AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
tiroidle ilgili bişey olduğunu biliyorum sadece
Evet öyle ilk defa bilen. Biri bu ciddimidir ya da biyopsi gerektitiemi
evet eğer doğrudan tiroidleyse MR, BT ve biyopsi beraber bakar öyle tanı koyarlar. aşko hemşirelik okuyorum bildiğim bilgi sınırlı tabi ama kötü huyluysa tehlikelidir umarım iyi huylu çıkar. hastaneye gittin mi kimin sonucu bu?
Mr ve br niye çekerler ki ve biyopsi yaparlarmi nodül varmiki
Ordamiyiz
Cevoa bekliyorum
Hipoekoik psödonodüler olmasın o?
Hih o işte bilgin varmii
Tsh, t3, t4 değerlerini biliyor musun? Bir de hastaneye hangi şikayetle gitmiştin?
Kalp çarpıntısı nefes sağlığıyla tsh 0039 t4 3.9
Kardiyoloji ve göğüs gördü dimi seni, bi patoloji çıkmadı?
Şimdiiii tsh düşük, t4 yüksek. Boynunda ağrı, hassasiyet var mı? Yakın zaman enfeksiyon geçirdin mi? Yakın zamanda doğum yaptın mı? Ailende graves hastası var mı biliyor musun? Fizik muayene ve ultrasonda ne çıktığını söylediler mi?
Ay pardon usg sonucuydu bu zaten, fizik muayenede size bi şey söylendi mi?
Söylemedi endokrolojiye honderdi
Biyopsi yapolirmi
Yahu diğer soruları süs olsun diye sormadım, cevaplarsan daha net bi şeyler söyleyebilirim
Büyük ihtimalle önce sintigrafi çekerler, sonrasında onun sonucuna göre gerek görülürse biyopsiye karar verilir
Kardiyoloji vs görmedi evet şu an ağrı var hayır enfeksiyon gecirmedim doğum yapmadım yok ailemde graves hastası
Tiroidit olma ihtimali yüksek, bir süre ilaç kullanımıyla geçer, biyopsiye gerek kalmaz gibi görünüyor.
Ama dediğim gibi sintigrafi sonucunu bilmeden ve sizi görüp muayene etmeden kesin bi şey söylemem mümkün değil
Sintigrafi cekermi peki ya da ne tomografi gibi
Biyopsi istemezmi yani
sağ lob boyutu 27×21 mm sol lob 26×18 istmus kalınlığı 8 mm ile normalin üzerindedir tiroid peşi parankimi ileri derece heterojen olup içerisinde hipeoikik psödonoduler alanlar ve eksojen fibröz septesyonlar izlenmişti
Bide boyutlarının böyle olması normal mi
Normalden büyük, dediğim gibi KESİN BİR ŞEY SÖYLEYEMEM buna seni gören doktor karar verebilir. Ben seni görmedim, muayene etmedim, detaylı anamnezini almadım, sintigrafini görmedim, endokrini bırak dahiliye uzmanı bile değilim, pratisyenim sadece. Bir anormallik olduğu kesin. En kısa zamanda randevu alıp gidersen kesin sonuçlara daha iyi ulaşırsın
Yarın gidicem sevk yaptılar ama merak ediyorum ne felan olur mu ek tetkik gerekirmi diye
..
Cevap bekliyorumm
Kuzum 3 kere söyledim, mesajlarımı nasıl okuyosun bilmiyorum gerçekten, boş duvara laf anlatmaya çalışıyor gibi hissediyorum. Sintigrafi ve sonrasında biyopsi isteyebilirler. Buna karar verecek kişi ben değilim, doktorun.
Tam emin olamadım çok özür dilerim ne yapıcağını bilmiyorum korkmamalıyım korkmamlimi bilemedim o yüzden tekrar tekrar sordum nodül var mı peki acaba som sorum olsun birazda fazla soru sormamışım sebebi başka adam akıllı bilen yok o yüzden kusura bakmayim
Psödonodüler şu demek: nodüle benzeyen bi şeyler var ama nodül mü değil mi emin olamıyoruz. Bu yüzden ek tetkik gerektirebilir. Nodülse, nodülün karakterine göre biyopsi de gerektirebilir, cerrahi tedavi gerektirebilir. Nodül değilse de ilaçla ya kısa süreli ya da ömür boyu tedavisi var. Kesin bir şey söyleyemem.
Şimdi anladım işte psödonoduler yalancı nodül bike değil diyen oldu kafam karıştı bide sintigrafi mi ne o sanırım direk nodül varsa çekiliyormuş
Şehir hastanesinde cekerlermi
Hangi şehirdesin bilmiyorum, ellerinde varsa çekerler
Konya
Hastanenin adının yanında nükleer tıp yazarak googleda aratırsan bulabilirsin. Yoksa üniversite hastanesine gönderirler
Varmış ama cekermi ki ya korkuyorum da
Korkulacak bi şey yok yahu. İyot verip kamerayla bakıyolar. Biyopside de ince iğne aspirasyon biyopsisi yapılıyor, baya küçük ince bi şey.
Korkman gereken şey bunların yapılması değil, kanser vs. varsa onun gözden kaçması ve tedavi edilemeyecek düzeye kadar ilerlemesi olsun
Yok okadar ciddi olsaydı çıkmazıydı ki bide endokrolojiye tansiyon yüksekliğini söylesem onun için ne yapar
Nefrolojiye veya kardiyolojiye gitmen lazım onun için
O gonderirmi
Rica edersen gönderebilir, ama büyük ihtimalle randevu almanı söyler
Ama şunu da söyleyeyim, tiroid hormon yüksekliği de hipertansiyona sebep olabilir. Altında yatan sebep oysa eğer, zaten onun tedavisine bağlı olarak düzelir
Doktor kardiyoloji ile beraber ılaca başlıyacaktır dedi ana anladim tam
Sintigrafi çekmez diyor başkaları
Bide sevk kağıdın var randevu alamdan gidiyorum ama
Tamam işte kardiyolojiye gitmen gerektiğini söylemiş. Gerçekten gittiğin doktora güvenmiyosun da internettekine mi soruyosun bi de :d alemsin
Sintigrafi çekmez diyen kim bilmiyorum... Kaç kere söyledim, bu da son mesajım doktoruna git doktorunla görüş. Seni görmeden kesin bi şey söyleyemem. Hiçkimse de söyleyemez. Kesin konuşanlara da güvenme. Her şey sadece ihtimaller dahilinde. Hadi geçmiş olsun
Sagoll çok teşekkür ederim
Güveniyorum ama acaba ne olur diye sormuştum özür dilerim en iyisi hiçbirşeyi düşünmeden gitmek ve ne olucağını görmek
Merhabaa
Hipertiroid tanısı kondu bi dideral ve thymrozol verildi
random attın sandım oneee hahahahahha
Kız kimseni bilmiyor sağ lob boyutu 27×21 mm sol lob 26×18 istmus kalınlığı 8 mm ile normalin üzerindedir tiroid peşi parankimi ileri derece heterojen olup içerisinde hipeoikik psödonoduler alanlar ve eksojen fibröz septesyonlar izlenmişti
cahil cühelayım ben affet hahahah
Yapay zeka felan var mı sorsam
Mantıklı sor
Random gibi
Hayır ya tiroitte
sağ lob boyutu 27×21 mm sol lob 26×18 istmus kalınlığı 8 mm ile normalin üzerindedir tiroid peşi parankimi ileri derece heterojen olup içerisinde hipeoikik psödonoduler alanlar ve eksojen fibröz septesyonlar izlenmişti
Türkçeyi unutturdun
Bsbsbsbs off
O ne be
Işte bende bilmiyorum bilen biri yokmudur
Vardır
O ne be
Bi bilgin yokmu tiroidde