AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Adenomun olduğu bölgeye göre değişmekle beraber genellikle müdahale gerektirmiyor. Takip edilmesi elzem fakat hekimim zaten bu konuda açıklama yapmıştır
Henüz doktora gözükmedim randevu aldım gün bekliyorum farklı bir doktor teşhis koydu ve beyin cerrahisine yinlendirdi
Adenim nerede?
Adenom*
4-5 mm çapında beyinin sağ kısmında
Bende de beyin de adenom var 4 mm. Şu anlik fizenli olarak kan testleri ve mr ile takipteyiz. Kan degerlerin nasıl özellikle ploraktin.
Beyinde*
Prolaktin ve süt bezi hormonları çok yüksek çıktı doktor öyle demişti
Geçmiş olsun Son zamanlarda baş ağrımda çoğaldı sende de öyle mi
Ploraktin süt hormonu zaten. Genellikle beyin tümöründe yüksek çıkıyor. Benim de yüksek. Ploraktin değerini ne kadar yüksek olduğu, adenomun beynin hangi bölgesine baskı yaptığı vs önemli. Ama adenom çok küçük su an bir mudahele gerektirecegini sanmam. Beyin kritik bir organ olduğu için mudahele etmek istemeyeceklerdir. Öncelik ploraktin hormonunu ilaç takviyesiyle düşürmek olacaktir diye düşünüyorum. Benzer bir süreçten geçtiğim için söylüyorum
Umarım ikimiz de iyi oluruz tek korktuğum şey görüşümü etkilemesi
Ben bas ağrısı dışında bir semptom yaşamadım. Hafıza vs nasıl?
Baş ağrısı var uzun zamandır sağ göz bir tık bulanık bununla alakalı olduğumu zannetmiyorum ama benim esas şüphem uzun süre adet olamadım ve birden kilo artışı yaşadım bunun üzerine teşhis konuldu
Aslında riskli bir konu değil ama yerinde müdahale edilmezse o zaman konu farklı şeylere yol açabiliyor
Baş ağrısı adenom sebebi ile olabilir ama nasıl baş ağrısı bolgesel mi genel mi? Regli düzensizliği ve kilo artışı ploraktin sebebiyle de mümkün PCOS da olabilir. Beyin riskli bir bölge aslında ama adenom çok küçük o yüzden cerrahi müdahale yapmazlar özellikle beyinde olduğu için. Dedjgum gibi düzenli kontrol çok önemli büyüme olursa transsfenoidal cerrahi ile de alınabilir adenom
Baş ağrısı genel olarak kafamda var sanki biri sağdan soldan bastırıyor , destinex diye ilaç verildi acaba oda mı etkiliyor diye düşünüyorum
Benim baş ağrım genekde adenomun olduğu yerde okuyor şiddetli bir sekilde. Sende de öyleyse adenom yüzünden olur diyecektim. Fakat genel bir agriysa adenomdan dolayı değildir.
Biran önce bu adenomdan da kafamda yaptığı psikolojiden de kurtulmak istiyorum. Henüz beyin cerrahisine gözükmediğim için adenom nerede bilgim yok maalesef
Adenom küçük, kurtulmani gerektirecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Beyinde olduğu için kolay kolay mudahele etmezler çünkü riskli
orada olduğu sürece genel olarak sürekli tedavi ve ilerleyen zamanlarda ameliyat gerektirebiliyormuş ama
Benim hekimim oyle soylemisti. Buyume olmadığı sürece dokunmak çok riskli demişti. O yüzden 3 ayda bir hormon kontrolü 6 ayda bir mr ile kontrol ediyoruz. Ploraktinin mutlaka düşmesi gerek ama ilaç yazabilir
Elbette gerekebilir ne zaman ki büyüme olue ve adenom beyne zarar verir hafıza görme vs gibi o zaman ameliyat gerekir ama beyin çok riskli bir organ kolay kolay ameliyat etmezler...
Bende araştırdım ve müdahaleler riskli olduğunu öğrendim ama bazılarına ilaç fayda etmeyebiliyormuş
Onu da ilerletmişler artık zaten açık ameliyat olarak değil burundan endoskopi müdahalesiyle alınıyormuş genel olarak
Ilaç zaten adenom için değil ploraktin değerini düşürmek için. Beyin tümöründe ilaç fayda etmez ancak almak gerekir ama beyin için kolay kolay ameliyat kararı verilmez çünkü çok riskli hayatı tehlikesi yüksek
Şunu tanıyana kadar mutluydum ama öğrendikten sonra çok canımı sıkmaya başladı bu konu
Endişe edecek bir durum yok. Senin durumunda adenom hayatı bir tehlike arz etmiyordu diye düşünüyorum, mudahele edilmeyecektir ki bas ağrısı hafıza kaybı vs gibi kritik septomlarda yok. Beslenme dikkat et stresten uzak dur düzenli kontrollerini yaptır kâfi. Hekimin zaten yeterli bilgiyi verecektir. Ben 2 yıldır öğrendim gayet hayatımı normal bir biçimde yaşıyorum stres yapma
Dediğim gibi baş ağrısıdır odur budur gerekirse ameliyat vs hiçbirinden korkum yok nazlı bir insan değilim ama tek endişem gözümü etkiler mi kafamı kurcalayan tek kısım burası. 4 Mart randevum var umarım güzel şeyler duyarım ve içime su serpilir. Evet şu an endişelenecek bir boyutta değil bende farkındayım ama yinede insan bi acaba demiyor değil
Anlıyorum seni ama stresten uzak durman çok onemli. Gozu etkileyecek bir durum olursa ona göre mudahele edilir elbette. Yazmak istersen istediğim zaman bana ulasabilirsin
Teşekkür ederim seninle konuşmak gerçekten iyi geldi sende yazmak istediğin zaman buradan ulaşabilirsin aktifim
Iyi gelmesine çok sevindim, beni de bilgilendir hekiminle görüştükten sonra merak ederim
Iyi geceler
Tamamdır nurdan ulaşacağım, iyi geceler :)
Iyi. Geceler
Doktor gözlemleyeceğiz dedi. şu an için boyut küçük dedi. Endokronolojiye yönlendirdi.
Geçmiş olsun
Doktor bilir