Bu mantıkla hayatta acı veren, üzen her şeyi neden Allah verdi diye sorabiliriz. Allah'ın insanlara acı vermem gibi bir taahhütü yok zaten, bu dünyada mutluluğun da acının da olacağını söylüyor kutsal kitaplarda.
Her şeyin bir sınav olduğunu kabullenmek lazım, Allah'a inanıyorsan ve o acıyı bilerek sana verdiğine kanaat getiriyorsan, ahirette o acı karşısındaki sabrın ve sakin kalıyor olmanın bir mükafatı olacaktır. İnanmıyorsan zaten istediğin gibi düşünebilirsin.
Acı yok Rocky haha İnsan vücudu normalde 45 del acıya dayanabilir Doğum yaparken bir kadın 57 del acı çeker buda yaklaşık 20 kemiğin aynı an da birden kırılması demektir Regl acısı bunun yanında armağan kalır Regl acısı filan hikaye artk alıştık Doğuma da sancıya da razıym Bedensel her türlü acıya artk razıym Yeter ki kalbim acımasn İşte bu benim ruhumu mahvediyor
Zahmetsiz rahmet olmaz ve dünya çalışıp çabalama yeridir. Her insan kazandığı şeyler sonucu bir bedel ödüyor. Ayrıca regl kadın vücudu için olması gereken vücudu yenileyen bir şey. Regl olmazsan çocuğunda olmaz. Evet zorlayıcı bunun yanında Allah o günlerde kadından ibadet dahi beklemiyor. Doğum sancısını kadın çekiyor bu sebeple annelik kutsal bir mertebe diye düşünüyorum.
Anne hakkı ödenmez işte bu yüzden ödenmez çektiği sancıyı bile ödeyemez evlat regl sancısıni bende düşünüyorum hala ve kimsede benim çektiğim kadar çekmemiştir diye düşünüyorum çok kötü günler idi yıllarca çektim
Neden? Hz Adem cennetten kovulup dünyaya gönderilmedi mi senin demenle söylüyorum bunu insanlar bu dünyada sınavdalar dinimizce. hz adem ve hz havva o hatayı yapmasaydı bu sınavdan geçmeyecektik
Allah en doğrusunu bilir. İlk yaratılan kalemdi. Kaderi yazan kalemde kurudu. Olacak olan şeyler olacaktır. Allah katında kurgulan bir dünya hayatı buna kimse ket vuramaz. Onu bunu bırakın da güzel yaşamaya bakın.
Tabi ki allah en doğrusunu bilir şüphem yok ona ama merak edip araştırıp öğrenmek bunlar güzel şeyler gün gelince biri sana müslüman olarak soru sorduğunda en azından durup bakmazsın bi cevabın olur..
Kötü demedim zaten sorgula tabiki ama bazen seni öldürmeyen şey güçlendirebilir o yönden de bak dünyaya çocuk getirmek çok sevap bir şey regl acısı doğum dan önceki antrenman gibi düşün sabahtan akşama kadar ibadet sevabı alıyo kadın düşünsene acı çekiyosun ama mükafatı çok fazla
Kendisini an, hatırla, zikret diye. Acı da çekmesen hiç hatırladığın yok. Ayrıca günahlarının cezası. Sen tesettür emrine uyma, gıybet et, kalp kır vs. sonra da hepsi affedilsin, bir karşılığı olmasın iste. Yok öyle dünya.