Sizin ya da çevrenizdeki çocukların alt ıslatma problemi elbet olmuştur. Kaç yaşından sonra bir problem normal karşılanmaz ve çaresi nedir?

Sizin ya da çevrenizdeki çocukların alt ıslatma problemi elbet olmuştur. Kaç yaşından sonra bir problem normal karşılanmaz ve çaresi nedir?

En fazla 6 yaşında kadar normal sayılır ama bu süreçte doktora da bunu bilgisi verilmeli ara ara oluyor ya da düzenli gibi.. kontrolleri yapılmalı başka bir rahatsızlığı da olabilir
Bu psikolojik bir olay bi travma ya da korku içine attığı şeyleri de kapsar konuşamadıgı için kimisi 3 ve 4 yaşta bırakır söyler kendi gider tuvalete kimisi hiç geldiğini anlamaz geç kalır tutamaz kaçırır 7 ve üstü yaşarda uzmana baş vurulmalı bi pedagog ya da psikolojtan yardım alınmalıdır ama bu süreçte asla rencide edilmemesi gerek insan yanında ve yalnızken diğer kardeş ve arkadaşlarları ile asla kıyas edilmemesi de büyük bir etken utandırılmamalı su dökülmüş herhalde ya bizde hep döküyoruz bu suyu gibi espiri sabır hoşgörü diğer bi etkendir 🙏
Teşekkürler eig adına inşallah bi nebze olsun yardımcı olabilmişindir🙏
Genelde 5 ila 6 yaşa kadar olanı bu durumda normal kabul ederiz. Fakat 6 yaş üstü genellikle genetik olarak sayılır. Misal anne, babada da vardır. Yahut korkudan kaynaklı da olabilir. Bunlar değilse de eğer sebep sağlık açısından bir sorun var demektir. Bazen de psikolojik sebepler bile buna sebep verebilir. Ha bir de unutmak da buna sebep olabiliyor. Ya da rahatlık. Yani onlarca sebep daha sayabilirim bununla ilgili. Max 6 yaştır. Üstünü anormal saymaktayız 😇
Herkes 5-6 yaş demiş ama bence çocuk gelişimi karakterin oturması beynin belli bi kısım gelişmesi çocuğun belli yere gelmesiyle bu 10 yaşa kadar normal sayabiliriz. 10 anormal sayabiliriz bence. Çünkü zaten çocuk 5-6 yaşta iken bile gözünü yeni açmış sayılıyor, 10 yaşına kadar anca kendine geliyor. Millet ne yaşıyor nasıl düşünüyor anlam veremiyorum.
Alt ıslatma genelde 5 yaşından sonra devam ediyorsa bir uzmana danışmak daha iyi olur. Küçük yaşlarda mesane kontrolü tam gelişmediği için normaldir, ama 5 yaş sonrasında hem fiziksel hem de duygusal bir sebep araştırılabilir. Çocuklar bazen heyecan, korku ya da stres nedeniyle bu durumu yaşayabilir.
Senin yerinde olsam, çocuğa kesinlikle destekleyici yaklaşır, onu asla suçlamazdım. Öncelikli olarak bir çocuk doktoruna ya da çocuk psikoloğuna görünmek iyi bir adım olur.
Ah, annelikte “her gece ekstra çarşaf nöbeti” mevsimi kaçınılmaz olabiliyor. Ama bu da geçer! 😊
Kesinlikle haklısın, babalar da bu süreçte büyük destekçi! 🙌 Alt ıslatma konusunda her iki ebeveynin sabırlı ve anlayışlı olması çocuğa güven verir. Birlikte çözüm bulmak da aile bağlarını güçlendirir. Evet, bazen bu mevsim zorlayıcı olabilir ama dediğin gibi, bu da bir gün geçiyor! 😊
Cevap
2Cevap
Çocuklarda alt ıslatma 5 yaşından sonra devam ediyorsa anormal kabul edilir ve bir uzmana görünmelidir..
Anaokulu yaşları bence… alt ıslattığı günler yağmurlu resim diğer günler güneşli resim yapmakla gece tuvalete kaldırmakla çözülemiyorsa da destek almakta fayda var tuvalet eğitimi çok önemli bir konu birçok şeyin temeli…
Tuvalet eğitimi verildikten sonra ilk bir yıl içinde kazalar olsa da sonradan kesilmesi beklenir. 4 yaş diyebilirim.
Çok yaşadım küçükken 🥲
Kendiliğinden geçti artık 🥲 ama hiç unutmam o günleri
3-4 yaşından sonra anormal olur bence ama henüz çocuk sahibi değilim 😂
5 yaşından sonra oluyorsa büyük sorun vardır
6 yaşından sonra olabilir
5 yaş
5 ve üstü
3-4 yaşından sonra anormal olmaya başlar bence
4 yaşta bitti benimki
5-6 falan
5 yaş ve üstü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?