Kansızım demir eksikliğim vsde var bunu nasıl geçirebilirim

Kansızım demir eksikliğim vsde var bunu nasıl geçirebilirim

Bu hiçte hafife alınacak bir durum değil. Özellikle 45 ten sonra belki sana anlatamadıkları kadar ser hastalıklar geçirebilirsin. Kemik erimesi bu yüzden başlar. Annemin boyu 1.82 den 1-65 e düştü bu yüzden. Maddi bir sıkıntın yok ise hemen yarın iyi bir hastahane de iyi bir doktor da tedavilere başla. Devlete falan gidince uğraşmıyorlar tamam b12 demir falan için iğne kansızlık için garip gurup ilaçlar fn veriyorlar ama bunlar günü kurtarmalık şeyler hastalığı tedavi etmiyor. Maddi problemin var ise de tatil, telefon, kıyafet her ne için para biriktiriyorsan hepsini iptal edip bu konu üzerine eğilmeni tavsye ediyorum. Sürekli yorgun hissedecen unutkan olacan boyun çekecek en ufak bir düşüşte kolun bacağın kırılacak halsizlik çökecek Allah korusun. Ciddiye al bu yazdıklarımı...
Kepekli ekmek, süt, yoğurt, peynir, lor, siyah çay, kayve gibi gıdaları azalt..
Kırmızı et, tavuk, balık, karaciğer, kuru meyveler, kuru fasulye, ıspanak, brokoli gibi yiyecekleri portakal, limon, mandalina, greyfurt, kivi gibi C vitamini kaynağı bakımından yüksek olan besinlerle birlikte fazla fazla tüket..
Hap, toz, şurup gibi d vitamini takviyesi kullanma geneli kabızlık yapıyor..
sabah kalktığında ve akşam yatmadan kahve fincanı ya da çay bardağı içebileceğin miktara bağlı pekmez içine bol limon sık iç.. alkol kullanmayı bu sürede bırak
Aynı rahatsızlık çok yakın bir bayan arkadaşında da vardı yazın ortasında üşüyordu kışın herkesten 10 kat daha üşüyordu elleri ayakları yanakları buz kesiyordu marketlerde satılan kan üzümü diyen de var siyah üzüm diyen de var çekirdeksiz taneleri çok küçük olan siyah üzümler var onlardan sürekli tüketti kanı çoğalmaya başladı ve sulandı sorunu ortadan kalktı şu anda gayet normal bir şekilde hayatına devam ediyor
Keçiboynuzu pekmezi veya üzüm pekmezi içmelisin. Protein yönünden zengin gıda takviyesi de öneriyorum. Çaydan uzak dur ayrıca kalın giyin. 🙌🦋
Eic için teşekkür ediyorum tatlım ♥
Cevap
29Cevap
vitaminlerin düşük olabilir
sorunun nedenini biliyormuışsun işte doktor vermedimi sana demir hapı kullan düzenli onları
Sabahları, aç karna, kahvaltıdan yarım saat önce, 1 tatlı kaşığı keçi boynuzu özü tüketerek.
Fazla demir eksikliğin varsa akşam aç karna da tüketebilirsin.
1 kavanozu bitirince demir depoların fullenecek..
Doktorun verdiği takviyeleri kullan 1-2 ay. Yine de devam ediyorsa psikolojik de olabilir. Arada hamam, saunaya git, bol su iç, terle. Bir de idrarını tutma. İdrar tutmak da insanı üşütür.
Ayyy🥹 Bende aynı durumdan muzdaribim geçmiyor ne yersem yiyeyim vücut o demiri almıyor. Hep eksik. Kalın giyinip her fırsatta battaniyeye sarılıyorum🥹
Kan, demir eksikliği yapan şeyleri terk ettikten sonra, İbrahim Saraçoğlu nun ıspanak, kereviz kürü var onu izle acayip faydalı
Pekmezi bol bol tüket. Vitamin takviyesi al. Ayak ve Sırt kısmını sıcak tutmanın yollarına bak.
Merhaba geçmiş olsun vitamin takviyesiyle bu durumun önüne geçebilirsin
Antalyalı olduğum için vücudum soğuğa alışık değil. Akdeniz anemisi de olabilir. Şu an Şırnak’tayım ve bende sürekli olarak üşüyorum.
185 lik bir mont ile ahshshhs
Yok artık ciddiyim ilk defa bir kızdan bunu duydum
Şaşırdım baya
Doktora git ferro versinler bende kullanıyorum çok iyi geldi üşümüyorum artik
bende sürekli üşüyrum yatarken bile hırkayla falan yatıyprum
Sevgili yap ellerini ısıtsın aynı anda yüreğinde ısındığı için hiç üşümüyorsun♥️
3000 bin yıllık çözüm: Pekmez
Kan yapıcı besenler tüket
Bugün benim modum senin görsel
Bulursan bana da söyle
sarıp sarmalayacak kışlık bir sevgili 🤣🤣
kan ilaçlarını başlaman lazım
İnsansın yapacak bişey yok
Bence doktora görünmen lazım..
Aynı sorunu yaşıyorum
Midene ve bagirsaklarina baktir
Gerekli vitaminleri alarak ve kat kat giyinerek
Takviye vitamin alarak