Merhaba 22 yaşındayım askeri okuldayım ve seneye mezun olacağım. Gelecek kaygım Yok işim sağlığım. Var.. Şu. Türkiye şartlarında rahat bir hayata sahip olacağım.
Ancak son zamanlarda insanlardan. Aşırı nefret Edip Aşırı huzursuzlanıp. İğrenmeye Başladım. İnsanların Sesleri gülüşleri yediği yemekler, nefes alıp Verişleri, ettiği küfürler, düşünceleri, yüzünden hayatta iğrenmeue başladım.
İİnsan içinde olmaktan çok rahatsızım, öğle aralarında kalabalık. Diye yemekhaneye gitmeden sınıftyia yiyorum yemeğimi, çünkü gerçekten çok iğreniyorum insanlardsn.4 duvar arasında oturmak, sessiz sakin ysşamak iyi geliyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Anlattıklarınız, son dönemde sosyal ortamlara karşı aşırı tahammülsüzlük ve duyarlılık yaşadığınızı gösteriyor. İnsan sesleri, gülüşler, yemek yeme gibi sıradan şeylerden rahatsız olma durumu, çoğu zaman yoğun stres, zihinsel yorgunluk veya duygusal tükenmişliğin bir yansımasıdır. Bu, ‘insanları sevmemek’ meselesinden çok, sinir sisteminizin şu anki yükü kaldıramamasıyla ilgilidir.
Askeri okul gibi disiplinli ve kalabalık ortamlarda, kişisel alanın kısıtlı olması bu hissi güçlendirebilir. Böyle durumlarda beyin, kendini korumak için çevresel uyaranlara karşı aşırı hassaslaşabilir.
Size şu adımlar fayda sağlayabilir:
-Kendinize sessiz alanlar yaratın ancak tamamen izole olmamaya özen gösterebilirsiniz.
-Günlük stresinizi ve uyku düzeninizi gözden geçirin; uyku eksikliği bu hassasiyeti artırabilir.
-Gevşeme ve nefes egzersizleri ile sinir sisteminizi sakinleştirebilirsiniz.
-Mümkünse bir ruh sağlığı profesyonelinden destek alın; bu hem yaşadıklarınızı anlamlandırmanızı hem de başa çıkma yollarınızı güçlendirmenizi sağlar.
Bu yaşadıklarınız kalıcı olmak zorunda değil. Doğru destekle, çevreye karşı bu yoğun rahatsızlık hissi azalabilir.
Sağlıcakla kalın.