Güncellemeler
1 yıl
...
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Taşikardi sebebiyle acilde kan alındı bu test çok yüksek çıktı kan gazı diyor herkes farklı bir şey söylüyor anlayan var mı acaba?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
@r_engarenkyollar Doktor hasta ilişkisi ve mahremiyet ilkeleri son derece önemli konu. Umuma açık alanlarda yüzeysel bilgilerle tetkik sonuçları üzerinden teşhis koymak, kanunen de yasaktır bir konudur.
Gizli üye; Sizin kan gazında bir yükselme olmuş; ancak durumun sebeplerinin netleşmesi için diğer birçok tahlillerin ve EKG'nizin de değerlendirilmesi gerekmektedir. Sizden, doktorlara güvenmenizi rica ediyorum.
Kendi adıma, bu tür soruların sorulmasını bir güvensizlik ifadesi olarak görüyor ve bu durumun beni rahatsız ettiğini belirtmek istiyorum. Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
Hocam taşikardi sebebiyle acile gittim 2 defa EKG çekildi kan alındı, acilde doktor pratisyen hekimdi kan sonuçlarına bakıp taburcu etti, ben e nabiza girip bu sonuçları görmesem birşeyden haberim yoktu
Kan gazı yüksek olduğunda kandaki oksijen seviyesinde düşüş meydana gelebilir ve buna bağlı bazı belirtiler hissedilebilir. Ancak, kalple ilgili ciddi bir sorun olması durumunda EKG’de mutlaka bir anormallik görülür ve diğer kan testleri de kalp ile ilgili problemlerin varlığını değerlendirmede yardımcı olur. Acil servisler, öncelikli olarak hayati tehlike oluşturan durumları değerlendirir ve bu yönde bir risk tespit edilmediğinde hastayı taburcu eder. Şikayetlerinizin devam etmesi halinde, konunun detaylı değerlendirilmesi için ilgili polikliniklerde uzman doktorlara başvurmanız öneririm. tekrardan geçmiş olsun
Sağolun, bu test tam olarak neyi ifade ediyor halen anlayamadım hocam.
Bilmiyor anlarımsın az çok ama şöyle bir benzer örnek veremeye çalışayım otomobil de motora gelen yakıt ve oksijen karışımın da Oksijen azalır ise motor da ne gibi bir durumlar oluşur ise gibi düşün
Anlıyorum onu ama bunu kalp mi yapıyor? ciğerlere ve kalbe bakıldı benim bir sorun olmadığı söylendi, panik atağım var
Kanda pH düşüklüğü neden olur hocam
@duyulduatma bu durumun ne kadar süredir olduğu ve değerlerin ne olduğuda bilmeden yorumda bulunmak mantıklı ve doğru olmaz anacak ciddi boyutlarda olmadığını genel vaka değerde sayıldığnızı düşüyorum endişe ettiğiniz bir durum olsa doktorunuz bunu mutlak kontrol altına alır. sebebi konusunda böbrekler, şker, akciğer... vs bir çok iç organlarınız için tahlil ve tetkikler yapar. pH daki küçük değişimler çoğu zaman ilaç kullanımlarına bağlı olarak da sıklık ile görülür ve genelde kısa süreli ve geçici olabilirler. Geçmiş olsun
7.33 çıktı
@duyulduatma bu seviye dediğim gibi normal sınırlar içerisinde sayılır
Çok geçmiş olsun 🙏 Ben anlamam da sana bir doktor arkadaşımızı etiket yapayım o size yardımcı olabilir @statüko
Sağolun
Rica ederim dur o görünce gelir