Röntgen de görüldüğü üzere ortada bir adet fibula kırığı'mız mevcut ama tibia dada gözükmeyen bir kırık var ilk başta alcim vardı daha sonradan çapraz bağlarım koptugu ogrenilince alciyi söküp acı ayarlı dizlik takıldı dizimi zaten 90 dereceden fazla bukemiyorum veya ayağımın üstüne basmiyorum 20 gün önce bu kaza oldu 20 gündür parmak ucuna çok az bastım degneksiz ayağa kalkmiyorum mümkün olduğunda yataktan kalkmamaya özen gösteriyorum bu kırık acı ayarlı dizlikle rahat bir şekilde düzgün kaynar mı sizce?
Dizligin açı kısmını hep dizime eşit ayarlıyorum ve kesinlikle doktorun ayarladığı açıdan daha fazlaya ayarlamiyorum şu an 0-90° de geçen hafta da 0-30° idi yükselttik
O zaman sorunsuz şekilde düz kaynar ara arada röntgen çektirmek için hastaneye gidebilirsiniz her hangi bir durumda doktorunuzun tavsiyesini alın tekrardan geçmiş olsun
Şuanlik ameliyatım çok düşük ihtimalmış çünkü ufak ufak dizi açmak için zorlamamak için eğer alçı kalsaydı bu sefer ameliyat gerekmese bile diz hiç hareket etmediği için sabit kaldığı için uzun süre dizi açmak için fizik tedavi süreci olacaktı
Düzenli egzersiz kesinlikle fizik tedaviye gerek bırakmıyor mutlaka doktorumun söylediği egzersizleri hergun tekrarliyorum yoksa dizi açmak çok daha zor
Hayır çapraz bağlar için acı ayarlı dizlik çapraz bağlar kiriktan daha riskli olduğu için hem kirigimin hareket etmesini engelliyor hem bacağımı anı haraketleri yapmasını engelliyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Kaynar ama her ihtimale karşı başka bir doktorada görün istiyorsan yani hep çapraz bağların için hem kırığın için düz kaldığı sürece düzgün kaynar ama
4-5 doktora gozuktum hepsi de aynı şeyi diyor
Kaynar bir problem çıkmaz asıl sorun çapraz bağların onlar sıkıntı
Doktorlar sana sürekli yat mi dedi? Eğer hareket etmezsen kasta güçsüzlük ve emboli riski ile karşı karşıya kalırsın
Düz kaynar ama dizliğin doğru ayarlanması ve sizin yük vermeme konusunda dikkatli olmanız gerekir
Dizligin açı kısmını hep dizime eşit ayarlıyorum ve kesinlikle doktorun ayarladığı açıdan daha fazlaya ayarlamiyorum şu an 0-90° de geçen hafta da 0-30° idi yükselttik
O zaman sorunsuz şekilde düz kaynar ara arada röntgen çektirmek için hastaneye gidebilirsiniz her hangi bir durumda doktorunuzun tavsiyesini alın tekrardan geçmiş olsun
Teşekkürler, her hafta kontrolüm oluyor 2 haftada bir röntgen ve mr çekiliyor duruma bakılıyor
O zaman her hangi bir sıkıntı olacağı sanmıyorum en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz İnşallah
capraz baglar kopmus mu?
Evet arka çapraz bağlar kopuk
iyide ameliyat yapmadan nıye acı ayarlı dizlık verdiler ki? ameliyattan sonra veriyorlar normalde
Şuanlik ameliyatım çok düşük ihtimalmış çünkü ufak ufak dizi açmak için zorlamamak için eğer alçı kalsaydı bu sefer ameliyat gerekmese bile diz hiç hareket etmediği için sabit kaldığı için uzun süre dizi açmak için fizik tedavi süreci olacaktı
enteresan.. benimde koptu.. ameliyat sonra dizligi kullandım ustune egsersiz fizige gerek kalmadan topladım.. ama sende kırıka var.. alcısız kaynar muhremelen onu sabitleyip dizligi taktılar.. dizlikte sabitliyor.. kırık kaynar
Düzenli egzersiz kesinlikle fizik tedaviye gerek bırakmıyor mutlaka doktorumun söylediği egzersizleri hergun tekrarliyorum yoksa dizi açmak çok daha zor
evet kesımlıkle.. onlara uymak onemli.. ben baya inat ettim erken tamamladım tedaiyi.. gecmiş olsun.. umarım kolayca halledersiniz:))
Geçmiş olsun doktor bu kırığı görmedi mi
Hayir
Reis iyi dedin hoş dedin de yanlardan demir destekli dizlik var zaten ani hakaret yapmamı engelliyor
Ameliyat lazim
Bu kiriga ameliyat gerekmiyormuş
Kim dedi
4-5 doktor da aynı şeyi dedi
Ozman kaynar
Zorrrrrr
Kaynamaz
Ama dizlik var
Eğri kaynar
Üstüne basmıyorum + olarak yanlardan demir destekli dizlik var
Ameliyat mı oldun?
Hayır çapraz bağlar için acı ayarlı dizlik çapraz bağlar kiriktan daha riskli olduğu için hem kirigimin hareket etmesini engelliyor hem bacağımı anı haraketleri yapmasını engelliyor
Kaynamaz
Neye göre bunu dedin?
Bnmde kırıldı o yüzden kırığı yerine oturtup oynamaması İçin alçıya alırlar zaten
Tam okumadın belliki bilgi sahibi değilsin , açi ayarlı dizlik takılı demisim
Pardon orayı görmedim sabit kalıyorsa kaynar diye düşünüyorum
Aynen zaten üstüne hiç basmiyorum keza bağlar kopuk olduğu için zaten basamıyorum
Çok geçmiş olsun
Motor kazası mı
Aynen motor kazasi
Geçmiş olsun
Teşekkürler