Güncellemeler
1 yıl
Sol tarafımda iyi huylu yumurta kisti var onu biliyorum ama bu ne demek anlamıyorum lütfen bilen söylesin lütfen
Güncellemeler
1 yıl
Çok pardon kistim sağ tarafta korkudan yanlış yazdım
BT sonuçlarımda yeni gördüm "Rektouterin mesafede serbest mayi izlendi" yazıyo bu tehlikeli bi şey mi anlamadım Allah korusun kanser gibi bi şey mi lütfen bilen cevaplasın stresten ölücem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kadınlarda rahim (uterus) ile rektum arasındaki boşluktur. Karın içindeki sıvıların birikimi bu bölgede görülebilir çünkü yer çekimi nedeniyle sıvılar buraya toplanma eğilimindedir. Az miktarda serbest sıvı, yumurtlama (ovulasyon) veya adet döngüsü sırasında oluşabilir ve bu genellikle normaldir.
Eğer ağrı, ateş, düzensiz kanama veya başka şikayetlerin varsa, mutlaka doktora görün
Adeti 3-4 gün sonrasında yaşadım 6cm lık iyi huylu kistim vardı hatta 3-4 gün sonra kadın doğumda 6.2 olmuştu şimdi küçüldü ama bu şeyin rektum kanseri gibi şey olma ihtimali var mıdır
Çok pardon kistim sağ taraftaydı yanlış yazdım
Bu çikolata kistidir muhtemelen korkmana gerek yok bunun detaylı ultrason gerek doktorun gerekeni söyler zaten ama her kist kanser değil yani kadınlar da bu çikolata dediğimiz kist bulunur zamanla küçülürler sıvı birikime de adet sonrası oluşan durum zaten
İyi huylu kendi kendine geçen bir kist küçüldü zaten ağrılarım kalmadı BT çekmiştik Ekim'de şimdi de MR istediler kist için ondan bir korkum yok rektum kanseri falan sandım Allah korusun
İçini ferah tut
Çok teşekkür ederim birazda olsa iyi hissettim
İşimiz bu rahat ettirmek 😉
Karin ağrısı var mıydı sende
Eğer sıvı minimal demişse sorun yok ama dememiş ise kistten kaynaklı bir kanama olabilir
Kistle alakalı karın ağrım oluyordu evet yani bu Rektouterin dedikleri şeyin rektumla alakası yok dimi
Hayır rektum ile uterus ( rahim) arasında kalan boşluk
Şiddetli ağrın olduysa kist rupturu gibi şeyler de olabilir miktar söylememiş çok önemi yok kadınlarda oluyor az bir şey
Çok çok teşekkür ederim biri kanser belirtisi yazdı az önce kalpten gidiyodum
Yok be doktorum bu arada onların işi boş yapmak
Çok teşekkür ederim rektum kanseri gibi bi şey sandım zaten ibs gibi bi şey var kalpten gidiyodum ya panik atak her şey var teşekkür ederim tekrardan
Rica ederim bu yaşta ne rektum kanseri hem
Kilon bar mı fazla
Kilom var biraz hatta arada dışkı sonrası kanama oluyodu genel cerrahi ye bunun için gittim iç hemoroid ve kronik makat çatlağı varmış ilaç verdi kullandım kan falan kalmadı ama bir kere bile kabız olunca maalesef kan feci oluyor
Kaç kilosun peki? Boy bir de
Tam bilmiyorum kilomu boy 164 kilom 60 ların sonu herhalde stres yüzünden kist oluştu regl olamadım çok kilo aldım
Kilo çok değilmiş o kadar da
Evet obez falan değilim Allah'a şükür anormal bir kilom yok sadece çok hızlı aldım sonrası hemoroid ve çatlak yaptı kilo almak iyi bi şey değil ya kimse almasın zayıf kalmak daha sağlıklı
Yorumda biraz zor oluyor ya yazışmak
Kanser belirtisi
Ciddi misiniz
Evet çok uzgunum
Lütfen şaka yapıyo olun bana böyle bi şey demediler kistin var dendi iyi huylu yumurtalık kisti