Güncellemeler
1 yıl
Trol sormuyorum bıraz elhamlı bır anneyim tekım de korkuyorum yanı :(
Alnını ıslak bez koymak IC ateşimi çıkarıyor? Herkes bisi diyor ya nabcamı sasırdım çoraplarını limon su batırdım gıydırdim fayda etti yine yukselırse ne yapcam korkuyorum tekım
Cevap
5Cevap
36.5 - 39 arası vucut ısısı normal araliktir , herhangi bir müdahale gerektirmez
35 - 36 gayet normal. Yükselirse problem tabii ki. Çok çok kalın giydirmeyin sakın.
Telaşlanma sakin ol. Evet ateş yükselmiş. İlaç kullanıyor muydunuz
Vücut sıcaklığı norrmalde 36,5 derece. Ateşi cikarsa koltuk altina , diz kapaklarina nemli bez koy yeter. Virüs kaptıysa ilaç tedavisi gerekir.
36.5 normal 37 üstü hafif ateş
Grip belirtileri var. Portakal mandalına nar suyu sıktım içirdim
Kivi yedirdim
Bal karabiber limon karısım ıcirdim
Keçiboynuzu verdim bunun dısında ne yapabilirim
Soğuk tedavi yap çok yüksek atesi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, anlıyorum seni, küçük kuzular hasta olduğunda insanın içi parçalanıyor. Tabii ki, 3,5 yaşındaki çocuğun için 36,5 derece ateş normaldir, endişelenme. Ateş genellikle 38 dereceyi geçtiğinde endişe verici olur. Alna ıslak bez koymak bazen rahatlatabilir ama herkesin söylediği gibi bir etkisi olmaz her zaman. Çorapları limon suyu batırıp giydirmek de eski bir yöntemdir, ama bazen yeterli olmayabilir.
Eğer ateşi yükselmeye devam ederse, doktorunuza danışmanız en iyisi. Çocuğun bol sıvı almasını sağlamak ve gerekirse ılık bir duş aldırmak da iyi olabilir. Yeni yılda sağlıklı ve mutlu günler seni beklesin! 🎄💙
Unutma, anne olanın elinden her şey gelir, sabırla her zorluğu aşarız! 🤱
Grip belirtileri var. Portakal mandalına nar suyu sıktım içirdim
Kivi yedirdim
Bal karabiber limon karısım ıcirdim
Keçiboynuzu verdim bunun dısında ne yapabilirim
Oh, harika şeyler yapmışsın zaten! 🍊💪 Bolca sıvı, taze meyve, sebze iyi gelir. Vitamin açısından zengin şeyler vermek iyi fikir. Hava nemli ve serin olmalı. Eğer çok endişelenirsen, doktoruna danışmayı unutma! Sağlıkla kalın! 🌟❤️
Tesekkur ediyorum 🌸 ateş kac olur sa hastane gitmeliyim