arkadaslar hepatit c supheli diye bi teshis koydular ameliyatdan once, ama her yil duzenli kontrol yaptiriyorum negatif tum enfeksiyonlar. doktor beni aradi bilmiyorum ola bilir veya gecirmissin dedi bende heycandan ne yapacagimi bilemedim, erkenden pcr ve kart test yaptirdim, negatif ikiside bunlar aldigi test neydi bilmiyorum sonra doktoru aradik annem boyle birsey olmadigini soyledi , oda anneme gecmste boyle bisey olmus kaninda gozukuyor tarzi seyler soyledi, annem tekrar aradi yuzune kapatti telefonu, neyse ultrasonada gittim en iyisne cigerim cok normal cikti. aranizda boyle bi durum yasayan oldu mu? boyle bise yasamis ola bilirmiyim? ama diger doktorum yasayan hastalarda elisa testlerinde hep pozitif oluyormus. bilgili kisiler yazarmi
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
hepatit c testleri çoğunlukla hatalı sonuç vere biliyor. bir testte bende çıkmıştı. 5 farklı şehirde tekrar test ettirdim bir ay içersinde. hepsi negatif çıktı. tekrar başa döndüm hata olabilir test sonucunda dediler.
maalesef bu hastane ozur dılemek yerıne bız kendı labaratuarımıza guvenıyoruz dıyor
kulak asma. diğer testler negatif çıktıysa sorun yok.
birden çok yerde test yaptırman yararına olacaktır.
2 ayrı hastanrde yaptm ikside negatif
sıkıntı yok. temizsin bence. ilki doğru olsa diğer ikisi hatalı. ikisinin birden hatalı çıkmaz. rahat ol.
kanda pıhtılaşma testi kontrol ettir. trombosit denir. birde kanda iltihaplanma var mı onun test ettir. bunlar varsa önlemini al.
trombosıt ne dıye yazılıyo amelıyatdan once tum tahlıller alınmıstı bakıyım, ama doktor eskıden yaşamışsın bağışıklık var dedı boyle bıse mumkunmu?
trombosit kan testinde görülmez. özellikle kab verirken trombosiy var mı diye bakılmasını istemen gerek. trombosit bir kan değeri değil kan hastalığıdır. kanın damar içersindeyken pıhtılaşması, yoğunlaşması demektir. diz altı baldırlarda ağrı ve çekilme olarak kendini gösterir. sanırım sen hepatit c ne bilmiyorsun doğrumu?
Ciğer hastalığı diye biliyorum
hastalık değil hepatit c virüs tür. karaciğere yerleşir ve zamanla iflas ettirir uzun vadede. HCV denir. hepatit B sarılık virüsüdür. HBV denir. bunların en tehlikelisi herkesin bildiği AİDS virüsüdür. HİV denir. bunların tamamı kan, idrar, ilişki gibi çok şekilde bulaşa bilir. bağışık olman sadece seni kurtarır, virüs tedavi edilmediği taktirde kanda aktif yaşamını sürdüre bilir ve bulaşacak yeni bireyler bekler. bu konuyu ve ameliyatını şu anki doktorundan habersiz konunun başka bir uzmanı ile etraflıca konuşmanı tavsiye ederim daha net ve sağlıklı bilgiler alman açısından çok önemli.
Evet haklısınız. Ben 3 doktorla görüştsm bişey yok gereksiz stress dediler. Ciğerlerim ultrasonda tertemiz, Hepstit c PCR da temiz , hepatit express kart testte temiz, ve aile doktprumuz böyle hastalık geçiren insanlarda kart test hep pozitif kalıyor tedavi olsada demişti bana.
doğrudur. aşağıdaki yazıda bulabilirsin oranları. tamamen iyileşme de mümkün. ancak en başa dönecek olursak sende zaten negatif çıkmıştı. yani için rahat olsun. şu an yoksa ilerdeki eşin ve çocukların için endişe etmene gerek yok. yine de uzmandan bilgi almayı ihmal etme. kal sağlıkla.
alıntı:
Hepatit C tanısı nasıl konur?
Hepatit C diğer hepatitlerden farklı olarak çoğunlukla sarılık da yapmaz. Bu nedenle hastalığı başlangıç döneminde tanımak çok zordur. Hepatit C geçirenlerin yüzde 30'unda tamamen iyileşme olmaktadır. yüzde 70'inde hastalık kronikleşir. Kronikleşen hastaların yüzde 20 -30 arasındaki kısmında siroz gelişebilir. Bunların da yüzde 1-2 sinde karaciğer kanseri ortaya çıkabilmektedir. Fakat bu gelişmeler uzun yıllar içinde olmaktadır. Hastalığın erken döneminden sonra kronik bir duruma gelmesi ortalama ancak 10 yıl sonra görülebilir. Siroz gelişme süresi ise yaklaşık 20 yıl, karaciğer kanseri gelişme süresi ise yaklaşık 30 yıldır. Yani Hepatit C yavaş ilerleyen bir hastalıktır. 40 yaşın üzerinde, alkol kullanan erkeklerde siroz olma riski daha yüksektir.
Cok tesekkur ederim bi ara alkol cok kullaniyodumda biraktim insallah bisey olmaz ama emin oldum olmadigiha allah razi olsun
rica ederim.. duanız için Allah sizden de razı olsun. alkolü bırakmakla en güzel şeyi yapmışınız. hem kendiniz hem çevreniz hem de ahiret için.
☺️☺️sadece anlamadıgım hepatit c kendine iyilesirmi yoksa doktor atıp tuttumu
kendi kendine iyileşmez. iyileşmezden kastım virüsü vücut antikorlarla maskeler. zararsız hale getire bilir ancak bu her an devam eden bir savaştır. bazen virüs savaşta üstünlük kazanarak tekrar zarar vermeye başlaya bilir uzun dönemde. vücut ise buna karşı daha çok antikor üreterek üstünlük kazanmaya çalışır. asla kandan tamamen atılamaz yani temizlenemez. temizlenmesinin yolu tedaviden geçer. önceki yorumumda ki alıntıda oranlar verilmişti. okuduysan virüs taşıyanların küçük bir kısmı tedavi ile tamamen temizlene biliyor virüsten. tedavisiz mümkün değil. sadece zararı yavaşlatılır, antikor dolayısıyla bağışıklık sistemi ile.
Bamada vucut antikor uretmiş bağışıklık var kendine iyolesmos dedi hcbag testimi ne o ( kanda eskiden olmusmu olmamışmı diye) inanıyımmı bilemedm
virüs dediğimiz şey canlı bir organizma gibidir. kana bir kez karışınca antikor yoluyla temizlenmez. eskiden olmuş veya olmamış ne farkeder. virüsün eskisi yenisi olmaz. virüs bulaşırsa ve bağışıklık zayıfsa yani antikor üretemiyorsa virüs işini çok çabuk halleder. bağışıklık varsa virüsün hedefine ulaşması çok zaman alır ki zaten vücut belli bir yaştan sonra zayıf düşeceğinden hayata veda eder. yani virüs işini çabuk değil daha uzun sürede işini halleder. bir kez virüs bulaşmışsa en kısa zamanda tedaviye başlanmalıdır ömrü uzatmak için. dediğim gibi antikor sadece etkisizleştirir ve tekrar etki etmesi kaçınılmazdır. kana karışan bir çok şey temizlenirken virüs asla temizlenmez antikor iveya organlar ile. mesela alkol temizlenir, şeker temizlenir, bazı mineraller temizlenir vücut tarafından ama virüs asla temizlenmez. bağışık olmak sa tekrar hastalanmayacağın anlamına gelmez. hangisinin ağır basacağına bağlıdır bu savaşta.
Şimdi olmjş mu demek istediniz
hayır sizinki negatif çıktıya iki test sonucu. halen kurtulamamışınız virüs psikolojisinden. bi hayli korkutmuş anlaşılan.
Evet hassas biriyim malesef🥹
geçmiş olsun diyelim. sizde kurtulursunuz negatif düşünceden.
Abo olamaz
Nasıl yani