Köpek ısırdı mı hiç sizi? Isırdıysa eğer nasıl bir süreçten geçtiniz. Aşı olduktan sonra ne gibi rahatsızlıklar yaşadınız? Yan etkisi oldu mu size?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Geçen sene ısırmıştı köpek. Aynı gün içinde acilen kuduz aşısı için gittim. Sadece kuduz değil tetenoz aşısı da yapılıyor. Aşılar eskisi gibi ağır değil, iki koldan ayrı ayrı yapılıyor. Tetenoz aşısı biraz kolu ağırlaştırıyor o kadar. Ki engel olacak kadar da değil. İlk kuduz aşısından sonra yanlış hatırlamıyorsam her 10 günde bir 4 aşı daha yapıyorlardı sanki. Yalnız günü asla kaçırmaman gerekiyor. Adresinin bulunduğu karakola aşı olduğunu bildirdikleri için, polis aşıyı kaçırırsan seni mutlaka arar. Her hangi bir yan etkisi olmadı bende. Aşı kartınla beraber mutlu mutlu geziyorsun. Kan veremezsin 1 yıl boyunca.
96 Yılında 13 yaşında ısırıldım :) o zamanlar Kuduz aşısı heryerde yoktu sultan ahmet'te şimdiki tramvay istasyonunun tam karyışındaki eski biir binada yapılıyordu aşılar. Göbekten enjekte ediliyordu 2 günde bir aşıya gidiyorduk 7 tane aşı yapılmış ısıran köpeği de balkonda beslemiştik gözlemlemek için. Aşılar bittiğinde köpeğe o kadar alıştık ki Memleketteki eve götürüp ölene kadar beslemiştik :) hey gidi günler..
Isırmadı ama neler yapilmasi gerektigi konusunda bişeyler soylemek istiyorum kuduz ihtimaline karşın en iyi ilk yardım isirilan bolgeyi hemen sabunlu suyla iyice yıkayıp durulayin doku parcalanmis cok hasar görmüş ise üzerine temiz bir bez örtüp en yakin hastaneye gidilmeli (dipnot: kuduz mikrobu kan yolu ile degil sinir yolu ile vücuda bulaşır kan ile bulassaydi sabunla yikamak işe yaramazdi cunki cok cabuk yayilir sinir iletimine hemn gecemez yapmamiz gereken en cabuk sekilde hemen isirilan yeri sabunlu su ile yikamak)
Küçükken dedemin köpeğine kucuk dedigim 5 6 yaslarinda iste kopege ince odunu gozune batirmisim oda benim gozumle elimi isirmis bir kerede popomu ısırmıstı bir hayvansever olarak kucukken boyle birsey yaptigim icin uzgunum
Cevap
38Cevap
Evet ısırdı zincirinden kurtulan kocaman bir köpek 5-10 saniye içerisnde karnımdan ve koltuk altımdan ısırdı. Hatta koltuk altımdan bir parça kopardı 5 dikiş atıldı. karnımda ise dişlerinin izi hala duruyor...
Çok kızdırdıydım kendi köpeğimi :D
İtlik yaptı ısırdı. Hak ettiydim ama. Baya kızdırdıydım. Acıdan bağırınca gelip uyuduydu.
Aşıları herşeyi tam olunca takmadım ve hala hayattıyım.
Kopek isirmadi da kedim cirmalamisti. Bundan dolayi kuduz asisi olmaya goturmustu ailem. d saka gibi hahaha
Isirdi beni hemde totomdan. 3 tane asi oldum hic bir sorun yasamadim. Köpek ölseydi 5 asi olmam gerekicekti ama oyle bir sey olmadi.(Asil akrep sokmasi cok fena bir sey ona hic bulasmayin :D )
Sağ elimin yüksük parmağını kaptı itoğlu it aşıları tammıs o yüzden küçük bir pansumanla hallettik ;) o gün bu gündür kangal gelsin korkmam fakat süs köpeğinin yanına 10 m den fazla yaklaşmam ;)
Durum fena ;))
ısırmadı çünkü o kadar korkuyorum ki 5 metreden yakınıma yaklaştığı an yola fırlıyorum köpek bile korkuyor arabalardan gelemiyor D::DD:
amcamın av köpeği vardı kurban bayramında kemıklerı atmaya gıdıyordum it oğlu it kemıklerı attıgım halde geldı bacamdan ısrdı benı ogun korkumdan evden cıkamadım :)
kangal ısırmıştı. hoş oyununa ısırdı ama yine de kanattığı için kuduz aşısı olmuştum koldan. aşıdan dolayı herhangi bir rahatsızlık yaşamadım.
Ateş, miğde bulantısı, baş dönmesi kuduzun ilk belirileridir.
arkadaşlar 15 sene önce beni köpek ısırdı ailem beni hastaneye bile götürmedi yaş ilerleyince eklem Ve kas ağrıları var durumum her geçen gün agırlaşıyor... Köpek ısırmasıyla bağlantılı olabilirmi Ne yapmam lazım
Isırmadı. Isırsaydı bir köpek yüzünden bütün köpeklerden nefret ederdim herhalde.
2 sene once bizim yandaki evin rotweilleri isirdi bacağimdan etlerimi alip götürdü it dikiş atmişlardi bacağima 5-6 gün üstüne basamamiştim
Isırdı Biz Efsunluyuz Bizi Yılan Bile Sokmaz Soksada Etkisi Yok.
ısısrmadı ama çok kovaladı, ben hep daha hızlıydım :D
Aşiret gibiydiler it oğlu itler ne kaçmıştım en son bitane yakaladı bacaktan Allahtan bir adam geldide güme gitmedim.
Valla benı çok kovaladılar hatta bir kere o kadar kovaladı kı küfür edip gelme dıye bagırıyodum yorulmustum koşmaktan shsh
Isirdi parmagimi yardi. Asi oldum 18 gun kopege ara ara baktik yasiyormu diye oyle gecti surec.
Cok kovaladi ama cok sükür isirmadi daha. Usain Bolt un rekorunu cok egale etmisimdir :))
Vallahi beni fena ısırdı yerde boğazına yapmıştım boğdum bş o altta bir ben üstte 😀belimden ısırdı aşıdan sonra kalmadı problem
Isırdı ama dişini geçirecek kadar değil. Aşı olmadım bu yüzden.
Fare ısırdı küçükken 40 tane iğne yedim gobegimden herhangi bir yan etkisi olmadi
Çok şükür cikmadi
Kedi, köpek, fare... hepsi ısırdı :)
o nasıl bünye lnnn
Kene de isirmisti piknikteyken :((
Hayir ama cok kovaladi :)
aşı ateş yapıyor biraz.
yok ama ben çok köpek ısırdım.. (ciddiyim)
sokak kopekleri ile bile çok iyi anlaşirim hep
ısırdı aşı olmadım bişiy olmadı :D
Hayır ama rüyamda çok ısırdı ya :/
4-5 günde bit ısıtıyor şerefsiz :)
çok korkarim umarm bnu yaşamam hiç
elimi ve gobegimi isirdi sapik kopek :))
Tam beni isiracakken ben onu isirdim
Beni ısırmaya kalkmıştı ama sonu hüsran oldu :(
Allah korusun :-D :-D :-D :-D
jandarmanın kopegıydı ustelık
Yok Kübra Hiç Isırmadi
bır kere ısırdı ama ufak bı ısırmaydı :)
Birden fazla ;)
Hayır
Ayy Allah korusun :(
hayır.
Hayır.
Hayır
Hayır.
Hayır
Hayır
Isırmadı
küçükken ısırmıstı
Hayır