Dövme yaptırmanın sağlığa zararı var mıdır?
Zararı var
Zararı yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
6 7 ay önce yaptirdim hiç alakasi yok dövmeye aşiri derecede karşi olan bir insanim hala karşiyim ama neye derseniz saçma sapan şekillere vs hiç sevmiyorum abdest geçmez diyorlardi semtimizin en bilimli açık görüşlü hocamiza daniştim abdest geçiyormus sadece geçicide abdest olmazmiz çünki boya deri üzerinde kaldigi için suyun tene geçmesini engelliyormuş buda resmi bana sürekli birşeyi hatirlatan bir yazi yazdirdim türkçe ama pek okunmasini istemedim ben okursam yeterli... hiçbir zararini görmedim şuana kadar iyi ve kaliteli bir yerde yaptirmak gerek.
https://hizliresim.com/oYX9mb
Yaptirmis oldugun yerin temiz olmasi lazim..
İgne konusu önemli dövmede sifir daha yeni bir igneyle yapmasi gerekiyor.
Bir kere geçici dövme yaptırmak zararlı, ama kalıcı dövme yaptırmak zararsız. İyi, kaliteli bir yerde yaptır.
Kafana koyduysan yaptır gitsin. Bende 2 sene sonra kalıcı yaptırıcam ne olursa olsun
Cevap
36Cevap
Sağlığa zararı olduğunu sanmam. Ama mesela sonradan pişman olursan ya da dövme yaptırdığın şey senin için anlamını kaybederse gerçek dövmeyi sildirmek baya zor diye biliyorum yani cildin normal görünmeyebilir silindikten sonra. İyi dövneci olmazsa sağlık sorunları olabilir bide.
Kesinlikle sağlığa zararlı ama mental olarak bir yerden sonra sağlam kafa sağlam vücutta olacağı için bir yerden sonra fiziksel olarakta zarar verir... şu durum istisnalar vardır ama mesela kızının oğlunun veya eşinin ismini yazdırmak onun dışında yalan hikayesi..
zarari yokta,
ne bilim belki ileride artik hoslanmasin onu geri cikarmasi cok zor,
abimden biliyorum oda yaptirmisti ama sonradan pisman oldu geri cikartirmasi icin 6 ay sonra laserle cikartirdi
Görüntü kirliliği bazıları hapishane işi yapıyorlar ya köşe başında filan iyi değil onlar onun dışında yok bildiğim vücudumda yırtıklar var düşünüyorum bende.
Doktor değilim valla anlamam zararlımıdır nedir ama hijyen kurallarına önem vermeyen bir yerde yaptırıyorsanız yapım aşamasında her türlü hastalık aids, hepatit ot b*k musibet gelebilir başınıza..
Kanserojen etkisi taşıyor cildi tahriş ediyor birde sonradan pişman olursan sildirmek istersen uğrştırır baya
Yaptırdığın zaman enfeksiyon kapmazsan eğer birşey olacağını sanmıyorum
Temiz bir ortamda yapılıyorsa herhangi bir zararı yok.
Şöyle bir zararı var sıkılınca sildirirsen maddi ve can yakıcı bir durum bide banel oldu artık ya herkes yapıyor bir anlamı yok saçmalık :P
Sadece yaptırırken acıyor işte, ama bazen temiz olmayan ortamlarda yapılırsa iltihap kapma ihtimali de var.
cilt kanserine yol acior ihtimal düsük olsada bu risk var
yok zararı ben gögüsümün üstünde yaptırdım hala bir zararını görmedim
İnsan vücuduna acı ve zarar verdiğinden İslam dinine göre kesinlikle haram hatta yapan insanın lanetlendiğini yazıyor
vardır acı çekersin enfeksiyon yapa bilir sonra vazgeçersen silmesi ayrı bir sorun
Boşver sağlığa zararlı olmuş olmadığını en önemlisi abdest tutmaz mübarek :)
yapan kişiye göre değişir. piskolojik olarak iyi geldiği söylenebiilr
millet uzaya ev dikiyor biz daha haram mı sevap mı zararlı mı zararsız mı
bakmazsan var. dövme vurdurunca dezinfeksiya olunmalı her şey yoksa enfeksion bullaşır
Aids olabilirsin ama heryerde degil guvenilir yerde sorun olmaz.
8 tane dövmem var daha zararını görmedim
5 ay önce yaptırmıştım bir zararı yok :)
bir zararını görmedim.
temiz yerde yaptırırsan hiçbir zararı yok
Zarari var ve muslumansan gunah
ilerde pişman olursun YAPTIRMA
Temiz hijyenik bir yere yaptırırsan zararı yok.
dovme yaotirinca baskasina kan vermeiyo
Dinende, sağlık açısından da uygul değil.
göze vs yaptırmazsan yok canım
iyi yerlerde yaptırmazsan mikrop kaparsın
ileride düşündüğüm bir şey
en fazla kanser olursun
Bence var. İgneler cok tehlikeli hijyen acısından.
zararı yokta caiz değil yapmak.
valla ben yaptırdım bir zararını görmedim
eğer temiz koşullarda yapılırsa zararı yok
Yaptirma daha mantikli
hayır zararı yok :)
Evet var.
Zararli
Gunah
B dedim
zararlı tabi
Evet.
Yoktur.