Menopoz mu 27 yaşındayım reglim 3 günden iki güne düştü vajinal akıntım tamamen kesildi regl kanım az geliyor günde 2 ped anca değiştirir oldum regl kanım pembe renk gelmeye başladı 😞
Bilgisi olan lütfen cevaplasın menopoza mı girmişim değerler onu mu gösteriyor?
Sadece, Prolaktin seviyesi genellikle 4.79-23.3 ng/mL arası normal kabul edilir. Senin değerin 30.16 ng/mL, bu biraz yüksek ama panik yapmana gerek yok. Yüksek prolaktin bazen stres, bazı ilaçlar ya da tiroid sorunlarından da olabilir. Yine de en iyi yol, bir doktora danışıp, daha fazla test yaptırmak. Eğer herhangi bir belirti fark ediyorsan (mesela adet düzensizliği ya da göğüslerde süt gelmesi gibi), bir uzmana görünmen iyi olur.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Göğüslerimden süt gelmiyor şişikte değiller anlamadım neden öyle çıktı ama hipotiroidi haşimato hastasıyım şu son bir kaç aydır annemin sağlığı bozuk ona stres yaptım belkide ondan ama stresli çok zamanlarım olmuştur böyle garip değişiklikler olmadı hiç düzenimde
hayır menapoz değilsiniz FSH düzeyi 40 pg/ml üzerinde ise menopoz tanısı kesinlikle konur. FSH düzeyi 25-40 pg/ml arasında ise premenopoz olduğu, bu dönemdeki kadınların seyrek de olsa hamile kalabileceği düşünülür. Ama sizin düzeyiniz çok düşük. 5.59 görünüyor. bu neddenle menapoz da değilsiniz premnepoz da değilsiniz.
aşırı stres ya da sürekli seyehat durumu var ise bunlar doğaldır.
0
6 Yorumla
Soran
1 yıl
Teşekkür ederim çok stresliyim şu son 6 aydır nişanım bozuldu annemin sağlık durumu bozuldu belkide onlara canımı sıktığım için oldu
regl çok hassas bir konu ani şok haber stres üzüntü uzun seyehat yani rakım değişmesi hava basıncı değişince kan basıncını etkiler ani korku düzensiz uyku düzensiz beslenme ... bir çok şey etkileyebilir bazen adet görmeme gibi görülür bazen aşırı kanama olarak. bunlar doğaldır çok takılmayın