Çekingenlikten nasıl kurtulurum? Hep denedim ama bir türlü geçmedi artık ilaca kaldığımı düşünüyorum. Sürekli her şeyde kendimi geri çekmekten, kaçmaktan yoruldum. İşe girmem lazım ama bu yüzden kaygılıyım.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
İlaçta çözüm arama sosyalleşmeni öneririm bende bir ara senin gibiydim bende kullandım ilaç fakat ilaca bagımlı olursun bi süre sonra kendinle savaşmalısın. Ben savaştım kazandım sende başarbilirsin 🙂
Nasıl başardın peki sence ne yapmalıyım? Daha heves bile kalmadı bende
Nasıl başardıgımıda anlatayım bir gün içtim 2 gün içmedim ara ara içmeye başladım belirli aralıklarla ama her zaman bir tane yanımda bulundurdum zor durumda kalırsam içerim diye böyle yaparakta bir süre sonra kendiliginden bırakıyosun ben kendimi öyle temkinledim dene sende kendin benim yaptıgım gibi yaparsan başarabilecegine inanıyorum.😌
şu an hiç kullanmıyorsun yani dimi
Evet şu an kullanmıyorum ve gayette mükemmel oldum diyebilirim. Ama her zaman bir adet yanımda bulundururum korkulacak hiç bir şey yok.
ben antidepresani baska amacla kullaniyorum ama eskiden disari cikmaya korkardim simdi her gun biraksalar gezerim
Ne güzel. Bende evden çıkamıyorum işte. Sen ne amaçla kullandın ki
benim depresyon kaygi bozuklugu vs vardi ondan kullandim sen de doktor yardimiyla kullan iyi gelir
İyi geldımı peki sana
yani yavas yavas etki ediyor benimki dusuk dozlu oldugu icin belki de bazen yine ataklar gecirsem de eskiye nazaran iyiyim cok sukur
Hangi ilacı kullanıyorsun adı ne merak ettim
cipralex 10 mg ama ben ikiye bölüp kullaniyorum
Hm anladım. Duymuştum o ilacı. Umarım iyi gelmiştir. Benimde doktora gitmem lazım ama devlete güvenemiyorum pek. Özelde çok pahalı.
valla oyleler napacagimizi sasirdik
Aynen
Biraz alıyor ama tam geçmiyor. Ben eskisi kadar utangaç değilim. Yinede yeni girdiğim ortamda çekingenlik devam ediyor.
Sence kullanayım mı peki böyle de iyi değilim çünkü ama bir yandan ilaç da daha kötü yaparsa diye korkuyorum
Düzgün bir doktora git kullan
hayır sen kendini değiştirmen lazım
Olmuyor valla kaç yıldır böyleyim bazen düzelir gibi oluyorum ama sonra yine sessizleşiyorum keşke kolay olsa
işte kendi elinde dostum sosyalleşmen lazım üniversite okuyor musun
Hayır açık liseyi okuyorum.
yaşın kaç?
20 yaşındayım
niye normal okumadın kiiii
O zaman da sorun yaşadım ama şu an bende pişmanım keşke normalden okusaydım. Açıktan okuyorum şimdi umarım güzel bir mesleğim olabilir
Sen peki okudun mu
ne yapmayı düşünüyorsunn meslek olarak
evet okudumm
Onu henüz tam düşünmedim ama sanat alanlarına ilgim var
resim müzik gibi mi?
Yani evet. El işleri de olur. Mesela yazarlıkta ilgimi çekiyor. Senin neler ilgini çekiyor?
ben müzik dinlemeyi severim de yapmayı da düşündüm ama hiç başlamadım
Hmm anladım. Bende şarkı dinlemeyi, söylemeyi falan seviyorum. Senin şu an mesleğin nedir?
ben askerden yeni geldim çalışmıyorum şuannn
Anladım
hiç sevgilin oldu mu seninn
Bi kere olur gibi oldu ama ben uzak ve soğuk durduğum için olmadı yani istemedim de. Hiç sevgilim olmadı aslında
anladım nerden tanışıyordunuz senin gibi çekingen biri merak ettim
Hayır ya benim gibi değil sosyal biri biraz utangaçlığı vardı ama bir şekilde umursamıyordu bende biraz soğuk ve güvensiz durduğum için olmadı. Bide ben çabuk soğuyan biriyim takip listesinde kız gördüğüm an soğudum hem zaten olmazdı. Zaten niye kabul ettiğimi bile anlamadım sosyal kaygım varken çok yanlış bir şey yaptığımı hissedip pişman oldum. O şekilde sevgili işlerine girmem yanlıştı bence. Asla yakınlık kuramıyordum hep uzaktım herkese karşı ozamn daha beterdi. Çok hatalarım oldu kendimi ifade edemediğim zamanlar falan yanlış anlaşıldığım şeyler oldu yani. şu an yine daha iyiyim eskiden daha kaygılıydım
anladım dostum ne kadar birlikte oldunuzzzz
Çok değil ya zaten çok yüz yüze buluştuğum bile yoktu. 2 ay falan mı ne sürdü. Aynı iş yerindeydik zaten.
anladım sevmedin demek ki çocuğu bide dediğin gibi kafan yerinde değilken ilişki doğru değil hayırlısı olmuş
Aynen öyle. Sevdimmi sevmedimmi orasını pek anlayamadım duygularımı sürekli bastırdığımdan dolayı ama dediğin gibi hayırlısı olsun. Zaten sevsemde pek bir önemi olmazdı.
Düzgün bir eş lazim
Eş ne alaka ben çekingenim diyorum abi herkese uzağım
Sen kendi hakkini savunamiyorsun diye diyorum seni sevecek sana sahip çıkıp hakkını savunacak biri demek istiyorum
Öyle de yine birilerine muhtaç kalıyorum işte. Hem öyle birinin olacağınıda sanmıyorum. Kimsenin beni ezmesine zaten izin vermiyorum sadece çekingenim ve iletişim sorunum var
O zaman büyük ihtimalle concerta recetelenecek
O nedir nasıl bir ilaç
Görürsün umarim ritalin verir
Hyr kullanma onu
Neden ya daha mı kötü yapar? Şuanda pek iyi olduğum söylenemez ama
Ben de çekingenim o ilaçla alakası yok
Kaç yaşındasın
Böyle de nasıl kendiliğinden geçecek. 20 yaşındayım
Aynıyız biraz ama gün geçtikçe yeni şeyler öğren
hemen almaz
Sence kullanayımmı ilaç daha kötü yapmaz dimi
o işe dr karar verir.