23 yaşıma gireceğim, ben zaten bir süredir psikiyatrik tedavi alıyorum, haftaya da özel psikiyatriste gitmeyi planlıyorum. 2 ay önce 5 farklı antidepresan kullanıyordum ama bıraktım. Bana bu zamana kadar anksiyete, okb, depresyon, sınırda kişilik bozukluğu ve ileri derece dürtü kontrol bozukluğu (piromani yangın çıkartma hastalığı yani) tanısı konuldu. İlk ateş yakma anım 13 yaşımda ikendi. Bu zamana kadar defalarca yangın çıkardım. Kendimde B kümesi kişilik bozukluklarından birisi olduğunu düşünüyorum ama sadece şüphe, teşhisi ancak bir uzman koyabilir. Belirtilerim arasında insanlara ve canlılara zarar verme ve bundan keyif alma, psikolojik ve fiziksel şiddet, suç içerikli eylemlerde bulunma, iki intihar girişimi, yalan söyleme, pişmanlık eksikliği, büyüklenme sanrıları gibi belirtiler var. Normalde yaşadığım yerde saf, iyi, temiz olarak bilinen birisiyim. Hastalıklarım çok ilerledi bugün yine bir şey yaptım ama söylemekten çekiniyorum. Haftaya gidebilir miyim belli değil ama elimden geleni yapıyorum gitmek için. (Malum seans fiyatları çok arttı) Hastalıklarımın ilerlememesi için ne yapabilirim? Nasıl tedaviyi bulana kadar sakin kalabilirim? Devlet hastanesine gittim ama ne test yapıyorlar ne doğru düzgün dinliyorlar.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Sorabilirsin elimden geldiğince cevaplarım
Teşekkür ederim, ben yorumda da yazdığım gibi bir süredir tedavi alıyorum en son 5 antidepresan kullanıyordum ama bıraktım. Kendimde B kümesi kişilik bozukluklarından birisinin olduğunu düşünüyorum haftaya da psikiyatriste gitmeyi planlıyorum. Yorumda belirtilerimden birkaçını yazdım.
Şimdi anlattıklarını okudum ve hem kendine hem de başkalarına zarar verme potansiyeli taşıdığını görüyorum. "Bugün yine bir şey yaptım ama söylemekten çekiniyorum" ifadesi de durumun daha kötüleştiğini gösteriyor. Haftaya kadar yapabileceğin şey 112'yi aramak olacak ya da dürtülerin yoğunlaştığında güvendiğin bir kaç kişileri aramak olacak ya da kendini sakin güvende hissettiğin yere git (sahil olur park olur farketmez). Dürtülerin olursa kendine erteletme yap ne bileyim "5 dakika bekle" falan de. Dikkatini neler dağıtıyor bir düşün. İmkanın varsa üniversiteye gitmeyi dene. İyice araştırıyorlar ölçüyorlar hatta bana test bile yaptılar ki bu ne kadar ilgilendiklerini gösteriyor. Antisosyal olacağını düşünüyorum nedense çünkü senin belirtilerinde duygusal dengesizlik ve kimlik karmaşası az görünüyor bu yüzden BPD demem biraz zor olabilir ama ihtimali var. Diğer B kümeleri hakkında daha az olası diyeceğim ama dikkate alacaklarını düşünüyorum. Sen bence bir profesöre görün üniversite olarak.
Öncelikle teşekkür ederim, evet haklısın hem kendime hem de başkalarına zarar verebilirim. Gözümün önüne bazen insanlara zarar vermekle ilgili sahneler geliyor. Bazen de intikam almak istiyorum. Bugün piromanim yani yangın çıkarma hastalığım alevlendi kolonya çakmak aldım yine. Ayrıca patronum maaşı vermediği için marketten bir şeyler çaldım. 112'yi aramak mantıklı olabilir ama küçük bir ilçede yaşadığım için rezil olurum diye korkuyorum. Sahil olmadığı için park gibi yerlere gidebilirim, çok sağol. Ben de üniversite hastanesine gitmeyi planladım ama en erken randevuyu 15 Nisan 'a veriyor maalesef ki. Randevusuz gitsem alırlar mı acaba? Ayrıca şöyle bir ekran çıkıyor karşıma randevu alırken ÖNEMLİ! ALDIĞINIZ RANDEVU, SEKRETERLİK İŞLEMLERİ İÇİNDİR. MUAYENE SIRANIZ VE SAATİNİZ SEKRETERLİK İŞLEMLERİ ESNASINDA BELİRLENECEKTİR. Bu ne demek oluyor? Ben de antisosyal kişilik bozukluğum olabileceğini düşündüm kime sorsam öyle dedi. Askeri psikiyatristim bana bipolar tanısı koymuştu ama sonraki gittiğim psikiyatrist bana seni dinleyen birisi bipolar olmadığını anlar demişti.
Üniversiteye git sen. Oradan daha iyi verim alırsın. Aldığın randevu sanırım sekreterlik konusunda diyor ama randevunu etkilemez diye biliyorum. Devlet hastanesindeki psikiyatristler o kadar danışan sayısı çok olduğu için hızlı belirtiler vermek zorundalar. Üniversiteyi ara ve oradan randevu al. Klinik parasından da daha az verirsin para olarak.
Çok sağol tekrardan. Dediğin gibi bu akşam ya da yarın arayıp randevu alacağım mutlaka. Haklısın gerçekten, devlet hastanesi pek etkili olmuyor maalesef ki. Umarım yakın zamana randevu bulabilirim.
Rica ederim. Geçmiş olsun. Tekrar söylüyorum çünkü üzerimde vazifedir bu sen devlet hastaneleriyle uğraşma git bir üniversiteye hatta üniversiteyi ara randevu al. 1000 TL ya da biraz fazlası ödersin klinik gibi fazla ödemezsin. Dediğimi yaparsan daha iyi teşhis alabilirsin. Benim bile teşhis almam 7 ay sürdü o kadar araştırdılar ki.
Çok sağol, dediğim gibi en geç yarına arayıp randevu alacağım mutlaka. Umarım bu ay içinde randevu bulabilirim. Sürekli farklı psikiyatristlere gittiğim için uzun süreli tedavi alamadım. 7 ay çok uzun bir süre. Umarım kısa sürede teşhis alabilirim.
Rica ederim. Geçmiş olsun
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!