İnternette etcil beslenen cok insan gordum. Yagli etler, yumurtalar, cig sutler vs. Kendim de bircok beslenme cesidini denedim ve az lifli yedigimde ozellikle siskinlik sorunum gidiyor ve bagirsagim daha rahat bile ediyor. Sindirim sistemimi lif, laktoz ve gluten zorluyor.
Peki bu düşüncenize su soruyu sormak istiyorum. Dünya diyetisyenlik birimi lifli besinlerin bağırsak ve sindirim sistemine olan etkisini %98 olarak kabul etmektedir. Bu durumda lif gerçekten sindirim sistemini zorlamaktamidır?
Sadece sunu dene. Bakliyatli ve sebzeli bir yemek ye ve sadece tereyagli kirmizi et ye. Sonra midene ve diskina bak. Hangisi daha iyi cok rahat gorucegine inaniyorum.
Yaklaşık 10 yıllık bir sağlık geçmişim var , birçok yöntemi deniyen ve bunu diyetisyen arkadaşlarım ile görüşüyorum, beslenmede lif olmadığı sürece sindirim sisteminde yavaşlama olduğunu biliyor musunuz?
Ben az lifle cok rahat ettigimi iddia ettim. Lifsiz beslenip saglikli olanlari da goruyorum. Dunya diyetisyenlik birimi, dunya saglik orgutu falan bu kadar iyiyse neden onlarin butun dediklerini takip ettigim halde igrenc hissediyordum? Dediklerine inanmiyorum hatta onlardan beni kandirarak hayatimdan caldiklarindan dolayi nefret ediyorum. 7 sene deneye yanila suanki beslenme bicimine geldim cok enerjik ve saglikli hissediyorum. Biraz meyve bana yetiyor lif ihtiyacim falan umrumda degil. Goril degilim ben et yerim
En İyi Cevaplar