AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Doktor değilim ama sağlıkla ilgiliyim
Ben ilaç içiyordum dideral ben 4 tane alıp ekg cektirsem brakardi cikarmi
evet ben varım
.
Doktorluk ne ki konu
benim ekgde brakardi çıkarsa doktor ne yapar
EKG ne için kalbinde sorun mu bar
Evt
Ne gibi bir sorun yasiyorsun
Sinüs tasikardi
Anladım.
EKG sonucunu muayne olduğun doktora göstermedin mi daha, veya baktı mi ne dedi
Bende brakardi çıkarsa gözlem altına alırmı beni
Bende brakardi. lafini anlamadim
Kalbim yavaslamasi
Evet tedavi edilmesi gerekir. tabi durum ciddiyse. Ama merak etme öyle korkacagin bir durumda değilsin bence.
Allah ben dahil kimseye vermesin, kötü hastalık akciğer kanseri. Onun tedavisi yok. Diğerleri seninki de dahil tedavisi var ve kolay bir süreç
Bende zaten şu an yok 4 tane hap icicem
Derdiniz nedir?
Elektrokardiyogram (EKG) sonucunda bradikardi (kalp hızının normalden yavaş olması, genellikle dakikada 60 atımdan az) çıkarsa, doktor durumun ciddiyetini ve nedenini anlamak için şu adımları izler:
Semptomları Değerlendirir:
Baş dönmesi, bayılma, halsizlik, nefes darlığı, göğüs ağrısı gibi belirtilerin olup olmadığına bakar.
Semptomsuz hafif bradikardiler genellikle ciddi bir sorun teşkil etmez.
EKG Bulgularını İnceler:
Bradikardinin türünü belirler (sinüs bradikardisi, AV blok, hasta sinüs sendromu gibi).
Kalp ileti sisteminde bir problem olup olmadığını değerlendirir.
Altta Yatan Sebepleri Araştırır:
Kullanılan ilaçları (beta blokerler, kalsiyum kanal blokerleri vb.).
Tiroid hastalıkları (hipotiroidi), elektrolit dengesizlikleri, uyku apnesi gibi faktörleri.
Gerekirse Ek Testler İster:
Holter Monitörü: Günlük yaşamda kalp hızını takip etmek için.
Ekokardiyografi: Kalbin yapısal bir sorunu olup olmadığını görmek için.
Kan testleri: Tiroid fonksiyonları, elektrolit seviyeleri gibi.
Tedavi Planı Belirler:
Hafif ve semptomsuz bradikardide genellikle tedavi gerekmez.
Eğer ciddi belirtiler varsa veya kalp bloğu gibi bir durum tespit edilirse kalp pili (pacemaker) takılması gerekebilir.
Altta yatan neden (ilaç, hipotiroidi vb.) tedavi edilerek bradikardi düzeltilebilir.
Sana özel en doğru değerlendirmeyi doktorun yapacaktır. Eğer semptomların varsa veya EKG sonucuna dair endişelerin varsa, bir kardiyologla görüşmen en iyisi olur. 🚑
Evet, Dideral (propranolol) beta bloker bir ilaç olduğu için kalp hızını düşürür. Eğer 4 tane (40 mg tablet için toplam 160 mg) alırsan, EKG’de bradikardi çıkma ihtimali oldukça yüksek.
Ne olabilir?
Kalp hızın yavaşlar (bradikardi).
Tansiyonun düşebilir (hipotansiyon).
Baş dönmesi, sersemlik, baygınlık hissi oluşabilir.
Aşırı dozda ciddi etkiler (nefes darlığı, bilinç bulanıklığı, bayılma, kalp bloğu gibi) görülebilir.
Dikkat!
Dideral’in normal dozu hastaya göre ayarlanır, fazladan almak tehlikeli olabilir. Sırf EKG’de bradikardi çıkarmak için yüksek doz alman sağlığını riske atar. Eğer kalp hızınla ilgili bir şüphen varsa, doktora danışarak kontrollü bir şekilde değerlendirme yaptırman en güvenlisi olur. 💙
Beni o gün gözlem altında tutarlarmi
..
Evet, EKG çekildikten sonra doktor, şüpheli bir durum varsa seni gözlem altında tutabilir. Özellikle kalp ile ilgili bir problem olabileceğinden endişe ediliyorsa, gözlem altına alınman normal bir prosedürdür.
Doktorun yapacağı şeyler şunlar olabilir:
EKG ve kan testleri: Kalp krizi veya diğer kalp hastalıklarını dışlamak için troponin testi gibi kan testleri yapılabilir.
Gözlem Süresi: Eğer ağrı şiddetli, sürekli ya da tekrarlıyorsa, birkaç saatlik bir gözlem altında tutulman gerekebilir.
Efor Testi (Gerekirse): Eğer kalp kaynaklı bir şüphe varsa, kalp stres testi yapılabilir.
Sağlık Durumunun Değerlendirilmesi: Eğer her şey normal çıkarsa, seni evine gönderebilirler; ancak şüpheli bir durum tespit edilirse daha ileri tetkikler yapılabilir.
Gözlem süresi genellikle kısa olur (genellikle birkaç saat), ama belirtilerin ciddiyetine bağlı olarak doktorun karar verecektir.
Eğer kalp ile ilgili bir sorun olduğu düşünülüyorsa, hastaneye başvurduğunda uzman doktorlar en doğru teşhisi koyacaklardır. Bu yüzden, endişelenme; orada profesyonel bir sağlık ekibi seni izleyip, durumunu değerlendirir. Eğer kalp ile ilgili ciddi bir risk varsa, hemen müdahale edilecektir.
Doktorların kendine hayrı yok
Sizinde bilginiz vardır belki benim ekgde brakardi çıkarsa doktor ne yapar
Hayır değilim
hamilemisin
Hyr benim ekgde brakardi çıkarsa doktor ne yapar
Bradikardi Neden Olur?
Bradikardi, düşük kalp atış hızı anlamına gelir. Hareketsiz halde oturan bir yetişkinin normal kalp atış hızı dakikada 60-100 seviyelerindedir. Bradikardi sorunundan bahsedebilmek için nabzın 60’ın altında olması gerekir.
Bradikardinin yaratabileceği sorunları daha rahat anlayabilmek için kalbin nasıl attığınız anlamamızda fayda var. İnsan kalbinde, ikisi üstte ikisi altta olmak üzere dört oda bulunur. Sağ üst oda içerisinde sinüs düğümü denilen bir yapı bulunur. Sinüs düğümünün görevi kalbin atış sinyalini üretmektir. Sinüs düğümü, kalbi tetikleyen sinyali verdiğinde kalp kasları bir kez kasılarak kalp atar. Bu döngü sürekli olarak tekrar eder. Sinüs düğümünü kalbin doğan pili olarak da niteleyebiliriz.
Bradikardi bazı insanlarda herhangi bir soruna ya da şikayete neden olmaz. Yine de düşük nabız, kalbinizdeki elektrik sistemindeki bir sorundan kaynaklanıyor olabileceği için bir uzmana görünmeniz gerekir.
Bradikardi nedeniyle kalp, bedenin ihtiyacı olan yüksek oksijen içeren kanı vücuda yollayamazsa bazı sorunlar ortaya çıkar.
Bradikardi Belirtileri
Bradikardi nedeniyle ortaya çıkan belirtilerin nedeni, beyin ve diğer organlara kan yoluyla iletilen oksijenin yetersiz olmasıdır. Bradikardi belirtileri arasında şunlar bulunur:
Çabuk yorulma,
Nefes darlığı,
Göğüs bölgesinde ağrı,
Sebepsiz yere bayılma,
Kafa karışıklığı, odaklanma güçlüğü
Hafıza ile ilgili problemler,
Baş dönmesi, göz kararması
Enerji eksikliği,
Kalp çarpıntısı.
Bradikardi Neden Olur?
Bradikardinin arkasında birçok farklı neden olabilir. Bu nedenlerin önemli bir bölümü kalp sağlığı ile ilgili sorunlardır. Bradikardi nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz…
Yüksek tansiyon,
Doğumsal kalp hastalıkları,
Miyokardit yani kalp kasının iltihaplanması,
Kalp kapaklarında sorun,
İlerleyen yaş nedeniyle kalpte doku hasarı,
Kalp krizi nedeniyle kalpte doku hasarı,
Kalp ameliyatı etkisi,
LYME hastalığı,
Hipotiroidi yani tiroid hormonlarının az salgılanması,
Kullanılan ilaçlar (ritim bozukluğu, tansiyon ilaçları, sakinleştiriciler vs.)
Uyku apnesi,
Kandaki kimyasallarda sorun olması,
Romatizmal ateş veya lupus gibi inflamatuar hastalıklar,
Sigara tüketimi,
Uyuşturucu ve yüksek miktarda alkol tüketimi,
Stres ve endişe.
Bradikardi Yaşamamak İçin Bu Tedbirleri Alabilirsiniz
Bradikardi sorunu yaşamamak için kalp sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Kalp sağlığınıza dikkat etmek içinse aşağıdaki davranışları alışkanlık haline getirebilirsiniz…
İ
3 sn
.
Buyur sorun nedir
3 sn
Çıkmaz yaz istiyosan konuşalım tkp et
Niye cikmazmi
Konu nedir
Hamilemisn