Arkadaşım stajda bulaşıcı hastalığı olan kişiden eldivensiz kan almış hatta elinin içinde yara varmış ama epey olmuş yara olalı kan ile temas veya iğne batması olmadı dedi birde hepatit aşısı da çok düşükmus herhalde bir risk olur mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılHepatit aşısı var zaten. Hiv kan yoluyla veya vücut cinsellik sivalariyla bulaşıyor. Etkisi 1 yıl sonra da 10 yıl sonra da görülebilir. Bir tedavisi yok. O yüzden tecavüz kacinilmazsa zevk almaya baksın 🤣
069 Yorumla
Soran1 yılNe diyorsun cıvık herif
- 1 yıl
Sen ne diyorsun hiv bulaşmış tatlım
- 1 yıl
Kvaseeee yazdım ayolll😃
Soran1 yılAllah'ın topu
- 1 yıl
Amiiin falloş olmuş içine boşalmış adam burada hiv kapar miyim diye yazıyorsun halaaa. 🤣
Soran1 yılG*tümde bile karakter varda sende yok b*k kafalı arkadaşim bulaşıcı hastadan kan almış ben değil
- 1 yıl
Şişesinden su içtim bana bulaşır mı yazmış yellozz. Erkek arkadaşım ağzıma boşaldi diyemiyor daaa hadi bass git otobanaa. Ucuz et🤣
Soran1 yılBen mi boks cuvalina çevirirdim de neyse sağlık çalışanıyim adi herif defol git herkesi uçkur manyağı zannediyorsunuz cahil mal 😂
- 1 yıl
Yavrum sen sağlık çalışanıysan ben de hazine bakanıyım 🤣. Bu sorunun cevabını lise mezunu bile bilirken bir sağlık çalışanının sormasi tam bir saçmalık.. hayatınız yalan aynı kendiniz gibi 🤣 bıyıklı Harun abi bile olabilirsin
Soran1 yılMal herif obsesyonum var bulaşıcı hastalık ile ilgili o yüzden benim gibi pipirikliye de cinsellik yaşamış gibi gösterdiniz. Kafama silah dayasalar yine cinsellik yaşamam en boktan şey
- 1 yıl
Cinsellik yasa yaşama bizi ne aaamihahoyum.. etine parayı ben mi saydım bana niye açıklama yapiyon🤣
Soran1 yılİftira atacak kadar adisin de o yüzden mal herif kendi yaptığınız şeyi millete söylüyorsunuz hadi geçtim hastanede çalışan doktora ameliyat ederken bulaşti HIV bisturi bıçağı kesti elini çok cahilsiniz
- 1 yıl
Ölümden bu kadar korkma ya hem kapmışsan ne olacak nasıl olsa öleceksiniz. 10 yıl sonra olmasa 30 yıl sonra 🤣. Bence şimdiden abdestli gezmeye basla 🤣 bunlar hep crnabetlikten oluyor bak beni dinle.
Soran1 yılBen sağlıklıyim merak etme sadece insan da obsesyon olunca aşırı takıntılı düşünce oluyor o yüzden kimseye iftira atmayın iftira attığınız konudan başınıza bir şey gelirse görürsünüz
- 1 yıl
Belki hıv e bağışıklık kazanır vücudun. Ölüm oranı % 100 değil sonuçta. Sen hıvden değil de frengiden kork daha sinsi hastalık ve milletin su şisesinden içmeye devam edersen bulaşması an meselesi. Öpcük falan atma millete o yüzden 🤣
Soran1 yılCinsellik hayatım 0 kafam dinç yapanlar düşünsün
- 1 yıl
Seks yapmadığın için sinirlisin bu kadar o zaman 🤣
Soran1 yılHIV korkusu var bir de siz iftira attınız o yüzden sinir oldum
- 1 yıl
Hah şöyle sohbetin başında sizli bizli konuşsaydınız sohbet tonu böyle olmazdı 🤣
Soran1 yılKusura bakmayın ama cinsellik konusunda katıyım zaten öyle bir insan değilim arkadaşımin suyundan içtim yanlışlıkla diye nasıl korktum
- 1 yıl
Birsey olmaz korkmayın kapsam ben kapardım 500 farklı hayat kadınıyla yatmışımdır 🤣
Soran1 yılİşte kız bulaşıcı hastalık olan birisinden kan almış eldivensiz ondan korktum zaten benim yaptığım şeyde riskli davranış yok ama insan korkuyor kız bne kadar endişelenmiyor
- 1 yıl
Tükürük yoluyla bulaşmaz hıv falan varsa da çok istisna bir durumdur. Korkma
Soran1 yılUmarım ya arkadaşta ayrı bir rahat eldivensiz kan mi alınir adam da sonra demiş bulaşıcı hastalıgim var diye kıza birazcık yara varmıştı elinde o yüzden korktum ama kan teması olmadı dedi kız benden daha rahat ben killandim bu hafta test yaptıracağım 1 ayı geçti olay olalı çünkü
- 1 yıl
Ya tükürükten olmaz birsey sağlık calisanisiniz daha iyi bilmeniz lazım. Yeni atandiniz sanirim
Soran1 yılBende obsesyon var o yüzden de yoksa biliyorum ama psikolojik sıkıntı benim ki
- 1 yıl
Bende de vardı bir zamanlar kendiliğinden geçti. Psikiyatristle görüşün isterseniz bu durumu çünkü başka konularda da hayatınızı sekteye ugratabilir
Soran1 yılŞeyden korktum sorumsuz arkadaşım elinde yara varmış kan almış bana da bir şey bulaşırsa diye korktum haklısıniz psikolojik destek almam lazım
- 1 yıl
bir şey olmayacak fıstık. Yarın test yaptır içiniz rahat olsun
Soran1 yılEvet ya kız bile sıkıntı yapmıyor hepatit varmış zaten hastada kendi demiş hasta ama yanında ya hivde varsa diye killandim ben doktora sordum risk yok korkma dedi benim psikolojik yapım büyük ihtimalle teşekkür ederim umarım gönlünüzce olur her şey
- 1 yıl
Rica ederim. Amin cümlemizin. Yarın gidin testinizi yaptırın.
Soran1 yılBir şey çıkmaz değil mi yani bilmiyorum bu duruma da test yapmaz doktorlar ama sağlık ocağında yaptırsam orada hastane gibidir
- 1 yıl
Tamam orada yaptırın durumu da bana yazın
Soran1 yılO da değil de arkadaşımds. bir şey varsa evdekilerede bulaşma ihtimali var tırnak makası tarzı eşyalar yüzünden
- 1 yıl
Tırnak makasiyla bulaşmaz yapmayın Allah aşkına 🤣. Allah benim ömrümden kıssın size versin
Soran1 yılBulaşma riski var kızs bulaşıcı hastalık geçtiyse o kızda tırnak makası kullanıp sonra kardeşi falan kullanırsw var
- 1 yıl
O kızın problemi. Sen hastalığı düşünme şimdi başka şeyler düşün başka şeylerle meşgul olma çok kafana takıyorsan testini de yarın veya ertesi gün yaptirirsin için rahat eder biseycik olmaz allahin izniyle
Soran1 yılİnşallah cidden obsesyon ölüm gibi yemin ederim karakterimi bile değiştirdi aşırı asi oldum
- 1 yıl
Ben okb yaşadığım dönemlerde başka şeyler düşünürdüm azalırdı. Odağı degistirmeniz önemli. Üstüne gittikçe artar. Birşeyiniz yok ben öyle hissediyorum. İçinizi rahat tutun.
Soran1 yılS*lak kız sonra ne diye söylüyorsun yanı zaten şu an konuşmuyoruz yaptığı kırıcı davranış yüzünden yolumu ayırdim
- 1 yıl
Her yaradan da kapmaz yara açık olmalı, derin olmalı. Yarası olalı bayağı olmuş diyorsunuz yani artık kabuk baglamistir. O yüzden umursamamış. O bile umursamazken siz takmayın kafaya. Çok çok düşük olasılık. Uçak yolculuğunda ölme olasiliginiz gibi. Bence siz ileride çok şirin bir anne olacaksınız ben öyle hissediyorum hislerim de kuvvetlidir.
Soran1 yılTeşekkür ederim anne olmayı çok istiyorum umarım sağlıklı bir şekilde hayatıma devam ederim sorumsuz kız yüzünden başım ağrısin istemiyorum internette baktım HIV hepatit b c bulaşı riski için korumasız ilişki, iğne enjekte etmek, iğne batması gibi durumlar olmalıymis bir de hamile anne hivliyse çocuğuna da geçiyor tedavi olmazsa bu 3 4 şey dışında bulaş riski 0 diyordu doktor
- 1 yıl
Evet birsey olmaz. Rica ederim
Soran1 yılİğne batmasınds bile çok düşük ihtimal var%0,23 falan
- 1 yıl
Bir hastalığın öldürücü etkisi yükseldikçe bulaş zorlaşır zaten. Ters orantılı. Evet ya temas süresinin fazla olması lazım ya da temas yüzeyinin büyük veya derin olması lazım
Soran1 yılO da değil belki yarasına değmedi bile belki kan boşa üzülüyorum
Soran1 yılHasta zaten hepatit var bende demiş ben vesvese yapıyorum HIV konusunda adam da HIV yok , arkadaşımin yarasına belki kan gelmedi 😂
- 1 yıl
Tabiki boşa üzülüyorsunuz
Soran1 yılRiskli bir teması olsaydı yarasına gelseydi zaten direk enfeksiyona gönderirlerdi benim vesvesem öldürüyor
- 1 yıl
Hiçbir seycik olmayacak içinizi rahat tutun. Uyuyun biraz rahatlayın isterseniz yarın da testinizi yaptirirsiniz
Soran1 yılHaklısınız teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim. Kafanız birseye takılırsa yine beklerim
Soran1 yılHepatit b li birisiymis herhalde hasta kan aldığı kişiden bilmiyorum ona bulaş olursa bana da bulaşır mı su içtim, rujumu kullandı
- 1 yıl
Bazen beni trollediğinizi düşünüyorum 🤣
- 1 yıl
Yat uyu düşünme bunları: ) yarın konuşalım
- 1 yıl
Nasıldı gününüz
Soran1 yılİyiydi soruyu uzman doktora sordum sende obsesyon olduğu için öyle düşünüyorsun risk yok korkma dedi zaten kızin yarasına gelmemiş kan falan demişti arkadasim ama bir dsha tövbe kimseyle bir şey paylaşmam
- 1 yıl
İyi bari geçmiş olsun. Sizi merak ettiğim için yazdım
Soran1 yılSon 4 aydır neler neler yaşadım Tüberküloz geçirmiş birisi yanıma oturdu ondan önce büsturi bıçağı elimi kesti psikolojim bozuldu maalesef çok kötü
- 1 yıl
Bence siz yanlış meslek seçimi yapmışsınız: ) takıntılı biri için zor
Soran1 yılOtobüste giderken yanıma oturdu tüberküloz geçirmiş birisi 😂.
Evet haklısınız istifayi düşünüyorum son şeylerden sonra
Soran1 yılÇokça araştırma yaptım yabancı uzman doktorlar 40 yıldan fazla HIV hepatit tarzı hastalık üzerine çalışan doktor şey diyor mesela enjektör paylaşımı, korumasız ilişki yaşamadığın sürece risk 0 diye hatta o gün hemşire kan alırken benden bilerek sordum iğneyi değiştiriyorsuniz değil mi diye mesela
Soran1 yılKorumasız ilişki veya enjeksiyon paylaşımı yapmadığın veya aşırı derin yarana hivli hepatitli hastanın kanını temas ettirmezeen risk yok hepatit b li hastalarin bebekleri anne sütü emsw bile bulaşmıyor ben abarttım biraz ya konuyu
- 1 yıl
Kıyamam size : ) meni ve kan aktarimi olmadığı sürece 0 evet
Soran1 yılEvet işte de rujumu sürerken kanadiysa dudağı diye şey yaptım ama dudağı nemliydi aksine benim ki kuruydu hatta şey dedi dudağın kuru gibi biraz demişti biraz halsizlik var ağzımda uçuk çıktı stresten siz nasıl korkmuyirsunuz
- 1 yıl
Allah kocanıza sabır versin 😅. Evlendiğinizde de çok takıntılı olursunuz siz
Soran1 yılMaalesef sağlık konusunda böyleyim yoksa normal konuda takmam ya 😂
- 1 yıl
😅
- 1 yıl
Üslubunuz hoşuma gitti sizi yakından tanımak istiyorum
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
Bu şekilde bulaşma riski çok az. En büyük olasılıkla bulaşması için öpüşme ya da cinsellik ağır basar.
024 Yorumla
Soran1 yılÖpüşme ile de bulaşmıyor ki kanama yoksa aşırı şekilde
Soran1 yılBirde bu da değil bu olayı demeden önce bir kere yanlışlıkla şişesinden su içtim aynı markaydı su ondan sonra da içecek paylaşımi yapmıştım bir kaç kere de rujumu kullandı hani arkadaşım diye bir şey demedim bana çok sonra anlattı bu olayı benim için risk var mı peki
Soran1 yılBulaşmaz öyle kan cinsel sıvı tükürük öldürüyor hivi o yüzden ağız yoluyla bulaş çok nadir. Hivli briisyle oral ilişki yapan kişi bile nadir kapıyor Hıvi
Soran1 yılSağlık çalışanıyim
Soran1 yılO durumda aşırı derin yaran olacak karşı tarafta aktif kanaması olacak o yaraya değecek Aktif kanaması olan kişilerden biri hivli olursa öyle adamlar hivli kişiyle öpüşüyorda bulaşmıyor ne bahsediyorsun
Soran1 yılDoktora sordum risk yok dedi 😂
Soran1 yılAbicim enfeksiyon doktoruna sordum diyorum bulaşıcı hastalığı olan kişiden kanı ben almadım ki arkadaşim aldı
Soran1 yılArkadaşım kız hem neden dudağından öpeyim arkadaşimi lez değilim 😂
Soran1 yılZaten bende bulaşıcı hastalık obsesyonu var kolay kolay öyle şey yapmam kan testi sonucu görmeden
Soran1 yılArkadaşım tanıyordum 2 3 senedir kan testi sonucunu falan görüyorum o yüzden de haklısınız kesinlikle
Soran1 yılDoktorun birine hivli hastanın bisturi bıçağı kesmişti elini HIV kapmış doktor o kadar üzüldüm ki
Soran1 yılArkadaşımds da suç var eldiven takması lazımdı hasta kan alındıktan sonra demiş hepatit var bende diye
Soran1 yılBen eldivenleri bitiyorum hatta briisi kızıyordu ne çok bitiriyorsun diye korkma sebebim de arkadaşımın açık yarasına kan teması olduysa diye de bilmiyorum o da çok zor çünkü yarasi temas etmesi bilek tarafındaymis bende senaryo yazdım kafamdan iğne battiysa veya kan sıçradiysa diye çünkü rujumu ve içeceğimi paylaştım bir kaç defa keşke yapmasaydim ama işte arkadaş diye verdim paylaştım
Gizli Üye(25-29)1 yılYara kapalıysa bulaş olmaz
18 Yorumla
Soran1 yılZaten kapalıymis kan almış, kanla teması falan olmamış benim korkum bir kaç kere suyu yanlışlıkla içtim şişemiz aynıydı o yüzden bir kere falanda rujumdan sürdü o yüzden biraz tırstım ama bilmiyorum hemen elini falan yıkamis öyle riskli durum olsa ailesine de geçer tırnak makası falan kullanıyordur illa ki ortak
Cevap sahibi1 yılAşağıdaki yorumda doktora sormuşsun risk yok demiş. Doktor bizden daha iyi bilir. Neden buraya sorma ihtiyacı hissettin
Soran1 yılBenim obsesyonum var da bulaşıcı hastalık yüzünden o yüzden biraz korktum
Soran1 yılBir de o arkadaş risk olmayan durumda bile bulaşır diyor bir de sağlık çalışanıyım dediği için doktora sordum diye söyledim
Soran1 yılSu aşağıda birisi
Cevap sahibi1 yılBulaşıcı hastalıklar kan yoluyla veya cinsellikle bulaşır. Öpüşme yoluyla bulaşmıyor diye biliyorum. Yani oral vs yaparsan o şekilde bulaşabilir belki. Onun haricinde şişesinden su içmeyle bulaşacağını sanmıyorum
Soran1 yılBir kaç kere sürdü rujumdan ama kan yoktu dudağında falan obsesyonum bitirecek beni ya psikolojik yardıma devam etmeliyim en iyisi teşekkür ederim tavsiyeleriniz için umarım gönlünüzce olur her şey
Cevap sahibi1 yılKafana takma hiçbir şey olmaz. Senin de her şey gönlünce olsun
Gizli Üye(45 üstü)1 yılevert
01 Yorumla
Soran1 yılKan teması olmamis ama
1 yılevet bulaşır.
08 Yorumla
Soran1 yılİğne batması olmamış, kan teması olmamış artı bir tanıdığıma hivli hastanın kanı sıçradı yüzüne gününde test yaptırdi negatif çıktı
- 1 yıl
O zaman problem yoktur.
Soran1 yılBazı insanlar da inat ediyor Allah'tan sağlık çalışanıyım da biliyorum bazı şeyleri enfeksiyon doktoruna sordum diyorum inat ediyor daha yorumda iki kişi
- 1 yıl
:D boş ver onları ya
Soran1 yılHayatımı bilmeden namusuma iftira atıyor adam demiyor ki sağlık için çalışıyor kendini riske atıyor da oluyor demiyor saygısız bazıları maalesef
- 1 yıl
Gereksiz insanlar için burada vaktini harcama.
Soran1 yılZaten sadece üzücü bilmiyorum çok cahil var umarım gönlünüzce olur her şey dün yendik sizi 1 0 ama olsun 😂
- 1 yıl
Canıınız sagolsun ya :D
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt