Bir tane çocuk yanıma oturdu otobüste geçmişte tüberküloz geçirdiğini söyledi zaten en fazla 10 dakika oturdu teyzenin birisi ben oturayım kalkta dedi oğlana aşırı korktum doktora sordum enfekte kişiyle uzun süre aynı ortamda olması lazım bulaş için dedi
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
gecmiste olan sey nasil bulasacak sence
Solunum yoluyla bulaşıyor ama bilmiyorum çocuk yalan söylese desem bulaşıcı özelliği negatif olasıya kadar karantina da kalıyorlar ilacını bile sağlık görevlileri eşliğinde içiyorlar çok sıki takipte oluyorlar
Yok valla sıkı takip falan bende 3 kez gecirdim tamam 1 hafta karantinada kaliyorsun sadece bulasicilik gecene ksdar ilaclari kullandigin icin zaten bulasicilik etkusini yitiriyor ama senin demen gibi sıkı takip falan yok ilaclarini aliyorsun ve iciyorsun ister ic ister icme ancak sen dgt ye imza atarsan cok sıkı takip olur onun disinda olmaz
Size soru sorabilir miyim
tabiki buyrun
Çocuk okula gidiyormus hatta staj falan yaptığıni söyledi bulaşıcı riski olsa okula gidemez herhalde değil mi
Size de hane içinden bulaşti çocuğa babasından bulaşmış doktora da sordum enfekte kişiyle uzun süre aynı ortamda olmak lazım bulaş için dedi
Size de mi
hayir gidemez yasak koyuluyor evden cikamiyorsun aile ici ile bile konusamazsin ayri odada kalirsin fakat bulasicilik olsa belli olur okula gelemez sen zaten gecmiste diyorsun gecmiste olan hastalik neden simdi bulasicilik yaysin ben bunu analamadim
anlamadim *
Geçmiş olsun bu arada
ben biryerden kapmadim ama nasil bulasti bilmiyorum 3 kez atlattim maalesef nerden bulastugi hakkinda bilgim de yok ama mesela simdi verem oldun bende ama haberim olmaz cunku uyku durumuna geciyor vucutta ve bu durjmda bulasda olmaz yillar sonra vuxut cok zayif kalduginda uyanir ve vucuda yayilir belirtielr sinsidir vereemde ve ortaya cikar
tesekkur ederim
Ben bir de sağlık çalışanıyım 2 ay önce de çocuğun birisinden kan alırken parmağıma iğnesi battı hiv ihtimalini düşünmekten kafayı yedim de Allah'tan temiz çıktım şu an bu olay da olunca korktum zaten çocuk en fazla 15 dakika falan oturdu yanımds sonra yaşlı teyzenin brii kalk ben oturayım dedi oradaki bir kaç kişiyle faland s konuştu çocuk
Peki izole dönemidne dışarı çıkma durumunda cezası var değil mi öyle bir eey duydum ben
Cezasi yok maalesef keske olsa sadece sana diyorlar ki 1 hafta evden cikma deniyor ama takip asla yok verem gecirmis birisi olarak soyluyorum 3 kez yasadim bu durumu takip yok ceza da yok
Düşünüyorum çocuk benle dalga geçmek için mi dedi ki diye hasta olsa sürekli öksürür hiç öksürmedi çocuk
Sağlık çalışanıyim dedim
Verem dışında bir hastalığınız var mıydı peki önceden
Dediğine göre ailende yoksa arkadaş çevrende veya çokça vakit geçirdiğin birinde vardı büyük ihtimalle ya da agir bir hastalığın mi vardı yanlış anlama
O çocuğada üzüldüm hayallerini anlatıyordu falan hayat adaletsiz bilmiyorum
Oksurmez ki zaten tedavusi varsa oksuruk durur veremden sonra midmede3 hastalik cikti ondan once hastalgiim yoktu kbb ameliyatlarim var suanda ve dalakta , akcigerde , tum boyun cevresinde nodul var suanda ve cok sık boyunda ameliyat oldugum lenf agrisi ve gogus agrim cok fazla ailemde 2007 babam koah atlatti sadece yok nwden yanlis anlicam hastalik sonucta basimiza hersey gelebilirbben 2018 de 12 yasimda lenf veremine yakalandim 2022 de bitti 16 yasinda tedavi veremken covidde oldum ama
Bulaşıcı özelliği negatif olduğu için öksürük bitiyor değil mi cidden bilmiyorum ben aşırı isyankâr tiptim kaç kere intiharı denedim sizin dediklerinizi görünce utandım benden daha çok hayatla. barisiksiniz o çocukta öyleydi hayallerini anlatıyordu hatta askere gidip geleyim istediğim yerde iş açacağım demişti
Neler yasadim o hastanelerde aci tahlillerle savastim yinede kendimi birakmadim surekli bir hastaliga yakalandim ozellikle mide 1 ameliyat yasadom sol boyundan simdide 2 ameliyat daha var bazen intihar dusundum o hastane anilari aklomdan gitmiyor suanda bile hala daha hastaneelre gidiyorim
Yaş aralığında yaşınız varsa cidden çok güçlüsünüz bilmiyorum bende hastadan kan alırken parmağıma iğnesi battı diye kafayı yedim birde şu tüberkülozlu çocuk yüzünden harap ettim benden daha güçlüsünüz cidden bu olay belki isyan etmemem için işarettir. Bulas olmaz değil mi çocuktan birde aynı ortamda 8 saatten fazla kalmak lazımmış herhalde enfekte kişiyle bulaş olması için.
Bu arada cidden geçmiş olsun
evet 1 gun falan kalman lazim 15 dakkadan birsey olmaz veremde bulasmaz korkmayin gercekten kusku yapmaniza gerek yok hem saglik calisaniymissiniz daha bilgili olursunuz aslinda korkma gercekten bulasmaz o ilac ictigi icin
Sizinle konuşmam dönüm noktası oldu biliyor musunuz çok teşekkür ederim ben de takıntılı bir insanım bu konu için yardım alacağım zaten eğer isterseniz yazabilirsiniz bana
Sizi tanımıyorum ama dua edeceğim kesinlikle umarım tez zamanda iyileşirsiniz
Çocuk şey dedi sıfırlandı bakteri diye 12 kutu ilaç içip hastane hastane gezdim geçen sene dedi büyük ihtimalle 2023 te yaşamış hayli hayli iyileşmiştir o staj falan da yapıyormuş zaten
Siz okuyor musunuz peki
mezuna kaldim 12 kutu ilac diye birsey yok gunluk 17 18 ilac var di benim veremde direncli diye dua icin alalh razi olsun yardimci olabildiysem ne guzel 6 ay suruyor tedavi zaten 1. aydan sonra isine donebiliyor bu durum normal bulasici zaten kalmaz 1 ay sonra normal insan gibi olur veremi atlattim insallah digerlerinide atalatacsgim cok sagol tesekkur ederim
Çok teşekkür ederim cidden doktorda dedi ama ben takıntıliyim işte ama bilmiyorum dönüm noktası oldunuz benim için umarım gönlünüzce olsn bölümü kazanırsınız yazabilirsiniz istediğiniz zaman
Sagol rica ederim ne demek cunku doktor hakli soylemis doktora guven birsey olmaz icin ferah olsun tatlim ben o kadar verem tedavisi gorenlerin icine girdim kontrollerde yinede birsey olmadi gonlun ferah olsun bu konuda takintini anliyorum verem cok nalet bir hastalik cidden
HIV den korkuyordum bu daha korkunç geldi gözüme cidden aşırı olgunsunuz bu konuda kendimden utandım çok teşekkür ederim yeniden
verem hivdan daha kotu heel tedavisi emin ol o tahliller var ya izdirap cektiriyor canli ince igne biyopsi oldum boyundan 3 gunde 5 6 kez burundan mideye hortum saldilar ng yani mide sivisi alcaz dite ppd testi oldum fenalastim gpzumu dahi acamiyordum ates 39 40 di gece terlemelerim asiri fazlaydi verem kadar illet hastalik yok yemin ederim millet ilac tedavisi var kullan iste diyorlar ama bilmiyorlarki o izdirap ne cok zor icin ferah olsun bak ciddiy8m hicbirsey olmaz korkma
Siz cidden dönüm noktam oldunuz teşekkür ederim bu konuda demek ki bu olayı yaşama sebebim isyankar tip olmammis 8 saat kuralı da önemli galiba mesela temaslı grubuna aynı evde uzun süre yaşayanlar ve 8 saatten fazla aynı ortamda bulunan tayfaya test yapıyorlarmis.
Biriside bana bildiğin or*spu iması yaptı hiv kan yoluyla da bulaşıyor ya hani demiştim ya HIV kaparsam diye ör*spusun demek ki demişti aşırı gururuma dokunmuştu mesela bazı insanlar cidden cahil
cahil cok bu dunyada hiv kandan da geciyor illaki o**spu mu olman lazim yani cahil cok boş ver sen gerisini 1 gun ortamda bulunursan test yaparlar 8 saat kuralini bilmiyorum gelnelde 1 gun kurali vardir rica ederim
Ne okumak istiyorsun üniversitede
Anestezi veya tibbi sekreter istiyorum 2 yillik ama
Bende laborantim umarım kazanirsin bende de şu iğne batmasından beri kalp çarpıntısı oluyor 3 aydsn beride biraz stres yapınca burnumdan kan geliyor bu stres öldürecek beni cidden ölü gibiyim 2 aydır
Kafaya cok takiyorsun iste takma hayati bosber degiyor mu sence takinca hayat bu olucez sonunda umursamam ben asla istwrsem 4. kez verem olayim umrumda degil artik hicbirsey 18 yasindayim daha 18 hayatttan biktim usandum bu illet hastaliklar da beni oldurecek bi kanser olmadigim kaldi su hayatta
Sen benden 4 yaş küçüksün cidden utandım ya kendimden bana yol gösterici oldunuz cidden stres yüzünden karaciğerim yaglandi geçmişte
Karacigerimde leke kaldi ilaclardan verem yuzunden midemde sekil bozuklugu olustu surekli daraliyor reflu ve kronik gastrite yakalandim onumde kbbde 2 ameluyat var dalajta tum boyunda. ve akcigerde lenf nodulu var daha ne olsun diyorum bazen kronik sinuzit de var ameliyat izleru vs artik usandim biliyormusun hayatta cok yoruldum ama onume bakmak zorundayim hayat bu hersey olabilir ama insan bazem intihar bile dusunuyor fakat kimin umrunda olucaz ki ancak kendi hayatimizi kurtarmak icon cabalicaz onumuze bakicaz kafaya takinca eline ne geciyor soylesene bi sana suanda kimin faydasu var ya kimin artim bu devirde boyle kimsenin umrunda deguliz herkes kendi hayatini kurtarmaya calisiyor o yuzden diyorimku gelecege bak gecmisi boş ver
Çok haklısınız kendimden utandım dediğim gibi olmayan bir şey için üzülüyorum kendimi mahvediyorum sadece umarım sizde tez zamanda iyileşirsiniz
insallah savasi kazanacagim evet olmayan seyi kafaya takiyorsun ya olsaydi o zamanda intihar mi edecektin ben bu sabasi kazananmam deyip ben ne savaslar verdim su hayatta ya cekmedigim cile kalmadi birak ya hayati umursama valla bak olan kendine olacak yine olmayan sey icinde kafani sacma sapan dusuncelere bogma sakın
Teşekkür ederim cidden mesela HIV testim temiz onu bile kafaya taktım ama sizle konuştuktan sonra bazı şeyleri değiştirmeye karar verdim kendimde
evet tebrim ederim bazi seyleri degistir ya insan neden temiz sonuc geldo diye kafaya takiyorsun pozitif gelseydi dunyayimi yakacaktin napacaktin o zaman basaricaksin ben biliyorum inaniyorum
HIV pozitif bir tanıdığım var o da çok hayat dolu mesela aşırı hayata pozitif bakıyor
Düşünüyorum o çocuk yanıma oturmasa belki bu soruyu sormayacaktim sizin yorumunuz olmayacaktı her serde bir hayır varmış gerçekten
evet hersey de bir hayir bardir belkide hala daha hayata bakis acin degismeyecek ve herseye kafaya takn birisi olarak devam edicektin pozitif olmak lazim bazen zorunluda olsa mecburuz buna hayat acimiyor herseyde
Yanlış anlamayın ama ben şimdi imkansız bir olay için mi boşa hırpaladim kendimi ya şaka gibi
Evet valla saka gibi
Ben böyle takıyorum stres yapıyorum da stres üzüntü kederdde verem yapıyormuş bu arada cidden artık hayatımı yaşayacağım yeter valla ya
eevt sukdi ben stres uzuntu yapsam zayiflayip 4. kez verem olacagima hayatumi yasarim daha iyi uzuntu keder daha cok etkiliyor vucut bagışıkligi dustgu iicn
Bilmiyorum ama ait hissedemiyprum bu dünyaya intihari ciddi ciddi düşünüyorum belki daha mutlu olurum keşke senin gibi güçlü olsaydım
dis gorunusume bakam cok kez intihari dusundum ben sessiz sedasi koslerde veremken agladim ben n3 gunah isledim diye benim boyle olduguma bakma
Sizin içinde üzülüyorum cidden Allah'ın adaletli olmadığını da düşündüğüm zamanlar oldu mesela bazı insanlar nasıl cıvıl cıvıl insanın gücüne gidiyor biraz yanlış anlamayın
Geçmişte zorbalığa tacize uğradım sevdiğim kişi gözümün önünde intihari denemiş fareketmedim ailemde iki kişi psikolojik ilaçlara muhtaç insan üzülüyor
benimde ailem de kullaniyo psikolojik olac ama sevgili falam bos is isim asla olmaz
Ben her insan mutlu olacak zannederdim çocukken bu yüzden de sağlık çalışanı oldum en azından sağlıklarına kavuşmaları için yardımda bulunmak için ne kadar risk altında olsamda
Saglik isitoyorum bende biliyormusun her insan mutlu degil maalesef disindan gorundugu gibide degil kimse
Umarım kazanirsin hayat hikayen aşırı ilham verici şu an düşününce iyi ki konuşmuşum senle en azından bunalım dönemimde aklıma geleceksin umarım gerçekten mutlu oluruz bir gün ☺️
Bulaşmaz
Çocuga da babadan bulaşmis zaten doktora sordum enfekte kişiyle uzun süre beraber aynı ortamda olmak lazım ki bulaş olsun dedi en fazla 15 dakika yanımda oturmuştur zaten