B12 yüksekliği neden olur ve şikâyetlerim el uyuşması titremesi hissizlik ve baş dönmesiydi ve hasta degildim

B12 yüksekliği neden olur ve şikâyetlerim el uyuşması titremesi hissizlik ve baş dönmesiydi ve hasta degildim
B12 yüksek olması herhangi bir problem yaratmaz.800-1200 arası değer normal kabul edilir. Bunun üstünde b12 ye sahipseniz bunu idrar yoluyla zaten vucuttan atarsınız. Tavsiyem bol bol su içip gün içerisinde bol bol wc çıkmanız. Bahsetmiş olduğun el titremesi vs rahatsızlıkların sebebi b12 değildir.
Cevap
3Cevap
Tıpçı değilim ama b6 veya b2 eksikliğinden olur. Pek çok doktor da mal oldukları için anlamaz. Çünkü ölçülebilen güvenilir yöntem yoktur bunları.
Yanı ciddi bir şey değildir degilmi
Abla takviye almadıysan ciddi bir şey çünkü b12 yükselmişse yığıldığı kullanılamadıgı anlamına gelir. B12 nin kullanılamadıgı biriktiği ortamda kan hücresi nasıl yapılsın? Sinir hücreleri veya beyindeki nöronlar nasıl yenilensinler?
Ne olur peki tedavisi ve psikiyatri istemişti tahlili konturol amaçlı beni başka bi doktoramı yönlendirir ve ek tahlil istermi
.
Cevap bekleniyor...
Sorunun cevabını zaten verdim. Ne tedavisinden bahsediyosun anlamıyorum farklı frekanslarda konuşuyoruz
Tedavisi ne olur diyorum anlamiucak bir şey yok
Ciddi bir şey demissin ben sana başka bi doktora yonlendirilirmiuim diye sormussum
Eksiğini gider dedim düzelmek isityorsan. Sebebini de açıkladım. Ben anlamam doktorların abuk subuk işlerinden
Peki teşekkür ederim
Er yumurta kabuklu deniz ürünleri fazla tükettiğin için yükselir de. Sen burayı hastane mi sandın? Neden doktora gidip muayene olmuyorsun?
Fazla tüketmedim hayir 2 hafta sonra gidicem o yuzden
Ve Kansızlık Ve demir eksikliğinde genelde b12de düşük olmazmi
Hayır olmaz yüksek de olabilir. Bu ne kadar kanın olduğuna değil ne kadar b12 yüklediğine bağlıdır.
Işte hicbir takviyede anamdım ki ve et vs onlarida abartılı yemiyorum
Kan grubun ne?
0rh
İlginç
Ne Olabilir peki bi bilginiz varsa kısaca anlatırmısınız
Çünkü hicbir takviye almadim
Galiba bi bilgin yok
Ne kadar çok bir takviye almadığınızı söylemeniz bi anlam ifade etmiyor. Vücut bu b12 yi kendi üretmedi sonuçta bir şekilde fazla b12 yüklemesi yapmışsın ve hatırlamıyorsun. Detaylı bilgiyi ise 2 hafta sonra tüm tetkikler yapıldıktan sonra öğrenirsin. Bir sayfa tahlil raporu ile kimse sana bir tanı KOYAMAZ
Ne gibi tetkik ister peki artı olarak aaaa yemin ederim ya kullanmadım kullansan ailem bilir ya da e nabizda vs gözükür baktığımda 2017de yaptirmisim oda düşük cıkmış ama bi ilac vs verilmemis
Kendi üretmiş böyle olanlar var a
E nabızda tükettiğim gıdalar görünmez. B12 VÜCUT TARAFINDAN ÜRETİLMEZ. B12 düşük çıktığında ilaç vermek yerine b12 içeren gıdalar tüketilmesi tavsiye edilir çok fazla düşükse vitamin takviyesi verilir o da ilaç değildir. 7-8 tüp kan alırlar idrar alırlar hepsi bu. Geçmiş olsun şimdiden
Fazla çıkması içinde benim abartılı şekilde bu bahsettigin gıdalardan yemem lazım ve fazla yemiyorum bunun bu kadar yüksek çıkması için ne kadar yemem lazım mesala
Peki 7 8 tüp kan ne için zaten 4 tüp almışlardı
burada yok
Ok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?