Aranızda ibs ( hassas bağırsak sendromu ) hastasi olan var mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Sağlık konusunda 463 cevap paylaştı.
1 yılMerhabalar hanımefendi
Bu durum gerçekten çok zor bir durumdur.
İrritabl bağırsak sendromu veya huzursuz bağırsak sendromu. Teşhis edilen farklı bir hastalığın olmaması durumunda, kesintili abdominal ağrı, kasılma ve ishal kombinasyonu ya da kriz şeklinde bunların yaşanması durumunda ortaya çıkar.023 Yorumla
Soran1 yılSize belirtilerimi yazcam. Biraz midenizi bulandircam detay vererek ama korkuyorum kötü bir şeydir diye. Ben küçüklüğümden beri kabızlık sorunu yaşıyorum hatta çok zorlandığım için yırtık oluştu sanırım çünkü yaparken acıyor yanıyor ve kanıyordu ama yıllardan beri olmuyor geçti galiba. Fakat makatın etrafında şişlik var , bu da fazla zorlandığım için basur yaptı sanırım ve ara ara peçeteye kan geliyor bu yüzden. Ama asıl sorunum karın ağrısı ve gaz sıkışması. Ama bu sürekli olmuyor mesela 1 hafta 10 gün ağrıyor sonra haftalarca aylarca ağrımıyor rahatım ama döngü şeklinde ara ara ağrıyor ve bu yıllardan beri böyle. Ağrı olduğu zaman bi kabız bi ishal oluyorum ama çoğunlukla yumuşak dışkılama oluyor ve bazen mukus oluyor. Fakat kabız olmasam bile yaparken aşırı zorlaniyorum yapsam bile çok az yapıyorum ve dediğim gibi normal dışkılama değil yumuşak dışkılama. Ayrıca tuvaletimi yapsam bile sürekli olarak tuvalete çıkma ihtiyacı hissediyorum ama çıksam bile yapamıyorum fakat sürekli tuvaletim var gibi hissediyorum rahatsız oluyorum aşırı gaz var , yani afedersiniz gaz çıksa tuvaletimi yapsam rahatlıcam gibi bi his var ama yok gazda çıkmıyor rahatlayamiyorum sürekli tuvalete çıkmak istiyorum. Ağrım da bazen azalıyor ama tam olarak geçmiyor sürekli 7 24 sabah akşam ağrıyor. Ve tuvalete çıktığım zaman o anlık bi rahatlama geliyor ama sonrasında tekrar şikayetler devam ediyor. Sirt ağrım hiç olmazdı fakat son 3 4 günden beri sırtımda ağrıyor. Ama bu ağrılı dönem geçtiği zaman rahatlıyorum tuvalet hissi ortadan kalkıyor rahatlıkla yapabiliyorum ama yinede mukus ve bazen ishal kabız olma olayı devam ediyor. Allah korusun eğer kanser olsa yıllardan beri farklı belirtide verirdi diye düşündüm. Bide geçen sene farklı bir sebepten karın ultrasonu çekilmistim yoğun gaz çıktı. Bu durum ibs olabilir mi yoksa farklı bir şey gibi mi? Sizin belirtiler ne şekilde detaylı olarak anlatır mısınız
- 1 yıl
Mukozal diskimala dediğinizde ve kabızlık beyan ettiğinizde aklıma direk huzursuz bağırsak sendromu gelmektedir, daha önce hic gaita ve kolonoskopi yaptırdınız mi?
Soran1 yılYaptırmadım
- 1 yıl
Bunları yaptırmak önemlidir. Gaz sıkışması olmakta mıdır?
Soran1 yılBelirtilerimi yazdım aslında tekrar okusanız çünkü tek problem gaz değil
- 1 yıl
Evet hepsini okudum ekstradan devamlı oluyor mu diye soruyorum.
Soran1 yıl1 hafta 10 gün sürüyor sonra haftalarca aylarca rahatlıyorum ama sonra tekrar başlıyor bu şekilde döngü halinde devam ediyor. Allah korusun kanser olsa şikayetlerim daha da artardı ve bu kadar sene içinde başka belirtilerde olurdu diye düşündüm. Öyle mi sizce
- 1 yıl
Bu durum kanser sayilmaz
Soran1 yılAma ihtimal var mı
- 1 yıl
Her an bu ihtimal vardir
Soran1 yılOlma ihtimalim var mı
Soran1 yılAma kanserde bildiğim kadarıyla rahatlama dönemi olmuyor , günden güne daha da belirtielr ağırlaşmaz mı? Ama bende haftalarca veya aylarca olmadığı da oluyor. Bide kanserde tuvalet sonrası rahatlama oluyor mu? İbs de tuvalet sonrası rahatlama oluyormuş , mesela bende tuvalet sonrası saniyelik bile olsa rahatlama oluyor sonra tekrar başlıyor belirtiler. Yine de kanser olabilir mi
- 1 yıl
Kanser tanısını elbette böyle koyulmaz fakat bazı kanserler normal hastalık belirtisi verebilmektedir.
Özellikle belirttiğiniz kabızlık ve ishallik dyrumu mukozal gaita huzursuz bağırsak sendromu da göstermektedir.
Aynı zamanda bazı durumlarda kalın bağırsak defermasyonu da olabilmektedir. Bunun kesin tanısı kolonoskopi ile olabilir ancak
Soran1 yılSon bir şey daha sormak istiyorum. Benim bu şikayetlerim 2 3 seneden beri var ve dediğim gibi ara ara geçiyor. Yine de kanser olma ihtimali var mıdır? 2 3 sene içinde kendini belli etmez mıydı daha farklı belirtiler olmaz mıydı
- 1 yıl
Bunu bilemeyiz , ne zaman oluştu ne oldu hiçbir zaman ongorulemez. Fakat şuanda kanser diye bir şey söylemek saçma olmaktadır
Soran1 yılSiz ne doktorusunuz
Soran1 yılBide geçen sene farklı bir şikayetle usg çekildim ve yoğun gaz vardı bu ibs olamaz mi 😄
- 1 yıl
Yoğun gaz gastrit de olabilir
Soran1 yılGastrit , reflü gibi hastalıklar ibs belirtileri gibi belirti yapar mi
- 1 yıl
Gaz sıkışması , kabızlık yapabilir
Soran1 yılTamam teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
IBS olup olmadığına gastroentereloji karar verir. Bu yüzden şüphen varsa bile doktora git önce.
01 Yorumla
Soran1 yılSize belirtilerimi yazcam. Biraz midenizi bulandircam detay vererek ama korkuyorum kötü bir şeydir diye. Ben küçüklüğümden beri kabızlık sorunu yaşıyorum hatta çok zorlandığım için yırtık oluştu sanırım çünkü yaparken acıyor yanıyor ve kanıyordu ama yıllardan beri olmuyor geçti galiba. Fakat makatın etrafında şişlik var , bu da fazla zorlandığım için basur yaptı sanırım ve ara ara peçeteye kan geliyor bu yüzden. Ama asıl sorunum karın ağrısı ve gaz sıkışması. Ama bu sürekli olmuyor mesela 1 hafta 10 gün ağrıyor sonra haftalarca aylarca ağrımıyor rahatım ama döngü şeklinde ara ara ağrıyor ve bu yıllardan beri böyle. Ağrı olduğu zaman bi kabız bi ishal oluyorum ama çoğunlukla yumuşak dışkılama oluyor ve bazen mukus oluyor. Fakat kabız olmasam bile yaparken aşırı zorlaniyorum yapsam bile çok az yapıyorum ve dediğim gibi normal dışkılama değil yumuşak dışkılama. Ayrıca tuvaletimi yapsam bile sürekli olarak tuvalete çıkma ihtiyacı hissediyorum ama çıksam bile yapamıyorum fakat sürekli tuvaletim var gibi hissediyorum rahatsız oluyorum aşırı gaz var , yani afedersiniz gaz çıksa tuvaletimi yapsam rahatlıcam gibi bi his var ama yok gazda çıkmıyor rahatlayamiyorum sürekli tuvalete çıkmak istiyorum. Ağrım da bazen azalıyor ama tam olarak geçmiyor sürekli 7 24 sabah akşam ağrıyor. Ve tuvalete çıktığım zaman o anlık bi rahatlama geliyor ama sonrasında tekrar şikayetler devam ediyor. Sirt ağrım hiç olmazdı fakat son 3 4 günden beri sırtımda ağrıyor. Ama bu ağrılı dönem geçtiği zaman rahatlıyorum tuvalet hissi ortadan kalkıyor rahatlıkla yapabiliyorum ama yinede mukus ve bazen ishal kabız olma olayı devam ediyor. Allah korusun eğer kanser olsa yıllardan beri farklı belirtide verirdi diye düşündüm. Bide geçen sene farklı bir sebepten karın ultrasonu çekilmistim yoğun gaz çıktı. Bu durum ibs olabilir mi yoksa farklı bir şey gibi mi? Sizin belirtiler ne şekilde detaylı olarak anlatır mısınız
Ülkenin yarısı hasta emin olabilirsin sadece teşhisleri yok
01 Yorumla- 1 yıl
çok dogru
1 yılBen.. Ben neler çekiyorum ben
015 Yorumla
Soran1 yılBen ibs miyim bilmiyorum ama belirtilerimi yazsam , az çok tahmin edersiniz dimi
- 1 yıl
Tabi ki buraya da yazabilirsiniz farketmez
Soran1 yılBiraz midenizi bulandircam detay vererek ama korkuyorum kötü bir şeydir diye. Ben küçüklüğümden beri kabızlık sorunu yaşıyorum hatta çok zorlandığım için yırtık oluştu sanırım çünkü yaparken acıyor yanıyor ve kanıyordu ama yıllardan beri olmuyor geçti galiba. Fakat makatın etrafında şişlik var , bu da fazla zorlandığım için basur yaptı sanırım ve ara ara peçeteye kan geliyor bu yüzden. Ama asıl sorunum karın ağrısı ve gaz sıkışması. Ama bu sürekli olmuyor mesela 1 hafta 10 gün ağrıyor sonra haftalarca aylarca ağrımıyor rahatım ama döngü şeklinde ara ara ağrıyor ve bu yıllardan beri böyle. Ağrı olduğu zaman bi kabız bi ishal oluyorum ama çoğunlukla yumuşak dışkılama oluyor ve bazen mukus oluyor. Fakat kabız olmasam bile yaparken aşırı zorlaniyorum yapsam bile çok az yapıyorum ve dediğim gibi normal dışkılama değil yumuşak dışkılama. Ayrıca tuvaletimi yapsam bile sürekli olarak tuvalete çıkma ihtiyacı hissediyorum ama çıksam bile yapamıyorum fakat sürekli tuvaletim var gibi hissediyorum rahatsız oluyorum aşırı gaz var , yani afedersiniz gaz çıksa tuvaletimi yapsam rahatlıcam gibi bi his var ama yok gazda çıkmıyor rahatlayamiyorum sürekli tuvalete çıkmak istiyorum. Ağrım da bazen azalıyor ama tam olarak geçmiyor sürekli 7 24 sabah akşam ağrıyor. Ve tuvalete çıktığım zaman o anlık bi rahatlama geliyor ama sonrasında tekrar şikayetler devam ediyor. Sirt ağrım hiç olmazdı fakat son 3 4 günden beri sırtımda ağrıyor. Ama bu ağrılı dönem geçtiği zaman rahatlıyorum tuvalet hissi ortadan kalkıyor rahatlıkla yapabiliyorum ama yinede mukus ve bazen ishal kabız olma olayı devam ediyor. Allah korusun eğer kanser olsa yıllardan beri farklı belirtide verirdi diye düşündüm. Bide geçen sene farklı bir sebepten karın ultrasonu çekilmistim yoğun gaz çıktı. Bu durum ibs olabilir mi yoksa farklı bir şey gibi mi? Sizin belirtiler ne şekilde detaylı olarak anlatır mısınız
- 1 yıl
Şimdi şöyle midem filan bulanmadi bunlar normal hastalık herkesin başına gelebilir öncelikle ikincisi benden sana tavsiye midene yüklenme.. Ben olayın 1 senedir içindeyim kendi kendimin doktoru oldum ne yiyip ne icmeyecegime de kendim karar verdiğim için onu uyguluyorum her akşam sadece çorba ve salata yiyorum sabahları sadece bir sandiviç yapıyorum oda gerekli olan şeyleri vücut alsın diye ama yeterli olmuyo canım tabi ki biseyler istiyo ama bunun için de bekliyorum ac kalıyorum ac kalmak zorundayım çünkü mideme yüklendiğimde alt karnım ağrıyor nefes alamıyorum tuvalette rahat davranamıyorum sebze azar azar yiyorum salata şeklinde baklagil hiç yiyemiyorum canim çok bisey istediğimde kendimi ödüllendirmiş gibi yapıp ac kalıp midemi boş bırakıp öyle yiyorum ki mideme yüklenmeyim ac kalsın dinlensin yedigim şeyi hazmetsin diye bende de o bahsettiğin şeyler var günlük hayat rutinimi etkilediği zamanlar ama bununla baş edebilmek için önce doktora gitmen gerek kontrollerini yaptır tamamen tanı konulsun belki başka bir şeydir ama her akşam yatmadan önce zeytinyağı iç sindirimi kolaylaştırır evin içindeyken komposto hoşaf kefir tarzi bağışıklık geliştirici şeylerde icmen gerek bu arada vitamin eksikliğinde vardır d vitamini içmeyi unutma ama hepsi doktordan geçer bu ömür boyu bizimle devam edecek yapacak şey ise belli boğazımızı tutmak zorundayız spor yap spor sindirime iyi gelir geçmiş olsun
Soran1 yılBunlara dikkat etmem gerekecek haklisiniz. D vitamini düşük evet bu hastalıkta öyle mi oluyormuş? Saydigim bütün belirtiler sizde de var mı ve ne sıklıkta yaşıyorsunuz kaç gün sonra normale donuyor? Kolonoskopi oldunuz mu tanıyı nasıl koydular
- 1 yıl
tüm tetkikleri yaptırdım endoskopi hariç bir tek kolonoskopi kaldı ama hiç birinde sonuç çıkmadı bu hastalıkta normalde olduğu gibi çıkan bir şey değil kiminde stres kiminde yaşam biçimi yediği içtiği kiminde yaşadığı bazı olaylar ilaçlar tarafından olduğu söyleniyor doktorla konuştuğumda olma ihtimalim olduğunu anladım belirtileri ise fazlasıyla var. sadece d vitamini eksikliği değil bağışıklık sistemi çöktüğü için d vitamini eksikliği oluşuyor ve mide koruyucu içiyorum her gün çünkü yediğim herhangi bir yemekten sonra bile karnım ağrıyabiliyor hemen hemen her gün yaşıyorum bu aralar bazen durgunlaşıyor rahatlıyorum ama bu aralar fazlasıyla yaşıyorum o yüzden fazla yaşadığım günlerde gaz şişkinlik oluşmaması için çorba salata yiyorum ki mideme yüklenmiyorum o hafifletiyo ne aç bırakıyo ne doyuruyo ama dengede tutuyo evet acıkıyorum bazen o zamanda su içiyorum merve yiyip geçiştiriyorum karın ağrısı kramp şişkinlik tuvalet yapamama hissi rahatlayamama hissi senin saydıklarının çoğu var ve en önemlisi karnımın alt kısmı çok ağrıyo bazen renk değişikliği bazen mukus bazen kabızlık o zamanda akşam aç kalmışsam kuru kayısı yiyorum çay içip sıvı ile besleniyorum bol bol su içmeye çalış ama bu söylediklerimi yapmazsan kilo alımın hızlanıyo kabızlığın artıyo rahatsızlığın daha çok boy gösteriyo hamurdan ekmekten uzak durman şart evet çok seviyorum çok istiyorum o zamanda azar azar nefsimi köreltiyorum bunu yapmak zorundayız bizi bizden başka çünkü kimse anlamaz yaşayan bilir zorluğunu
Soran1 yılKötü bir hastalık olmasın da ben ibs ye de raziyim 🥺 Sürekli tuvalete çıkma ihtiyacı oluyor dimi mesela tuvalete çıksan rahatlıcan ama yok olmuyor o yüzden rahatlama olmuyor sürekli bi tuvalet ihtiyacı sürekli gaz ağrı böyle dimi? Bide ben gazda çıkaramıyorum normal mi? Bide karnım gurulduyor ama çok nadir oluyor bu. Bunlar mi belirti? Kanserdir diye çok korkuyorum 🥺🥺 Ama 1 2 sene içinde daha da kötüleşmem gerekirdi dimi bide kanserde tahminimce rahatlama dönemi olmaz sürekli giderek artan belirtiler olurdu bence ama yinede korkuyorum 🥺 Bide kanserde tuvalet sonrası rahatlama olmuyormuş sanırım ama ibs de az da olsa rahatlama oluyormuş. Bende mesela saniyelik bile olsa rahatlama oluyor ama sonrasında tekrar başlıyor belirtiler. Sizde nasıl oluyor
- 1 yıl
midene yüklendiğin için oluyor ben mideme yüklenmediğim için gaz sorunum olmuyor ya rahatlama ihtiyacı sadece bazen tuvalete çıkma ihtiyacı oluyor arada o kadar kanser değilsindir inşallah ama doktora gitmen şart
Soran1 yılTamam teşekkür ederim
Soran1 yılDışkıda mukus oluyor muydu
- 1 yıl
evet oluyor demiştim zaten kanser olma ihtimalimiz her zaman var ama gidip teşhis kondurmak en doğrusu olacaktır geçmiş olsun deidklerimi yapın faydasını göreceksiniz midenize ne kadar az yüklenirseniz sıkıntılarınız azalacaktır
Soran1 yılTamam teşekkür ederimm
- 1 yıl
@aycamsu16 oldum bir şey çıkmadı psikolojik dediler ama bulgularım var en sonunda tekrar bi doktora gözüktüm tedavi yarım kaldı
Gizli Üye(18-24)1 yılbennn
05 Yorumla
Cevap sahibi1 yıldoktora gittin mi
Soran1 yılHayır ama gitcem sadece merak ettim sizde böyle oluyor mu? Bu belirtilerim ibs gibi mi
Cevap sahibi1 yılYa Eger kan tahlillerin ve Endoskop Kolonoskopun temiz çıkarsa ibs işte
Soran1 yılSenin belirtiler nasıl
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih