Kalpte çarpıntı ve nefes darlığı varken ölçüldü ikisi de.

Kalpte çarpıntı ve nefes darlığı varken ölçüldü ikisi de.

Canım sen bu tansiyona çok mu diyosun? O kadar şey yaşadım ki tecrübe edindim yani hiç korkma benim tansiyonumun büyüğü 18e küçüğü 11e çıkmıştı kalp atışım da 160 olmuştu şaka yapmıyorum gerçekten hastaneye zorla gittim az kalsın bayılıyordum ve gün içinde tansiyonum sürekli büyüğü 12 küçüğü 9 yani hiç düşmüyor her zaman ölçüyorum yani seninki aşırı normal bide gencim diyosun ne olmasını bekliyon korkma yani hicbir şey olmaz ben bu tansiyon ve kalple ölmediysem bidaha zor ölürüm diye düşünüyorum çünkü çok zor zamanlar geçirdim tecrübeliyim yani herşeyi geçirdim kalp kapağımda sarkma ve üfürüm bile var yani dert etme seninki çok çok normal stres yapıp da benim gibi hastalıklar çıkarma güzelim❣️❣️❣️
Cevap
9Cevap
Çok düşük acilen bir hastahaneye götürülmesi gerekli.
Randevu aldım salıya göğüs hastalıklarına gidicem bu teklemeyi ve tansiyon düşüklüğünü anlatsam gerekli testleri yaparlar mı?
Bir de kardiyoloğa görün bence. Dahiliye testleri yapar ama kardiyolog daha farklı testlerde yapar.
Kardiyolog ekg ve eko çekti senelerdir 3 tane kardiyoloğa gittim senin kalbinde hastalık yok ya psikolojik kaynaklı bir şey ya da başka kalp dışı hastalığın var dediler.
Dahiliyeye git testleri yapsınlar eğer kanda crp yüksek çıkarsa hemotolojiye sevk iste. Ve bir psikolog ile de görüşmende fayda var Panik atakta olabilir.
Panik atağım çocukken vardı tedavi gördüm onun nasıl olduğunu çok iyi biliyorum öyle olsa korkarım endişelenirim de ama sadece tansiyon düşüklüğüm ve tekleme oluyor. Göğüs hastalıklarına almıştım ben bu arada nefes darlığı ve çabuk yorulma için onu iptal mı edeyim?
Hayır tabii ki iptal etme. Yine de görün dr gerekli görürse başka bölümlere konsültasyon açar.
@meltemx1 Dr musunuz?
@meltemx1 Klavyeniz sorunlu galiba :)
@meltemx1 arada değil 2 haftadır neredeyse her gün
Aşırı düşük hipotansiyon olabilirsim randevuyu falan bırak öncelikle acile git
Dün gece baya kötüydüm ailem uyuyodu uyandırmadım sırf o yüzden uzandım sonra ölçtüm biraz normale dönmüştü. Salıya göğüs hastalıklarına almıştım onu iptal edeyim mi? Çabuk yorulma vs de vardı hangi bölüm bakar
Bu gerçek mi evet çok düşük görünüyor Dr ne diyo
Doktora gitmedim evde ölçtüm rahatsızlanmıştım
Gitmen gerek ama
Evet göğüs hastalıklarına randevu aldım ama orada ilgilenirler mi bilmiyorum tansiyonum düşünce nefes darlığım olmuştu o yüzden oraya randevu aldım salıya
Acile gitmen gerek
Şu an yok ama gece ölçtüm bunu. Nereye randevu almam lazım
Kardiyoloji sanırım
Kardiyolojiye gitmiştim kalbinde bir hastalık yok dediler
Düşük değil bayanlarin tansiyonu normalde 9 7 oluyor kalp carpintin olmasi için 100 ü gecmesi gerekiyor değerlerin normal hastaneye gitmenede gerek yok tuzlu ayran iç hafif yükselsin biseyin kalmaz geçmiş olsun simdiden
Kesinlikle çok düşük.
Sıkıntılı, acilen Kardiyolojiye git
Evet düşük baya düşük
Evet düşük
Göğüs hastalıklarına randevu aldım gitsem ilgilenirler mı peki? Tekleme vardı bir haftadır bazen nefes darlığı vs
Git bence
doktora sor bu sitedekiler bilmez pek
Aşırı düşük evet
Göğüs hastalıklarına randevu aldım kalpte tekleme ve bazen nefes darlığı olduğu için ama tansiyondan mı göğüsten mı kaynaklı bilmiyorum. Gitsem ilgilenirler mı?
Evet tabiki ilgilenirler
Çok düşük çok
Çarpıntım ve nefes darlığım varken ölçmüştüm. Tansiyonum düşüyormuş. Göğüs hasta randevu aldım peki o bölüm ilgilenir mı gitsem?
Gitmelisin
fikrim yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?