AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Öyle bir ablam vardı xamanında sopayla bıraktırmak zorunda kaldım
Sopa ne be cahilmisin
Değilim ama mecbur kaldım. Bronşit olmasına rağmen hergün 2 pakete yakın içiyordu. Güzellikle hizaya gelmedi maalesef. O zaman ben 20 o 23 yaşında olduğu için beni ciddiye almadı. Ama sonuçta mecbur yola geldi. Aradan 12-13 sene geçti yıllardır ciğerleri tertemiz
Ne olursa olsun ablan insan ablasına el kaldırmaz iyiliğini istemen çok doğru bişey ama sopa kısmını doğru bulmuyorum vazgeçirmek için başka yol bulunurdu illaki bir anlık sinirle fevri davranmışsın
Bi çiçek falan al derim ablana
Elimle dönmedim hatta elimi de kaldırdım denemez... sadece ayaklarının altına vurdum oklavayla... 40 kere filan. Yani falaka gibi düşünün ama öyle filmlerdeki gibi düzenek kurarak değil de işte ayak tabanlarını kurtaramayıp yan yana tutmak zorunda kalacağı pozisyonda zapt edip çıplak ayaklarının altına altına sopayla sigara mahrumiyetinin vereceği sıkıntıdan çok daha yüksek ama herhangi bir zarar görmeyeceği kadar da ölçülü şekilde vurdum saya saya... kabul ediyorum ki çok zor durum ve çok da ağır geldi ama yapılacak başka bir şey yoktu... o da mecbur hizaya geldi kardeşinin otoritesine baş kaldırmaya çalışarak elde edeceği bir şey olmadığını anladı
🤨 umarım insan olmayı öğrenirsin git bi çiçek falan al iyi davran ablana bundan sonra kibar nezaketli ol sevgini hissettir şefkatli ol kadınlar çiçek gibidir vurursan incitirsen kopup solarlar seversen çiçek açarlar anlayacağın her şey senin elinde dostum 😊
Yıllardır uslu duruyor ben ona zaten her zaman hediyeler de alırım her türlü iyi davranıyorum. Söz dinliyor ve söz dinledikçe benim onun iyiliğini istediğimi anladı. Tabi küçük kardeşe biat etmek yani mesela gece filan çıkacağı zaman benden izin almak zorunda olmak ilk zamanlar zoruna gidiyordu. Ama otoriteden kurtulma şansı olmadığı için teslim oldu ve teslim olduktan sonra bir daha hiç canı yanmadı...
Onun hayatıyla ilgili olarak aldığım kararlarda ilk zamanlar çok fikrini sormuyordum ama başkaldırnadığını gördükçe yavaş yavaş fikrini sormaya ve fikirlerine önem vermeye başladım. Artık onunla ilgili olarak alınan kararlarda hemen her seferinde fikrini soruyorum ve hatta çoğu zaman onun istekleri doğrultusunda oluşturuyorum onun hayatıyla ilgili konulardaki kararları...
Ben sopayı ve otoriteyi ele almadan önce bir iradesiyle yön verdiği yaşamı geröekten o kadar köyü tercihlerde öyle saçma bit yöne savrulmuştu... bu nedenle biraz zaman aldı bu sğreç
Çok farklı bir düşünce tarzın var eskisi gibi kötü tercihler yapmadığı sürece kardeşinin hayatına tercihlerine karışma kendisi ayrı bir birey saygı duy eve giriş çıkış saatlerinede karışma baktın kötü şeyler yapıyor o zaman karış önünü kes
Tam olarak bu değilse de yaptığım aynı kapıya çıkıyor.. çoğunlukla onun hayatında alınacak kararları belirlerken onun fikrini dikkate alıyorum. Böylelikle tercihleri doğru ise gerçekleşiyor. Yanlış ise zaten hiç uygulanmıyor bile.
İlk falaka sonrasında orada burada sabahı sabah ettiği serseri takımından tipleri tek tek arattırıp "erkek kardeşim izin vermediği için bir daha görüşemeyeveğiz" dedirttm... çok yalvardı yakardı bunları dememek için hepsini tek tek aramamak için ama hepsi tek tek arandı. Böyle yapmak zorundaydım çünkü diğer türlü kendisi kendini çekse onlar peşinden koşarlardı. Bu şekilde artık ablam istese de bu tiplerin gözünden düştü...
Ama bu tipler hayatından çıkınca doğan boşluğu da dersleri iyi çalışkan düzgün kızlarla doldurdum. Çok sinir oldu ben bu ineklerle arkadaş olmam dedi... ama dedim bu konuda fikrini sorma gereği duymuyorum. Kendi fikrine göre buldukların belliydi. Dolayosıyla bir süre bu konuda fikrini merak etmeyeceğim.
Çok gıcık oldu öfkelendi ama yapılacak bir şey olmadığını anladı zira normal tekme tokat dayağa göre falaka şeklinde sadece ayakların altına sopayla vurularak atılan dayak çok farklı. Psikolojik anlamda çok büyük üstünlük sağlıyor
Kardeşin üniversite falan okumadımı?
O olay olduğunda öğrenci idi üniversite öğrencisi ve ben de lise son sınıf öğrencisiydim. Ama okulu asıyordu serseri takunya orada serseri takımıyla geziyor derslere girmiyordu. Hesapta o dönem babam olmadığı için okulda veliliğimi de o üstlenmişti. İşin bu tarafı çok ağır geldi tabi. Okulda velisi olan kardeşi olarak onu falakaya yatırıp hizaya soktum. Bu ona çok ağır geldi. Doğal bir şey ağır gelmesi hayıflanması ama yapılacak başka da bir şey yoktu. Evden okula okuldan eve gidip gelen cici uslu bir ablam olsun istedim; tam da o kıvama getirdim.
Erkeklerle fazla münasabetisinin olmasının sebebi sevgisizliktir babasından senden sevgi görmemişse başkasının ilgisine kanar
babası da ben de severim onu... babası zaten çok sever ve şımartırdı. Bu şımartma netcesinde böyle sertbest kaldı ve beni de onu döve döve hizaya sokma mecburiyetinde bıraktı. Ben de onu sevdiğimi her şekilde her fırsatta gösteriyorum. Ben onu sevmesem içtiği sigara, olduğu bronşit ve karşı karşıya kaldığı kanser risk umurumda olur muydu?
Sevgi ve ilgi açlığı olmamasına rağmen o dönemler öyle olması garip şiddeti doğru bulmuyorum ama başka çare bırakmamış gibi 🤷♀️
Belkide başka bir derdi vardı size söylemedi
Geçmiş geçmişte kalmış ama anllatığına göre şimdi iyi gibisiniz ablalı kardeşleri birlikte geçireceğiniz çok güzel günleriniz olur inşallah Allah ağzınızın tadını bozmasın 😊
iyiyiz çünkü artık en ufak bir itaatsizlik etmiyor. uslu kız oldu... evde ipleri elinde tutan bir erkğin olduğunu bilmenin verdiği bir huzur hissi var ve bunu keşfettiğinde çok hayflansa da bunu inkar edemiyor
Kız arkadaşın var mı
bu arada "bir anlık sinirle fevri davranmışsın" diye yazmışsınız yukarıda. İşin kötü tarafı yani ablamın çaresizliğini güçledirir şekilde bunun cevabı hayır. Eğer inirime yenilseydim tekme tokat döverdim. Ve öyle yapsaydım ablam benim öfke sorunum olduğunu yani zayıf bir tarafım olduğunu grür ve hizaya gelmezdi. Dahası psiklojik üstünlüğü e alamamış olurdum. Ama ben dayak gerektiğine karar verdim. Nasıl dövmem gerektiine karar verdim. Ayak tabanlarının hem çok acıyacağını ve hem de bir şey olmadığını tespit ettim. Maça giderken bayrak taktığım ince esnek hafif kablo tatlım tarzı boru vardı onunla döversem ayaklarının altına zarar gelmeyeceğini düşündüm. Hatta uygun vuruş sertliğini tespit için endi ayağımın altına 3-4 kere vurdum. Eğer sinirle dövseydm alam benden korkardı cezadan değil. O zaman da korkulacak biri olarak belki beni şikayet ederdi. En azından ağzını burnunu kırmış oldğum için bir daha dövemezdim. Ama falaka öyle değil. Dayağı yemiş bakıyor ayaklarının altı hafif pembeleşmiş ama yara bere morarma yok.
Sevgilin var mı?
şu anda yok. ama geçmişte oldu. yani oluyor sevgililerim
Onlara karşı tavırların nasıl sözlerin dinlenmediğinde yapasın geliyormu
sorumluluğum altında değiller; dahası söz dinlemeyenle ayrılma imkanım var... sigaradan sebep attığım son falaka öncesi onu siara kaçamağında yakaladığımda sopa yiyeceğini anladğında bana çaresiz şekilde çıkıştı. Yani kaybedecek bir şeyi yoktu o çıkışma sebeiyle fazladan övmeyeceğimi çk iyi niliyordu. "Sen bana zulmediyorsun" dedi... dedim ki "hayır abla canını yakıyorum ama iyiliğin çin daha fazla canın yanmasın diye" ... peki dedi sinirler... eğer sen ufak kız kardeş ben abi olsaydım ne yapacaktın? uyarmaktan başka konuşmaktan başka ne yapabilecektin? ... o yiyeceği dayağın korkusu ve öfkeyle konuşuyor ben sakince cevap verdim... "evet abla eğer ben kız sen de abim olsam anca uyarabilirdim"... o da dedi ki "hah işte sen haklı olduğun için değil güçlü olduğun için yapıyorsun bunu; ve bu zul, m" dedi...
tabi ki ben kız olsam sadece uyarabilirdim ve bununla yetinmkle sorumluluum orada bterdi. neden çünkü yapamayacağın bir şeyi yapmadın diye olanlardan sorumlu olmazsın değil mi? bir cinayeti engelleyecek gücün yoktur bir şey yapamazsın sorumlu da olmazsın ama yerdeki salyangozu bir lenara koymak sorumluluğundur; orada bırakırsan da ezilirse senin yüzünden ezimiş olur...
Şimd dedm abla bak sana 2 aydır baskı yapıyorum 2 defa dövdüm. 2 paket sgaraan günde en fazka 2 dala kadar düştün. Serseri arkadaşlarını hayatından çıkardım. Bunları da bu sopa sayesinde yaptım. Yapmasam sorumlu olurdum. Şimdi de ben istiyorm ki o 2 dal sigarayı da içme ve sigaranın tadını bile unut ki bir daha başlama. Böyle uygun gördüğüm için hala sigara yasak sana. Ve 2 paketten buraya kadar düşerken kullandığım sopa bu kadar işe yarıyorken neden vazgeçeyim? o zaman sorumluluğumu savsaklamış olmaz mıyım? dedim
gazı bitmiş çakmaklar gibihık mık etti kaldı...
ben de "diyeceğn bir şey kalmadıysa çıkar bakalım şu çoraplarını" dedim... o son dayak oldu sigara sebepli
ben sana bir soru sorayım... d, yelim babanız vefat etti. 20 yaşında sizden 2-3 yaş küçük erkek kardeşiniz de diyor ki "abla seni sever ve takdir de ederim. ama bu evin tek erkeği benim. bbam varken takındığı tavır kendi tercihidir ama ben erkek olarak artık bu evin reisiyim. yaşım senden küçük olabilir ama ben erkeğim. gerektiğinde seni koruyacak kolayacak olan benim. Bundan sonra bu ailede benim sözüm geçecek. Sen düzgün bir yaşam sürdüğün için sana çok fazla karışmak zorunda kalmayacağım. Sana şunu yapamazsın buraya gidemezsn demek istemiyorum mecbur kalmadıkça yasak koymam ama gerektiğinde yasak da koyabilirim veya bazı şeylere izin vermediğim de olabilir. Öyle durumlarda eşitlik özgürlük veya işte "izin almam ahber veririm" gibi lafları unutmak zorunda kalacağını bilmeni isterim. bana zorluk çıarmayacağını ve beni zor kullanmaya mecbur bırakmayacağını düşünüyorum" dyor...
bu çocuk %100 açık sözlü ve dürüst bir çocuk
yaşının ötesinde olgun bir çocuk
senin iyiliğini düşüneceğnden de %100 eminsin
gerekli gördüğünde sni koruyacağından da eminsin
ancak her ne kadar iyiliğini düşüneceğinden emnin de olsan bu kesinlkle otorite; yani işte mantıklı şeyler dediği takdirde neden uymıyayım diyerek geçiştiremezsin. Yarın bir gün senin iyiliğini düşünerek bir yasak koysa ve sana hiç mantıklı gelmese de ona uymak zorunda olacaksın
ama aba altında gösterdii sopa da blöf değil. yani kararlarına karşı çıkmanın ötesine geçip karşı gelirsen ayak dirersen canını da yakabilir.
tavrın ne olurdu?
İlk öncelikle Allah rahmet eylesin babanızın mekanı cennet olsun rabbim peygamber efendimize komşu eylesin🙏
Küçük kardeş olayım ya da abla olayım farketmez bunu bana abim ya da abla olsaydım küçük kardeşim deseydi kendi kişiliğimi karakterimi ele alarak vereceğim tepkiyi söylüyorum herkes eşit ve özgürdür benim abim ya da kardeşim bana yasak kural koyamaz üniversitemi bitirmiş mesleğim elimde olduğundan ayrı eve çıkar kendi hayatımı kurardım kardeşimde olsa bana kural koyup şiddet uygulayacak sopa göstericek insanın hayatımda yeri olamaz
Ha nedir kardeşi olduğumdan sevip değer verdiğinden hayatımdaki arkadaş sevgilisi vs yanlış olduğunu düşündüğünü bir insan varsa alır beni karşısına kırmadan incitmeden ya senin hayatında şu insanın sana karşı şu şu yanlış hareketleri oldu bence hayatından çıkar üzülmeni zarar görmeni istemiyorum der gerçekten haklıysa hayatimdaki kişi yanlışsa normal arkadaş olsun sevgili olsun çıkartırım
Bir derdim sıkıntım olur kardeşim olduğundan kendime yakın gördüğümden gider akıl danışırım tavsiye verir uygularım onun dediği şeyi yaparım
Ama onun dışında senin düşünce tarzında düşünecek bana böyle şeyler diyicek he bide kurallarına uymadım diye sopayla ayaklarıma falan vuruacak direk hayatımdan çıkartırım silerim öyle bir kardeşim olmaz o saatten sonra
daha ortada dayak yok... sadece söz dnlemen gerektiğini söylüyor... sırf bu konuşma bile evden gtmede sebep olur mu?
Evet
Yavrum gripken sigara içilir mi
Çok öksürüyorum normal bir grip öksürüğü gibi değil ne yapmam lazım
Bol su iç
Burnumdan nefes alıp verirken ağzım kapalı olduğu halde boğazımdan akciğerimden ses geliyorr
Eğer 4,5 sigarayi birden içtiysen ciğerlerine zarar vermiş ve solunum yolunu daraltmış olabilir balkona çık derin nefes al bol su iç ve doktora git
Gripten sigara içince öksürük olur, normal.
Burnumdan nefes alıp verirken ağzım kapalı olduğu halde boğazımdan akciğerimden ses geliyor
Niye acabaaa
Anlamadım?
Gripken ixme bari
Çok kötüyüm ne yapmam lazım
Aktara git birseyler versin ic
Sigara iyi gelmez soğuk algınlığına