Diyelim ki ameliyat olacak. O konuda alanında iyi olan doktor da erkek. Ameliyatta haliyle kolunu boynunu karnını açması gerekiyor.
Bu durumda napiyorlar
Diyelim ki ameliyat olacak. O konuda alanında iyi olan doktor da erkek. Ameliyatta haliyle kolunu boynunu karnını açması gerekiyor.
Bu durumda napiyorlar
ya o durumda doktorun işi gücü yok sana mı çukur çözecek yapacak bir şey yok ameliyatın olup çıkacak hem kız çocuklarını okutmazlar okulda ne işi var kocaya gitsinler derler hem de erkek çocuğa burun kıvırırlar o zaman kız çocukların hepsi okusun başarılı doktor olsunlar hiçbir kadında erkek doktora gitmek zorunda kalmasın
Cevap
13Cevap
O zihniyete sahip kişiler kız çocuklarını okutmazlar neymiş "kız çocuğu okula girmemeliymiş" neymiş "okul kızların ahlağını bozuyormuş" neymiş "kız çocukları 6 yaşında evlenebilirmiş" madem öyle hastalandığı zaman da doktora götürmesinler. Doktor kızım olsaydı o zihniyete sahip kişileri tedavi etme derdim.
Yani saglik konusunda bir sorun olmadigini biliyorum sanki sonucta sen onu isteyerek keyfi acmiyor gostermiyorsun saglik neticede. He doktorda baska niyet olur o onun sorunu onun boynuna ama tabi yinede takintiliysan bu konuda sorabilirsin onceligin kadin olup var mi yoksa da mecbur erkek ve sorun olmaz diye biliyorum
Öncelik kadın doktor ama o ameliyatı iyi yapan alanında daha çok iyi olan doktor erkekse ne yapilmali
O sana kalmis bir sey artik icine hangisi siniyorsa ama erkek olmasi sorun degil saglikta diye biliyorum yani. Sen ameliyat mi olacan kapali oldugun icin mi soruyorsun bunu
Tamam da bu bir zaruret. Bu durumda herhangi bir sıkıntı olmaz ki
Kadın doktor seçeneği de varsa ama alanında daha iyi diye erkek doktor tercih ediliyorsa sorun olur mu
Bence olmaz çünkü ameliyathaneye geldiğinde sadece kadınların çalıştığı bir yer yok ki
İslam'da doktora saç göstermek helal her türlü mezhepte
Saçı kast etmiyor
Her yerini gösterebilirsin
İşte yobaz zihniyete sahip kişiler bunu günâh algılıyor
Doktorun o dertte olduğunu sanmıyorum günde yüzlerce gördüğünü düşünürsek
Sağlık söz konusu olduğunda en iyisine giderim. Canım da bana emanet sonuçta.
Doktora nagmarem yok istedigi yeri görüyordur doktor
Dediğim gibi. bi dikkat yok mekesaefef ama yinede önlem alıyoruz
Sadece bahsettiğin yerler açılmıyor. Daha çok yer açıkta kalıyor
İşin içine sağlık giriyorsa açılıyorlar ben işin içindeydim
Zaruri durumlar hariç oluyor yani eğer başka seçenek yoksa haram olmuyor
Kadın doktor seçeneği de var ama erkek doktor alanında daha iyi diyelim ki
Ohoo benim bir ameliyat anım var neler neler çok şaşırdığım bişeydi hala unutamıyorum
Doğum yaparken ne yapsınlar sağlıkta ayıp olmaz
Sagliksa hic onemli değil diledigi gibi soyabilir
Hastanın ölmesini beklşyorlar
Mecbur açıyorlar
Ne gerekiyorsa onu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?