Lym dusuklugu alt sınırı 19. Benim değerimi 13
Neu yuksekligi üst sinir 71.1 Benim değerim 83
Mono dusuklugu alt sınır 4.7. Benim değerim 3.9
Eo düşük
Wbc düşük
Bunlar neyi gosteriyor bilen var mi
Lym dusuklugu alt sınırı 19. Benim değerimi 13
Neu yuksekligi üst sinir 71.1 Benim değerim 83
Mono dusuklugu alt sınır 4.7. Benim değerim 3.9
Eo düşük
Wbc düşük
Bunlar neyi gosteriyor bilen var mi
Laboratuvar sonuçlarınızda belirtilen bazı değerler, bağışıklık sistemiyle ilgili birtakım anormalliklere işaret edebilir. Şimdi her bir değeri inceleyelim:
Lymphocyte (Lym) Düşüklüğü (Alt Sınır: 19, Değeriniz: 13): Lymphositler, vücudun enfeksiyonlara karşı savaşmasına yardımcı olan beyaz kan hücreleridir. Düşük lymphosit sayısı, bağışıklık sisteminin zayıf olduğu veya vücudun enfeksiyonla mücadelede zorlanabileceği anlamına gelebilir. Bu, viral enfeksiyonlar, bağışıklık sistemi bozuklukları veya bazı ilaçlar (örneğin kemoterapi) sonucu olabilir.
Neutrophil (Neu) Yüksekliği (Üst Sınır: 71.1, Değeriniz: 83): Neutrofil, bağışıklık sisteminizin bakteriyel enfeksiyonlara karşı ilk savunma hattıdır. Yüksek neutrofil sayısı, bir enfeksiyon, iltihaplanma, stres, travma veya bazı akut hastalıkların göstergesi olabilir.
Monocyte (Mono) Düşüklüğü (Alt Sınır: 4.7, Değeriniz: 3.9): Monositler, enfeksiyonla savaşmada rol oynayan bir başka beyaz kan hücresidir. Düşük monosit seviyesi, bağışıklık sisteminizin zayıf olduğu veya bazı hastalıklar (örneğin kemik iliği problemleri) nedeniyle olabilir.
Eosinophil (Eo) Düşüklüğü: Eosinofiller, alerjik reaksiyonlar ve parazit enfeksiyonlarıyla ilişkilidir. Düşük eosinofil sayısı, genellikle daha az önemli bir durumdur, ancak bazı bağışıklık sistemi bozukluklarını veya stres kaynaklı değişiklikleri gösterebilir.
WBC (Beyaz Kan Hücreleri) Düşüklüğü: Beyaz kan hücrelerinin (WBC) düşük olması, bağışıklık sisteminin zayıfladığını veya kemik iliği üretiminin azaldığını gösterebilir. Bu, viral enfeksiyonlar, bağışıklık sistemi hastalıkları veya bazı ilaçların etkisi sonucu olabilir.
Kısaca vücudunun uzun süredir bir enfeksiyon ile baş ettiğini ve bağışıklık sistemininde zayıfladığını gösteriyor.
Ama olmayabilirde. Başka yaşadığın bir sağlık sıkıntısı var mı?
Kronik hastalığım var
Kontrole gittiğimde bu tahlilleri istedi doktor
Ms atak suphesi var da şu an kontrol amaçlı tahlil yaptı
Yani çok saçma bence. Çünkü nörolojik semptomlarla kendini belli eder MS. MS'in akut atakları bazı kan değişikliklerine yol açabilir ancak bu tip durumlar genellikle spesifik bir kan testiyle doğrulanmaz. Bunun yerine klinik değerlendirme ve nörolojik testler, tanı koymada daha belirleyici rol oynar. Ancak MS atakları ile ilişkilendirilebilecek bazı kan bulguları ve MS hastalarının yaşadığı belirtiler hakkında genel bir değerlendirme yapabiliriz.
Yok kullandığım ilaçların yan etkisi var mı diye yapıldı hemogram da çıktı bunlar her gittiğimde yapılıyordu bu sefer bu sekilde çıktı sonuclarim
Mr hepsi cekilcek yakın zamanda
Sonuçlarında sadece WBC'nin düşük olması MS ile alakasız diğer sonuçlar MS atağında görülebilecek kan değerleri. Ama bunlar tek başına kanıtda değil. Enfeksiyonda olabilir.
Aşağıdaki nörolojik bulgular var mı peki
Görme problemleri (bulanık görme, göz hareketiyle ağrı, çift görme gibi gibi)
Kas güçsüzlüğü, koordinasyon kaybı veya denge sorunları
Uyuşma veya karıncalanma (özellikle tek tarafında)
Yavaş düşünme, hafıza problemleri
Konuşma ve yutma zorlukları
Kronik yorgunluk ve genel halsizlik
Bacak problemim vardı maalesef bugün gittiğimde atak olabileceğini söyledi doktor çoğu belirtilerim de var
Bos alındı önceden. Mr da istedi bugün
Yok yok sorun değil verdiğiniz bilgiler yardım etti bana teşekkür ederim
Cevap
2Cevap
Az ic
wbc kaç?
11.22
Yanlis yazmisim yüksek olucak
çok yuksek degil
Evet referans aralığına yakın. Diğerleri peki nasıl değerleri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?