AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Lustral mı yazdı doktor?
Selectra nasıl bir ilaç?
Şöyle ki genelde sosyal anksiye yani çekingenlik ve utangaçlık için yazılır ama kullanım alanı daha geniştir depresyon okb panik bozukluk sorunları içinde yazılır
Sende sosyal anksiyete olduğu için düşen serotonin miktarını artıracak birkaç aya kalmaz tam etki etmeye başlar sana tavsiyem ilaç tedavisi yanında bir de terapi görmen o zaman çekingenlik ve utangaçlığınla çok daha kolay baş edersin
Bir zararı olur mu peki güvenemiyorum ilaçlara bazen yan etki çok yapıyor diyenler oldu
Birde zayıflatır mı zayıflamak istemiyorum da
Sana çok basit bir tavsiyede bulunayım kimseyi dinleme doktorun sana bu ilacı uygun görüp yazmış yan etki herkeste aynı etkilere sebep olmaz en basit aspirinin bile yan etkileri olabilir o yüzden psikiyatri ilaçları nedense yanlış lanse edildi beyin kimsayalın düşük serotonin doktor bunun yükselmesi için bunu reçete ediyor bir de buna ek terapi alırsan ilaç sonrası daha kalıcı bir çözüm olur sana tavsiye ederim
Doğrudan zayıflama ve kilo alma durumu olmayabilir bu da kişiden kişiye değişen bir durum iştah kaybın çok olursa ona bağlı ancak ki biraz daha sağlıklı beslenirsen dengelersin onu da
Hafif bir ilaç ama değil mi?
Umarım yararı olur sağolasın
Korkunu anlıyorum yan etkiler dediğim gibi illa olacak diye bir kaide yok kendini böyle şeylerle iki arada bir derede bırakıyorsun şu an bu ilacı doktor sana göre reçete etmiştir için ferah olsun herkesin bünyesi dnası genetiği kronik sorunları yaşı vs. aynı değil a kişisinde yan etkisi olur b kişisinde olmaz a kişisi gelip sana bu ilacı içme der b kişisi de iç der o yüzden kimseyi dinleme zaten zamanla yan etkisi olursa doktorunla konuşursun ilacını değiştirir sen kullan düzenli
Doğru söylüyorsun teşekkürler benim içimde yersiz korkular ve takıntılar var ne sorunum olduğunu ben bile çözemiyorum bazen kimseye de belli etmek istemiyorum güçsüz tarafımı göstermek istemiyorum
Tedirginliğimi çekingenliğimi alsa yeter
Bu ilaç mutlaka sana iyi gelecektir ama sana tavsiyem terapi de alırsan tam bir çözüm olur özellikle korkuna endişene takıntına sebep olan neler yaşam biçimin nasıl içe dönük biri misin mesela? Yalnız biri misin?
Evet kendimi yalnızlığa alıştırdım genelde yalnızlığı severim ama mecbur kalıyoruz hani insan içine çıkmaya o zaman zor oluyor aileden gelen bir şey birazda çok huzurlu bir çocukluğum olmadı sonuçta
Takıntı, çekingenlik ve tedirginlik oluyor birde bir şeyi 2 saat düşünüyorum garantiye almaya çalışıyorum işimi kararsızım dikkatim dağılıyor bir şeyi iyice düşünerek yazıyorum veya söylüyorum yanlış yapmamaya çalışıyorum insanlar konusunda da acaba nasıl davranmam gerek diye içimden düşünüyorum güvenmeli miyim falan veya nasıl görünüyorum filan kişiliğimi bulamıyorum çünkü onu bile düşünüyorum kişiliğimi nasıl yapmalıyım diye oysa kişilik kendiliğinden gelmez mi ben hep hata yapmayım diye kendi kişiliğimi kaybettim sanki şunu yapsam veya yapmasam mı diyen bir insanın nasıl bir kişiliği olur değişik bir şeyim
Tuhaf dediğim gibi ben bile tam anlamı ile çözemedim kendimi doğru anlattım mı onu bile bilemiyorum
İçe dönük ve yalnız olman sosyal anksiyetinin olması yalnız kaldıkça depresyon da oluyor hepsi olunca da yaşamaktan ve hayallerden hayattan uzak kendini soyutlanmış hissediyorsun çocukken arkadaş ortamında dışlandın mı babanla sorunların oldu mu? Bu ilaç iyi gelecek elbet benim de sana faydam dokunsun istiyorum senin için neler yapabiliriz beraber değerlendiririz faydam dokunursa mutlu olurum.
Çocukken çok hassas biriydim kolay ağlardım bu sebepten okulda dışlandığım olmuştu kendimi kolay ifade edemediğim için en küçük şeye ağlardım şuanda eskisi gibi takmamaya çalışıyorum ama etkisi oldu tabi kendimi soyutlardım ve bu bende alışkanlık hale gelince iyice kopmuş tüm çevreden ve insanlara güvenim azalmıştı önceden yalnızca sosyal anksiyetem olduğu için uzak dururdum ama şimdi insanlardan bazen bilerek uzak duruyorum kimseye güvenmediğim için kolay kolay yalnızlığa alıştım
Babamla da bazı sebeplerden sorun yaşıyordum çok dışarı çıkmamı istemezdi ve kıyafetlerime karışırdı bu konularda anlaşamazdık benim kararlarımı düşünmez kendi genelde benim yerime karar verir bu sebepten aramızda soğukluk oluştu yine aynı şeyleri yapar diye tam anlamı ile güvenemiyorum ama seviyorum babam sonuçta sadece bazı konularda güvensizim ona
şu an kimseyle çok samimi olamıyorum ama tanıdıktan sonra ayak uydurup kendim olabilirim yani
Sadece bu sebepler beni depresyona sürüklediği için iyice üşengeçleştim çabalayamıyorum kolay
Yardımın içinde teşekkürler bir psikolog gibi konuşulması ve içini dökmek iyi geliyor bu zamanda psikolog bile pahalı
Çocukken hassas olup ötekileştirmen dışlanman ve babanla olan sorunların şu an yaşadığın sorunların zeminini olşutursa da çözümü var üşengeçlik olması normal sosyal anksiyeten ve depresyonun var ayrıca ilaç teavisi iyi gelecek ama ek olarak aktif bir yaşama geçmen iyi olur hareket etmen gerek ki tekrar bu durumlara düşme çıkmaza ne zaman düşersen yazabilirsin
Üşengeçlik geçmiyor ama deneyeceğim
Peki sağol
Kendın ol guvendesin rahat ol
Biraz etkisi olabilir
Sağlayabilir