra. Geçmiş olsun.

0
    0 Yorumla
  • pabuc_34
    pabuc_34 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    +1 yıl

kedi totosunu görmüş yaram var demiş arkadaşım git doktora burdakinler sadece akıl verebilir hayat kurtarmaya geçemedik daha

0
    0 Yorumla
  • KKTC__
    KKTC__ Takip Et
    Bilge Yaş: 46
    +1 yıl

Elini başından yukariya kaldir bu şekilde kanaman duracaktir. Havada elini beklet kan pihtilassin. Daha sonra doktora git. Dikis gerekebilir.

0
    0 Yorumla
  • Kızılımsı
    Kızılımsı Takip Et
    Guru Yaş: 35
    +1 yıl

mikrop kapmasın güzelce yıka,
    gazlı bez varsa sar parmağını.
    geçmiş olsun beyb

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran

Tesekkürler

Yorumla
  • immortaldie
    immortaldie Takip Et
    Xper 6 Yaş: 44
    +1 yıl

Ilk once rlini kalp seviyesinden yukarda tutmalisin bu birdi ikinci olarak bir miktar tendirdiyot dok gazli beze parmagina sar sonra elini kaldir 1 dakka surmez kesilir kani. Gecmis olsun arkadasim.

0
    0 Yorumla
  • mazosıstadam
    mazosıstadam Takip Et
    Xper 4 Yaş: 37
    +1 yıl

sıktırcan kanayan yeri ama kesilen yerin kesilme yerine ve şeklinede dikkat et elini parmagını oynatamayabilirsin doktora git dikiş falan gerekir derinden kesilen parmak kımıldamıyo sonra

0
    0 Yorumla
  • BeşiktAŞK_1071
    BeşiktAŞK_1071 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 38%
    +1 yıl

3-4 dakika uzunca bastir kanaması durur sonra sargı bezi ve bantla

0
    0 Yorumla
  • notEnough
    notEnough Takip Et
    Xper 4 Yaş: 42 , eic 34%
    +1 yıl

iq yoksunu arkadaşım buraya yazacagına bir sağlık kurusuna veya eczaneye gitseydin ya

0
    0 Yorumla
  • IBoşVer
    IBoşVer Takip Et
    Xper 3 Yaş: 30 , eic 37%
    +1 yıl

Tentürdiyot sür uzernıe sonra bir yara bandı yapıstır tamamdır ::))

0
    0 Yorumla
  • kendibilr
    kendibilr Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 30%
    +1 yıl

Önce bastır kanama dursun sonra batikonla sil ustunu kapat

0
    0 Yorumla
  • KYKSYTN
    KYKSYTN Takip Et
    Yoda Yaş: 29
    +1 yıl

Önce bir bezi ıslat. Kanı sil parmağından. Osijenli su dök. Biraz yansın mikrobu çıksın. Sonra da tekrar bir kurula az dokunarak. Sonra da yara bandıyla kapat. Geçmiş olsun :)

0
    0 Yorumla
  • AskMan69
    AskMan69 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39
    +1 yıl

bir bez parcasini ateste yak kule donsun o kumu kesige koy ve sar.
    Hemen kanamayi durdurur ve yan etkisi yoktur.
    Seker hastaligi varmi?
    ya da ailede birind3 var mı

0
    0 Yorumla
  • James-Rawn
    James-Rawn Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36
    +1 yıl

Elini kaldir kalp seviyenden yukariya guzelce su tut kani cikar. kurumus nerdeyse. Sonra baticonla varsa sargi bezi ile incece sar yara bandida is gorur gibi

0
    0 Yorumla
  • küpeçiçeği
    küpeçiçeği Takip Et
    Bilge Yaş: 33
    +1 yıl

Cok derin olup olmadığı önemli derinse dikiş atilmali. Transamine al eczaneden gazlı bezle üzerine koy sonra alkolle etrafını sil kapat yarayi ama konserve kapagi pasli ise iş değişir

0
    0 Yorumla
  • cafecrown
    cafecrown Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl

Oha bu baya ilerlemis. Doktora git acile. Bunun sakasi olmaz valla.

0
    0 Yorumla
  • AwesomeUnicupcake
    AwesomeUnicupcake Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

oluyorum icim gitti niye resim koyuyon allahin cezasi hhhhhaaaaaaaa cok fena oldum

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

kalk ve bir sağlık ocağına git. burada oturup tavsiye beklemenin bir de bunlara cevap yazmanin ne anlamı var?

0
    0 Yorumla
  • ahmet6666
    ahmet6666 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

Önce yıka temizle tetanoza ihtiyaç duyulabilir ama sen batikonla güzelce sil temizle sıkıca sar normalde kanamanın 2-3 dk içinde durması gerekir ama damarı da kesmiş olabilirsiniz bu şekilde halen kan durmazsa bir hekime gitmem gerekebilir

0
    0 Yorumla
  • hunter01
    hunter01 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

Muhtemelen damara denk gelmistir elini kalp seviyesinden yukarı tut ve pecete ile bir iki dk set bir sekilde sık çünkü kesilen yerin yapismasi lazin ardindan yara bandini gerdirerk yapistir ve eger tetanos asin yoksa 1 gun icinde vurdur GECMIS OLSUN

0
    0 Yorumla
  • Slyter
    Slyter Takip Et
    Bilge Yaş: 36
    +1 yıl

Temizle iyice su ile ve ardından enfeksiyon kapmaması için oksijenli su ile yıka kurula sonra temiz hiç kullanılmamış gözenekli bir bez ile sar.

0
    0 Yorumla
  • Naskastra
    Naskastra Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38
    +1 yıl

Önce bir ellerini yıka , kanamadan gitmezsinde pislikten gidicen bakılırsa tırnak aralarındaki siyahlıkları temizle bari foto atarken :S

0
    0 Yorumla
  • _Anastasia_
    _Anastasia_ Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl

Kolonya ile temizle mikrop ölsün sonra bandı yapıştır. Geçmiş olsun

0
    0 Yorumla
  • canix31
    canix31 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    +1 yıl

geçmiş olsun bunu yap diyecem ama 10 saat olmuş sanırım durmuştur kan tetanoz vurulman gerek

0
    0 Yorumla
  • sonbaharrrrr
    sonbaharrrrr Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

Tenturdiyot yaranin uzerine surulmez kenarina surulur

0
    0 Yorumla
  • asetin81
    asetin81 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 45
    +1 yıl

ılık su ile temizleyip kurula. yara bandı ile sarıp kalp hizandan yüksekte tut. ve en yakın sağlık kuruluşuna git.(eczanede olabilir)

0
    0 Yorumla
  • Sinem34
    Sinem34 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 35
    +1 yıl

Peçete ile üstüne bastırıp bekle durana kadar, ciddi rahatsızlığın yoksa en geç 5 dakika içinde durması lazım. Kanama durunca baticon ile dezefekte et

0
    0 Yorumla
  • Kısmen_Ahmet
    Kısmen_Ahmet Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40
    +1 yıl

Yarım saattir durmayan kanamanın altında kanın pıhtılaşmaması çıkabilir
    Dursa da durmasa da doktora görünüp gerekli testleri yaptır.

0
    0 Yorumla
  • Secuvvv
    Secuvvv Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40
    +1 yıl

Evde ilk yardım malzemeleri yok ise kanamayı durdurmak için tütün veya sigara külü kullanabilirsin. En iyisi bir an önce hastaneye gitmen. Geçmiş olsun

0
    0 Yorumla
  • nuck_dee_loc
    nuck_dee_loc Takip Et
    Xper 6 Yaş: 42
    +1 yıl

Sırf sürekli önerilenler satırından gözümün önünden gitsin bu konu artık diye yazıyorum :D

0
    0 Yorumla
  • hanoglubugra
    hanoglubugra Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37
    +1 yıl

Peçeteyle iyice kuruyana kadar sarili tut geçmiş olsun

0
    0 Yorumla
  • Potatoe
    Potatoe Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32
    +1 yıl

bende 1şey sandım. tütünj bas, pudrala, sargı beziyle sar. yarına kadar kalsın

0
    0 Yorumla
  • uçkurboy
    uçkurboy Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

üzerine işense geçer kesinlikle. "yaralı parmağa işemez" diye bir söz var

0
    0 Yorumla
  • Domin1ct
    Domin1ct Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29
    +1 yıl

%1 de olsa hemofili yani kanın durmama hastalığı olabilir ama yavaşladıysa kanama problem yok

0
    0 Yorumla
  • soveyt
    soveyt Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29
    +1 yıl

bacım sen bunu testereylle böyle kesemezdin ne hale getirmişsin A:SDasd

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (67)
Devamını Gör(112)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık > Sorular > Pansuman nasıl yapabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Nasıl lades yapabilirim? 17 cevap verildi
Nasıl tiktok çekebilirim? 5 cevap verildi
Kalkışlarda nasıl kaldırmalıyım? 8 cevap verildi
Yatay geçiş nasıl yapacam? 2 cevap verildi
Coğrafyayı nasıl yapabilirim? 6 cevap verildi
Kusamıyorum nasıl kurabilirim? 39 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • En sevdiğiniz etamin/kanaviçe modeli nedir?
  • Birinin karakteri arkadaş çevresinden anlaşılır mı?
  • Sevgilinizin ayak tırnaklarını keser miydiniz?
  • Sakin biri misiniz?
  • Kaç dudağa değmiştir dudakların?
  • Churchill sever misiniz, çay mı yoksa churchill mi tercih edersiniz?
  • Yemekte tuz kullanır mısınız?
  • Egonun kaynağı nedir, sen ne kadar egolusun?
  • Kalın kollar erkekleri çekici gösteriyor mu?
  • En çok kimle gülüyorsun?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨