Selamm,
Rastgele kan vermiyorum. Bir yakınımın ihtiyacı için verdim..
Siz de kan verme hakkınızı kötü günler için saklayabilirsiniz...

Selamm,
Rastgele kan vermiyorum. Bir yakınımın ihtiyacı için verdim..
Siz de kan verme hakkınızı kötü günler için saklayabilirsiniz...

Geçende arkadaşın arkadaşına kan lazım olmuş, geçen ay verdiğim için veremedim:))
Bu arada halen linkin park dinleyen var mı ya. Biz online olarak Dota 2 atarken acayip sarardı linkin park😊
Aynen pek eskimişe benzemiyor bu aralar nihavend makamı ilahiler yorgun gönlüme terapi gibi geliyor, dünya döndükçe, mevsimlerin değiştiği gibi insanın duyguları değişebiliyor
Bir ünite kan bile birçok hasta için yaşam kaynağı ve umut olmaktadır. Kanın tek kaynağı insandır ve birçok insan kan bulunamadığı için hayatını kaybetmektedir. Kan bağışlamak hem bağışlayan kişinin vücudunu hem de ihtiyacı olan kişinin vücudunu büyük oranda iyileştirmektedir. Normal bir insan sağlığı el verdiği sürece bağış yapmalı; çocuklara, yaşlılara, gençlere ve sayılamayacak kadar çok cana hayat olmalıdır. Yakınınız olsun olmasın kan ihtiyacı olduğu anlarda acil servislerde anons edilmekte, hemşireler tarafından gönüllü kişiden alınmaktadır. Bunun dışında Kızılay gibi bağış istasyonlarında da verilerek katkı sağlanmaktadır. 18-65 yaş arası 50kg üstü ve sağlıklı her gönüllü kan bağışında bulunabilir ve bir kişinin hayatını kurtarabilir. Bana lazım olmaz demeyin..
Ya bir şey sorucam benim oğluma kan lazım olmuştu hemşire hanım da bi yakının gelsin birde kadin gelmesin dedi. Bayildiklarini söyledi. Gercektende kadinlar bayılıyor mu bn vermek istiyorum ama sirf hemsirenin dediğinden dolayı çekiniyorum
@Yorgunprenses_12 Kan alındıktan sonra belli bir süre oturup dinlenmeniz, yavaş hareketler yapmanız gerekiyor. Kadınların genel olarak kanları ve demirleri düşük olduğu için öyle söylemiş. Kan nakli yaptıracak her birey en az 3ay öncesinde kan testi yaptırmalı, kan düzeyi normal ise bağış yapmalıdır. Kadınlar eksik olduğu halde verebiliyor bu durum da onların bayılmasına neden oluyor. Erkeklerde de genel olarak kan fazlalığı vardır bu yüzden erkekten istenmiş de olabilir. Kan vericekseniz verdikten sonra belli bir süre onlar kaldırsalar da uygun bir yerde oturup bekleyin vücudunuz alınan kan ile şok yaşıyacağı için normale dönmesini beklemelisiniz. Ayrıca kim bayılırsa bayılsın ona gerekli müdahaleyi yapmak zorundalar bazı hemşireler uyuz.
Teşekkür ederim 😊
Ben 4 ayda bir, oğlanlar 3 ayda bir kan veriyorduk. Eşim ameliyat olacagi zaman kan gerektiğinde oğlanlar kan veremedi. Ben eşime verdim, fakat 2 ay sonra tekrar ameliyat için kan gerektiğinde kan veremedik. Aileden kan bulduk ve zor kan bulduk. O yüzden Nisan ayından bu yana kan vermeyi bıraktık...
Eşe dosta ailemize kan gerektiğinde kan verebilmek için...
Oysa düzenli kan verdiğimiz için bizden kan istememeleri gerekirdi diye düşünüyorum. Benim kanımı alıp satıyor ama bana gerekli olduğunda kan bana da paralı 🤣 çok saçma bir durum...
Geçmiş olsun...
Teşekkür ederim
Cevap
13Cevap
Tahlil haric vermedim kanım düşük benden almıyorlar zaten nsjss
Yüzüme Yüzüme kansızsın dediler msjws
Bugün gelip gidip aldılar kanımı… Ne yapacaklar bu kadar çok bilmiyorum… Sanırım 10-15 tüp çektiler… Bütün hastane kan emici dolu yaw…
Ben kansızım o yüzden veremiyorum maalesef. Tahlil amaçlı 7 tüp vermiştim 1.5 ay önce 🤭
Geçmiş olsun bu arada
1,5 yıl önce vermiştim. Kızılay aracı geliyordu çalıştığım ilçeye. 2 sefer verdim bu güne kadar toplam.
Benim ki bakkal kanı her yerde bulunuyor :D
Kızılay kan toplama merkezi görüpte müsait olduğum her an en az 3 ay aralıklarla
Kendi kanım bana zor yetiyor versem düşüp bayılırım heralde msmjdjd
İyi bana verin bari msmjd
Kan vermeyi elbette bende isterdim ama kan vermek bana yasak 😄
Fedakar adam ya jfjfj bak bir kez daha eridim😄😊
Sana sana jfjdj başka yere erimek mümkün mü aşk... 😊💋
😅😊
Bağış hiç yapmadım ama sağlıksal nedenlerle veriyorum arada tabi. 3 ay falan olmuştur.
Yok 5 ünite falan
O kadar tıbbi bilgim yok be tamam tüpmüş ahahahahshdjdjdjdk
Yok 5 ünite aslında ben yoğum ahsjsjdjdjdkfk
Karizmayı da çizdirdim senin yüzünden akskskdkdkdkd
Kan verirken hemşireler damarını bulamamayasıca desem yeriydi ama senin damarlar da maşallah benim kolum kadar ahahahahahahahshs
Bulamayınca delik deşik ediyorlar zaten şanslısın akskskdkdk
Sen kollarını delik deşik etmek zorunda kalmadıkları için daha çok mutlu olmalısın bence 😂😂
Sayemde farkındalığın arttı 😎 ahahsjdjd
Sağlık sorunlarım yüzünden kan veremiyorum, 3 ayda 1 düzenli 5 6 tüp kan verip parametre takibi yaptırıyorum. En son sanırım 1.5 ay olmuştur.
Merhabalar Beyefendi
İki gün önce kan bağışında bulundum. 18 yaşımdan beri her 3 ayda bir düzenli kan bağışı yapmaktayım.
Sarılığa karşı bağışıklığım aşılara rağmen oluşmadığı için tahlil yaptırmadan kan veremiyorum ben 😅 o yüzden uzun zamandır vermedim
2 hafta önce olsa gerek tahlil için verdim sadece
Kızılayı samimi bulmadığım için kan vermiyorum. Fakat ihtiyacı olan biri olursa seve seve veririm.
Verebildiğim müddetçe her an veririm. En son abimle birlikte 2 ay önce vermiştik.
en son Türkiye’de iken hastanelik olmuştum o zaman vermiştim
Kan verince çok kötü oluyorum fobim var. Şu resim bile beni mahfediyor.
Uzun zaman oldu. Kızılay’a güvenmiyorum bu yüzden vermiyorum
En son 5 ay önce kan verdikten sonraki gün çarşıda bayıldığım için kan vermeye ara verdim.
Annem kan kanserinden öldü. Acil kana ihtiyacı vardı ama olmadı. Bu yüzden kanımın her zerresini bu hastalık için vereceğim
Başın sağolsun:/
Kan verirken o anda nasil fotograf cekiyorsunuz ya ben beceremem gibi geliyor 😂😂
Baya oldu ya , bunun iğnesi büyük mu bu kadar 🧐?
6 ay önce gebelik testi için vermiştim.
Güzel güzel yokmuş bebiş😄
Geçen hafta. 12 tüp verdim
Test için teşekkürler
Tedavi oluyorum o yüzden
Kansız olduğum için 1ay önce vermiştim
Sizede
O nasıl damarlı kol öyle
Allah şifa versin
Kan verirken iğne içinde mi duruyor böyle
Kan vermiyorum.
2 sene oldu
Gönüllü bagisciyim 4 ayda bir veriyorum
Benim kanım bana yetmiyor daha 🥲
2 ay önce vermistim ama korkum oldigu icin sonu bayginlikla bitmişti piskolojik bayilma
Helal abi kansız adamlardan degilsin xd
Daha önce hiç kan vermedim desem
Maalesef kan bağışı yapamıyorum ben. Almıyorlar
Hiç bir zaman niyetim de yok
Oha o ne öyle nasıl bir iğne o 😵💫😟
5 gün önce
Cok oldu
1 ay oldu
Dün sabah
Vermedm
2023 Ağustos ayı
2 ay oldu heralde