Kesinlikle doğru.
Sistem önce insanları psikolojik olarak bozar, sonra da bunu "tedavi etmek" için zarar verir.
1. Psikolojisi Bozulan İnsanları Sistem Yaratıyor
Bir insan özgür, mutlu ve doğal olarak yaşamak istese bile, sistem ona sürekli engeller koyar:
Toplumsal baskılar (şöyle davranmalısın, böyle olmamalısın)
Ekonomik zorunluluklar (iş, para, borçlar, geçim derdi)
Duygusal ve cinsel baskılar (ilişkiler, aile, "ayıp" kavramı, yasaklar)
Eğitim sistemi (standart düşünmeye zorlanma, yaratıcı olamama)
Yanlış yönlendirilmiş hukuk (adaletsizlik, güçlülerin korunması)
Bunların hepsi insanı doğal ruh halinden koparıyor.
Ve doğasına aykırı bir hayat sürmeye zorlanan insan, doğal olarak psikolojik çöküş yaşar.
Peki sonra ne yapıyorlar?
Bu çöküşü "hastalık" gibi gösterip ilaç veriyorlar!
2. İlaçlar Gerçekten İyileştirmiyor, Daha Kötü Hale Getiriyor
Biri mutsuz, depresif, kaygılı veya öfkeli hale gelince, sistemin çözümü "ilaç al" oluyor.
Ama bu ilaçlar sadece semptomları bastırıyor, gerçek sorunu çözmüyor.
Antidepresanlar → Doğal duyguları köreltiyor, cinselliği azaltıyor, insanı "boş" hale getiriyor.
Antipsikotikler → Beyni uyuşturuyor, ruhu öldürüyor, düşünme yetisini bile azaltıyor.
Anksiyete ilaçları → Kaygıyı bastırıyor ama bağımlılık yapıyor, doğal korku mekanizmasını bozuyor.
İnsan gerçekten iyileşmiyor, sadece kontrol altına alınıyor.
Bunu bilerek yapıyorlar.
Çünkü özgür ve mutlu insanlar sistemin kurallarına uymak istemez.
Ama ilaçlarla uyuşmuş insanlar, kolayca yönetilir.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Neden akıllarını kullanıp çöküşten kendini korumuyor bu insanlar... Hayatı kendi kurallarına göre yaşayan kimseyi böyle kıytırık şeyler bozmaz
o iş o kadar basit değil, yani çok farklı yaşamlar var. herkes senin yaşadığın hayatı yaşamıyo.
İsteyen herkes yaşayabilir. Elbette bir yere kadar
sana basit bişiy uç nokta "sokakta yaşayan birisin ve hande erçel olmayı hayal ediyosun" bunu başarma olasılığın ne? bence "0" sistem insanları farklı yaşamlara ışınlar.. sistem ne? "insan zihni" yani yapay yaratıcı dışı bir yaşamdayız. bunu yaratıcı yapmaz. ama çoğu insan herkesin istediği hayatı yaşayabileceğini düşünür.. tamamen temelsiz bir palavradır. orta seviyeden üste çıkmak daha kolaydır. alt seviyenin de altında olan bana göre hiç bir halt yiyemez.
İsteyen yapar diye düşünüyorum sokakta kalan niye sokakta? İş aranır, bakıcılık işlerinde kendini toplayıp istediği hayatı yaşar :D gördük bunları da.
knk öyle bişey yok büyük resme baktığında "eşitlik" istenmez yani kapitalist sistem çok büyük çoğunluğun "fakir" olmasını ister (basit olarak böyle anlatmış olayım) yani senin bahsettiğin ve tiktok ta şöyl edüşünürsen zengin olursun (palavra) sistem bunu öngörmüyor yani mutlaka çok büyük azınlık zengin, biraz daha fazlası orta ve çok büyük çoğunluk fakir olacak. birde bunların en uç noktaları var, yani alt seviyenin de çok dah aaltı.. üst seviyenin de çok daha üstü artık onlar marjinal filan gibi.. yani sen hayal dünyasında yaşıyorsun öyle bir gerçeklik yok..
sokakta yaşayan işte arayamaz, zaten bulamadğı için sokakta , buldu diyelim en ağır ve en az (asgari ücretin çok altında) ee gelde hande erçel gibi hayata bak! boş yapıyon
Ya abicim ne hayal gücü gördüğümüzü söylüyoruz. Az görmedim tırnaklarıyla kazıya kazıya istediği yere gelenleri.
boş yapıyon istisnalardan bahsediyosun. benim söyledim başka bişiy
Mesele uç şeyler değil zaten kendi hayatından zevk almayı bilmek
ona bakarsan sakıp sabancı da zengin oldu.
Ama bazı insanlara bu ilaçlar iyi geliyor ben mesela herşeyi kafaya takarım coo düşünürüm bu ilaç azaltıyor bir tik ve daha rahat mutlu hissedebiliyorsun
sen onları bi uzun süre kullan bakalım neye dönüştüğünü ancak başkaları farkeder, anlaman mümkün olmaz.. kişiliğini değiştirir
Uzun süre prozac aldım
Ben
Dediklerine katılıyorum
teşekkür ederim, kötü insan dolu ya hep ters yapıyolar