Arkadaşlar ciddi cevaplar verirseniz sevinirim bu yazdıklarım düzelir mi ve psikiyatrinin ne kadar faydası var
Cevabın nedir?
+1 yılİlk önce psikoloğa gitmelisin. Durumunu değerlendirip seni o o isterse psikyatriste yönlendirecek zaten. kaldıki anlattığın konular ilaçsız sorunsuz seninde iradenle kısa zamanda çözülecektir. Sonuçta bunları düşünen sendin unutmak takmamakta senin elinde. Sen zaten psikoloğa gitmek istediğini söyleyerek en büyük adımı atmışsın :)
01 Yorumla- +1 yıl
adımı defalarca attım ama ilgilenmiyorlar. intihar ettiğimde psikiyatriye gnderdiler adli vaka diye. gittim herif anlat dedi anlattım peki dedi ilaç yazdı yolladı sonraki gidişimizde sinir krizlerim aşırı derecede yükselmişti annem kardeşim başka yerde kalmaya başladılar sırf bu yüzden. sonra yine gittik 2 tane ilaç verdi ikiside çok acayip minicik bişeydi tırnak ucundan farksızdı ilaç o kadar ki küçüktü. onları içtiğimde ağzımı açamıyordum konuşamıyordum kısa süreli felçlik yaşatıyordu bıraktım
En İyi Cevaplar
düzelir mi, evet ciddiye aldığın sürece ve ilaçlarını kullandığın sürece kârı olduğu bir gerçek. Sonuçta beynin kimyasal yapını değiştiriyor, buna bağlı olarak karar alma etkilerinde değişiyor
010 Yorumla- +1 yıl
karar alma ve düşünce sistemini bozan ilaçlarmı veriyorlar
- +1 yıl
bozan değil. Ne kadar duygusal bir şey olduğunu zannetsende aslında bunların hepsi beyninde salınmış olan hormonlardan kaynaklanır. seratonin hormonu azsa eğer bir şekilde eksik kalmışsa sende beyin depresifleşir. üzgün mutsuz huzursuz kapalı hissedersin. bunun için doktorlar sertralin içerikli ilaçlar yazarak tekrardan eksik kalan seratonini tamamlamayı amaçlarlar. beynindeki hormon seviyesi kontrol altına alınıncaya kadar bu devam eder. Gelelim gelelim psikoterapi olayına. Beyin yine zannettiğinden çok çok daha hızlı çalışır, çünkü bütün sistemi esasen elektrikseldir. zaman zaman bu travma vs olsun beyin o kadar hızlı çalışır ki aldığı dışardan aldığı verileri yanlış veya eksik işleyebilir ve kendini koruma altına almaya çalışır. Bu durumda beyin-vücut ilişkisinde sorunlar ortaya çıkar ancak bu sadece beynin kendisini korumaya almasından kaynaklıdır. somatoform denilen rahatsızlık, konversiyon nöbetleri, körlükler vs tamamen bundan kaynaklıdır..
- +1 yıl
psikoloğa gitsen dahi seni yönlendireceği kurum psikiyatridir. o yüzden direk oraya git, bilirsin psikologların ilaç yazma yetkisi yok sadece psikoterapi uygular. psikiyatristler ise psikoterapi+ ilaç uygularlar. yok sen güçlüsün aşarsın şusun diyen avalları da dinleme beyin bu basit bir şey değil. daha da kötüleştirmeden durumunu destek al.
- +1 yıl
çok bilgili birisin. yoksa sendemi doktorsun
- +1 yıl
doktor değilsin ama iyi birisin Allah razı olsun
- +1 yıl
peki sen değiştin mi?
+1 yılSorun ney ona göre. Genelde ruh hastalıkları psikiyatrlar tarafından tedavi ediliyo ama her sorun için söyleyemem sinir hastalıklarına nöroloji veya beyin cerrahi bakar
03 Yorumla- +1 yıl
bende her sorun var
- +1 yıl
Sanmıyorum
- +1 yıl
sanmıyorum deme var :)
valla ben de gittim zamanında ilaç verdi ama kilo yapmaktan ve uyuşturmaktan başka hiç bir halta yaramadı. tedavi medavi hiç bişi işe yaramaz.
09 Yorumla- +1 yıl
kilo yapma sıkıntısı olmasa ilaçlar iyi :D
- +1 yıl
benm zaten vücudum yağlı sporu bıraktıgım için kalça ve bel bölgesi hayvan gibi yağlı oldu bide kilo alırsam daha beter psikolojim bozulur
- +1 yıl
takıntım vücutla ilgili değil
- +1 yıl
kardeşim bendeki takıntı birine karşı boşkoy işte vüct mücut değil bu kadarını söyliyim
- +1 yıl
aynen o şekil işte bndekide
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
7Cevap
+1 yılÇok ciddiyse ilaç kullanımı gerektirir. İlaçlarını düzenli almaya dikkat et. Bir etkisi yok bırakayım deme o zaman işe yaramaz. İlerleme kaydedersin. Çok ciddiyse psikologtan da yardım alman gerekebilir. Hangi hastalık olduğuna da bağlı. Hangi hastalıklara sahipsin bilemediğim için.
02 Yorumla- +1 yıl
ciddiyetini şöyle söyliyim 6 yıl gibi bir süre
- +1 yıl
Hangi hastalığa sahipsin?
+1 yılBenim de psikolojik cok problemim oldu bir ara kliniğe yatmaya kadar gitti mesele. Bir çoğu ilaç veya daha farklı tedavilerle kontrol altına alınılabiliyor. Sinir hastalığım dolayısıyla sakinlestirici kullanıyorum. şu an daha iyi durumdayım ve tabi ki psikiyatristin yardımları sayesinde. Gitmeni tavsiye ederim cünkü bazı hastalıklar ertelemeye gelmiyor bir bakmıssın psikolojin altüst olmus tehlikeli ve kötü bir durumdasın. Hem senin icin hem cevrendekiler icin zararlı bu
07 Yorumla- +1 yıl
dün tekrar çevremdekilerin benim tarafımdan tehlikede olduğunu gördüm. o yüzden acilen psikiyatriye gitmem lazım gerçekten ne var ne yok ilaçla çözüyorlar mı? bide ilaç kilo yaparmı
- +1 yıl
Bu her gün kullandığın birsey değil sadece sinir krizi gecirdiğinde sakinlesmen icin. Uzun zamandır kullanıyorum kilo yapmadı bende. İyi bir psikiyatriste git herseyi anlat birkac seans konusarak geciyor ve gercekten o bile cok ise yarıyor. Sonrasında ilac vs. Tabi her hastalık aynı olmadığı gibi tedavisi de aynı değil, en yakın zamanda uzmanına git en doğru bilgiyi ve yardımı ondan alırsın
- +1 yıl
uzmanı nerden bulabilirim
- +1 yıl
İstanbul'da oturuyorsan yardımcı olabilirim
- +1 yıl
mersinde oturuyorum bulamazmıyım ki
- +1 yıl
Devlet hastanelerini ve terapi merkezlerini arastır internetten
- +1 yıl
şimdi araştıracam torpille filan hızlı tedavi yöntemleri varmıdır
Tabiki faydası olur... Kişinin psikolojisini psikiyatri dışında kimse dzeltemez. Herkes farklı biset syler ama tedavide doktor bir arkadaş gibi ysklasr ve kendini sevdirir.. Çevremde tedavi gören tndklarm var ciddi anlamda düzelme oldu
09 Yorumla- +1 yıl
peki takıntılar saplantılar onlarda geçiyor mu
- +1 yıl
Ya zaten kimse kolay kolay tedavi gormez.. Artk takıntı haline gelmiş sana ve çevreme ciddi anlamda zararlar veriosa psikiyatrik yardımlar işe yarıo.. bu taknti ve saplantı her konuda olablrr.. dediqm qibi kesnljle faydası olur ki tedavi dışında hcvseylede duzelmez cok tank oldm
- +1 yıl
kilo yapıyormu verdikleri ilaçlar
- +1 yıl
https://i.hizliresim.com/rm5a7M.jpg bu senin için
- +1 yıl
ilaç olmadan çözüm olmuyor mu peki
- +1 yıl
sadece sinir hastalığı yok ama bende
Once psikologa gidilebilir sonra da gerek varsa psikiyatriye yonlendirir psikolog tabii ki duzelebilir beden sagligi icin once ruh sagligi gerekir
01 Yorumla- +1 yıl
haklısın bir denicem pazartesi günü
Tabiki de düzelir ama psikiyatri degil de psikoloğa gitmek gerek bence çünkü psikiyatri direk ilaç veriyor bu da iyi bit sey degil
07 Yorumla- +1 yıl
ikisi arasında arada kaldım bende ilaç düzeltiyor diyolar ama kilo riskide var
- +1 yıl
çok mu yapar peki
- +1 yıl
sigara kullanyorum iştah kalmaz heralde
- +1 yıl
bu şey düzelsin bitsin gitsinde isterse iki kolum iki bacagım olmasın
Doğru teşhis ve doğru ilaçla fazlasıyla değişir. Çok etkisi var.
02 Yorumla- +1 yıl
inşallah iyi birine denk gelirim de düzelirim teşekkürler
+1 yıldüzelir tabiki de ama hasta kendi kendini tedavi ederse düzelir
ilaç tedavisi, bilişsel ve davranışçı tedavi yöntemleri uygulanabilir01 Yorumla- +1 yıl
istiyorum inş olur
+1 yılTakıntı vs evet care korkularnı bıle yeneblıyosun ama ben kalıcı tedavı ettıgını düşünmüyorum. Psikolojıyı duzelttigi falan yok sıreklı doktorun dayıyor ilacı sende onla yasıyosun dusunuyosun. Sakinlestirdiği bile yok.
00 YorumlaBizim oraya Manisa ruh sağlığı hastanesine gel oluyo mu olmuyo mu görürsün :D
08 Yorumla- +1 yıl
niye ki çok mu iyi orası
- +1 yıl
mersinde oturuyorum adana daha yakın :D
- +1 yıl
illa getirtecen yani ha :D
- +1 yıl
gelirim abimin yanına :D
+1 yılÖnce psikiyatriste git o zaten direk tanıyı koyuyor verdiği ilaçları düzenli kullan. Sonra imkanın varsa psikoloğa git
01 Yorumla- +1 yıl
gidecem ikisinede tek korkum kilo
+1 yıledilir ve epey faydalı olur. varsa bu konuda bir şikayetin bir uzmanla temasa geç
01 Yorumla- +1 yıl
verdikleri ilaçlar kilo aldırtırmı
Düzelir ama hasta kişinin. Tedaviye devam etmesi lazım
01 Yorumla- +1 yıl
devamlı gidicem zaten teşekkür ederim :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılbaşka neyle düzelecek ki zaten? koca bir bilim dalını çöpe atmış adam :D
03 Yorumla- +1 yıl
güldürmedi
Cevap sahibi+1 yılgulseydin durum çok vahim demekti...
- +1 yıl
hahaha :D
+1 yılvalla öyle bir takıntı halim var ki 3 4 aay bunalım yaşadıgımı bilirim
04 Yorumla- +1 yıl
3-4 ay neki :) geçmiş olsun
- +1 yıl
evet takıntılı olmak kötü kendime psikoloji doktoru buldum gidicem :)
- +1 yıl
bende bulcam pazartesi :)
- +1 yıl
bul bul tabi :)
+1 yılSanmıyorummmm. Azsa olur da ileri dzeyde ise tedavı olcana kanaat getıremyrm
021 Yorumla- +1 yıl
ileri düzeyde yaklaşık 6 sene
- +1 yıl
oo naptın sne hacı. Bu saatten sonra bısey degısmez bende de var takıntı saplantı obsesif kompulsıf ne ararsan var paranoıdlık vs ama ben boyle mutuyum kurtulmak istemyrm bunlardan :)
- +1 yıl
saydıklarının hepsi var
- +1 yıl
Tamam o zaman bunlarla mutlu olmaya calıs. Yapacak gercekten bısey yok
- +1 yıl
belki vardır
- +1 yıl
Olsa ben çözüm bulurdum ama yok. Cevremde de var boyle ınsanlar serserı mayın gibi dolanıyolar. Sen böyle mutlu olmaya bak.
- +1 yıl
mutlu olamıyorum. 3 gündür sadece 5 saat uyudum 1 tane poaça yedim açlık hissi 0 uyku hissi 0 kafamda bin tane kötü düşünce var
- +1 yıl
Anladım. Valla kendınle mutlu olmaya calıs. Ben de cok yalnızım ama böyle o kadar salmyrm kendımı. Tamam her hafta ıcıyrm kırık dökym ortalıgı ama ertesı gun de derslerıme calısıp oklumu bıtırmye calısyrm.
- +1 yıl
benm okulumda yok
- +1 yıl
O zamn kendıne ugrascak bısey buli İşe git ne bilim bıseyler yap.
- +1 yıl
denedim popeyese girdim. herşey çok güzeldi sonra sinir krizi geçirdim kafamı 200 derecede yanan yağın içine sokacaktım beni işten çıkarttılar
- +1 yıl
Hımmm. Kız arkadasın felan yok mu senn
- +1 yıl
eski sevgilimden sonra böyle oldum yıllarca sevdiğim kişiydi. ondan sonra yaklaşık 40 küsür kızla çıktım 16 17 kızla yattım içtim sarhoş oldum alkolik gezdim sonra tövbe ettim namaza başladım namazı bıraktım her şeyi denedim değişmiyor
- +1 yıl
Kız yuzunden oldugunu anladım satn. Bana da karı kız yuzunden oldu ne olduysa. Ama boş gercekten uzulmeye degmyr. Zaten benım degılmıs dıycen bırakcan geccen. Kendı hayatından degerlı degıl kımse
- +1 yıl
değil ama hastalığıma söz dinletemiyorum
- +1 yıl
Bunun çözümü de sende işte. İşe gir, dost bul kendıne saglam adam gibi adam. Onla takıl aksamları gez. Müzk dinle sigara yak mutlu ol. Kımseye muhtac olma.
- +1 yıl
dediğini yaptıgım birisi var fakat o kız ile ilgili her hangi bir haber aldıgımda ya da rüya gördüğümde yine aynıları başlıyor
- +1 yıl
İşte sen baska kız bul kızı dusunmemeye bak biz desevdik kimlerden vazgectık. Bu hayatı ne kadar ciddiye alırsan o kadar cok kaybedersın. Bazı seylerı olması gereken buymus diyip geçiştircen baska çözum yok. Yoksa ömür boyu kafanı kaşırsın
- +1 yıl
öyle yapmaya çalışıyorum
- +1 yıl
bı zaman sonra unutursun. Kimler kımlerden vazgectı bosverrrrrrr
- +1 yıl
peki teşekkür ederim :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılHepsi bendede vardi pskoptlk madde bagmlilgida cabasi tovbe et namaza basla kurana basla hepsi geciyor ciddiyim
11 Yorumla- +1 yıl
bir ara başladım geri bıraktım niyese öğretecek kimse yok şimdi
+1 yılDoktorlar bizden deli :D
11 Yorumla- +1 yıl
asdsdf :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet düzelir. Biraz detay verirsen daha yardımcı olabilirim
01 Yorumla- +1 yıl
özelden mesaj atabilirmisin
+1 yılDüzelir dostum yanlız iyi bir psikoloğa git
15 Yorumla- +1 yıl
öyle yapacam zaten dostum teşekkürler
- +1 yıl
kendine böyle şeylerle yıpratma mezun olmuş olsaydım çoktan konuşuyor olurdukta yanlış bir yönlendirme yapmak istemem
- +1 yıl
Psikologlar ruh hastalıkları ile ilgilenmiyor
- +1 yıl
o açıdan düşünme ilaç yazamıyor başka bir farkı yok onun gördüğü patoloji dersini bende alıyorum klinik psikologsa daha daha çok bilgisi bile olabilir
- +1 yıl
şimdi ben neye gidicem
+1 yılDüzelir kendine guveniyosan ve gücluysen
01 Yorumla- +1 yıl
güçlü biri değilim
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet düzelir psikologlar neler neler çözüyor
01 Yorumla- +1 yıl
peki teşekkür ederim
+1 yıldüzelir neden düzelmesin
02 Yorumla- +1 yıl
bilmiyorum her gittiğimde hmm tamam diyip yolluyorlardı :D
- +1 yıl
anladım :DdD:
+1 yılDüzelmese niye psikiyatri hala var?
03 Yorumla- +1 yıl
soruyorum bende dimi?
- +1 yıl
Düzeliyor.
- +1 yıl
peki tamam teşekkürler
düzelir tabi
01 Yorumla- +1 yıl
inşallah düzelir
+1 yılDuzelir
01 Yorumla- +1 yıl
ne derecede düzelir