Karabasan gelmesin diye nelere dikkat etmeliyiz bana bu günlerde cok geliyor Hergün dah kötü oliyor cok uykum war ama cok korkiyorum uyumak isteymirorum karabasan nedir neden gelir halisionasion mu yoksa gercrk mi? Türkcem icin kb :) Tesekürler
Cevabın nedir?
Karabasan, uyanıldığında kol ve bacakların felç olmuş gibi hareket etmemesidir. genellikle rüya sonrası olur. Karabasan, uykuya daldıktan bir süre sonra şeytanın gelip göğse oturması boğazını sıkması nefes alamama hiçbir yerinizi oynatamama bağıramama yardım isteyememe şeklinde tarif edilen müthiş bir dehşet ve panik tablosu olarak tanımlanır fakat bunlar karabasan diye taabir edilen (cin'dir) olmasının sebebi ise tüketilen gıda kırıntılarını sigara külü sırt üstü yatmak stres gibi şeyler neden olabilir. felak suresini yatmadan önce okursan asla uyku cini yani karabasan o kişiye gelemez.
36 Yorumla- +1 yıl
tamam okicam ama yatakta kirinti war giderse gelir mi... Yani benim yerime ananem bana okursa ne olio? Olur mu yani
- +1 yıl
Yerde kirinti olursa da mi gelirler Annemin odasiinda uyicam bugun ama ya bütün evde biyerden kirinti warsa görmedim baska odada gelir mi yine
- +1 yıl
Tamam teskrüler
En İyi Cevaplar
Karabasan, uyanıldığında kol ve bacakların felç olmuş gibi hareket etmemesidir. Genellikle rüya sonrası olur. İzole uyku paralizileri (uyku felci) de denen bu durumlar, sıklıkla uykudan uyanma durumlarında izlenir. Hasta uyanıktır, ancak hiç bir yerini kıpırdatamaz, sanki felç olmuş ya da nefes almayacakmış duygusu içindedir. Hasta için çok ürkütücü olan bu durum, 10-20 saniye kadar devam edip kendiliğinden sona erer ya da dışarıdan bir kişinin hastaya dokunması nöbeti sonlandırır.
Bu yeterlidir sanırım03 Yorumla- +1 yıl
Tesekürler Yani biri uyurken bana dokunursa gider mi yanis mi anladim
- +1 yıl
Bana da oldu ama ben sadece hareket edemedim uyaniktim ama gozlerim kapaliydi ama farkindaydim etrafin kapkaranlik oldugunun farkli bir karanlik oldugunun nefesle alakali bir sey olmadi aman olmasin zaten korkarim ben :) Annem sen kabus gormussun dedi ama beni korkutmamak icin sanirim
Gizli Üye(25-29)+1 yılNas felak ayetelkürsi oku corapla yatma pis kıyafetle yatma yemek yeme yatakta kafayı takma namaz kıl
13 Yorumla- +1 yıl
Pis kiyafetler Kim yatar ya :D
Cevap sahibi+1 yılSırt üstü yatma biri varken gidermişler hemen fotodaki senmisin cinler gibi renkli gözlülere bulaşırlar sanırım
- +1 yıl
Yatinca dönülio kendi kendine benim Ana gözlerim ela Günes de yesil
+1 yılayetel kürsi oku ve allaha sığın yat hıckımse gelmez.
01 Yorumla- +1 yıl
Tesekürler
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
33Cevap
- Sağlık konusunda 509 cevap paylaştı.
+1 yılHalüsinasyon tabi ki. Genelde uyumadan hemen önce yemek yenildiğinde ve kalbin üzerine baskı yapacak pozisyonda yatıldığında karşılaşılan durumdur.
Tabi ki psikolojik yönüde büyük bir etken. Bilinç altını bu konuyla ne kadar alakadar edersen o kadar cok yaşayacağın durumdur.11 Yorumla- +1 yıl
Artik gece leri ac kalcam yani :D
+1 yılKarabasan, halk dilinde isimlendirilmiş, insanlara musallat olan bir cin türüdür.
Genelde insanları korkutmak amaçlı musallat olurlar ya da eğer büyü yapılmış ise zarar verebilirler de.
Genelde geceleri perde arkasından görünerek, karşından geçerek veya kapı yahut pencereye vurup ses çıkartırlar.
Bunlardan korunmak amaçlı yatarken, ihlas ve ayetel kürsi okuyarak yatabilirsin. Eğer musallat olmuş ise, tamamiyle kurtulmak için iyi bir cinciden destek alman gerekli.05 Yorumla- +1 yıl
Cok korkutun beni simdi alamam geldi Ananem okudu bana bende okudum cengel igne takti bana
- +1 yıl
çengel iğneyi kıçına takarsan gelmez karabasan :-))) Ya ne diyim sana. Ulen çengel iğne ne işe yarayacak :D
- +1 yıl
Bilmiom ama ben öldürcem kendimi bunu nie dion saten korkiom 5 yasinda persede arkasinda görmüstüm
- +1 yıl
Uğur ağa, ULAN Babandır bu 1. Karabasan nedir bir araştır o zaman bu 2. Sana girip çıkan nedir onu anlamadım bu 3
+1 yılMeteorolojiye göre bu hafta kar bekleniyor Tavsiyem kara basıp düşme her an sende olabilirsin kara basan ben uçan bir kız arıyorum melek gibi olsun iz belli etmesin neyse yanlış geldim ben Hoşçakal 😂
01 Yorumla- +1 yıl
Bura Kar yok hic
Banada gelmişti birkaç defa yerdeki ekmek kirintilarini görüp toplmadim uyku için yani uykudan sonra toplarim dedim uyumaya gittim sonrada geldi yani Besmele çek iki dua et bişey olmaz 😊😊
05 Yorumla- +1 yıl
Yerde kirinti bile mi olio yani yatakta olmasa yetmio mu
- +1 yıl
Hmm Her yemek olan sey mu
- +1 yıl
Tamam
Yok kardeslerim karabasan tamamen nimete yapılan saygısızlıktan dolayı basar ve siz allah c. c tarafından ayetel kürsi okursunuz rüyanızda bana 2 defa bastı baya bildiğin çoker nefes alamassınız ilacla falan da gecmez onlar hikaye.
09 Yorumla- +1 yıl
Problem su ki 5 yasinda böle oldu bende? Neden öyle cocuklar ne bilsin
- +1 yıl
Cok korkunc
- +1 yıl
Ya korkunc olan baskasi dökse o kisi bisey suc olmadsn olio o korkunc yani okicam simdi
- +1 yıl
Nasil
- +1 yıl
Evet yani öyle tabi
+1 yılAblanın yanından kurtulmuşsun sımdıde karabasan sorunsalın mı var :) eger yatakta yemek yeme alıskanlıgın varsa sıkıntı cekersin uyumadan önce bol bol dua et
07 Yorumla- +1 yıl
Hergün yiyorum yani
- +1 yıl
yatakta mı yiyorsun yemek
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
kırıntılar yuzunden böyledir diye düsünüyorum yatagını iyice bir temizle ne pissin be :
- +1 yıl
Ya kirinti hep yere atiom:D temizlilci sabahlari temizlio Hergün
- +1 yıl
sende ne nazlısın be :D kalk temizle istersen hatim indir yatagın yemek kırıntısı doluysa görmen kacılmaz. D
- +1 yıl
Baska odada yatcam ben ozaman Yarina kadar
+1 yılhttps://vocaroo.com/i/s0Xw8SipM4nS bir dene
00 Yorumla- Sağlık konusunda 876 cevap paylaştı.
+1 yılEuzü Besmele ile yatın Âyet-el kürsi okuyun bilmiyorsanız Fatiha ve Nas sürelerini okuyun ve Allaha sığının hiç bir şey yaklaşmaz size saygılarımla..
00 Yorumla Karabasan aslında insanın ruhunun içindeki karanlık güçtür, amacı seni uyarmak ve farkına vardırmaktır, genelde pis olan yatakta yakalar, üstün başın temiz olmalı ve mutlaka dua okuyarak yatmalısın
09 Yorumla- +1 yıl
Benim baska evim war... Orasi ni temizlemediysem misal yine gelir mi baska evde oldgum Halde
- +1 yıl
Benim üstüm temiz hep yatakta yemek yemem sorun tek bide ananem okudu şu an bana
- +1 yıl
tamam yemicem ama ablam a hic gelmedi oda yiyor hep
- +1 yıl
Ama o benden 7 yas büyük yani ben 5 yasindan beri gelio ona hic
- +1 yıl
Tamam
3 defa besmele çek uyu kiz arkadaşların dedikleri de doğru
05 Yorumla- +1 yıl
Hangi
- +1 yıl
Hä tamam
- +1 yıl
Tamam Tesekürler
+1 yılAyet-el kürsü okumak yeterli gelir (: ayet-el kürsi okursan, etrafında yaşayan insanları da garantilersin. yan apartman üst komşu, sağ apartman gibi (: kuran-ı kerimin 4 de 1 dir ayet-el kürsi
04 Yorumla- +1 yıl
Ezbere bilmiyorsan akşamları yatarken aç dinle (:
https://www.youtube.com/watch?v=K24kvUPC17k - +1 yıl
Saol:)
- +1 yıl
sorun yok (:
- +1 yıl
:) :).
Can cazım bir psikoloğa git iyi değilsin sen. Bu kaçıncı sorun.
08 Yorumla- +1 yıl
öyle yani :/ nazar degildi bana
- +1 yıl
Nasil
- +1 yıl
Neyapsin ki ya
- +1 yıl
Bulamaz
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖnce anasına söv sonra bacısına sonrasında ise al terliği vur kafasına. O da olmadı sanayide 3e5 odun vardır, çek bir dere kenarına ıslat kuru bırakma, beni böyle koma öldür diyinceye kadar vur. Denendi, onaylandı, işe yarıyor tavsiye ederim.
00 YorumlaKarabasan değil o ya, uyku felçliği.
Düzensiz uyku sonucu oluşuyor, bende de bazen oluyo.00 Yorumla
+1 yılKarabasan uyku haline tamamen geçememenden kaynaklı uyku hapı ile halledilebilir bir sorun bide psikolojik tarafıda var tabi ki. d
00 Yorumla
+1 yılEn sevdiğim, arada banada gelir, bir çayımı içer gider. Bu sıra pek uğramadı hayırsız.
02 Yorumla- +1 yıl
Arada güzel tabi ama cok sürmeze:D
- +1 yıl
Dimi. Çok şeker ya. Sohbetine bayılıyorum.
Sirt ustu yatmamaya calis.
Bide bu resimdeki sen misin ya05 Yorumla- +1 yıl
Ya Annemin yaninda yatarsam gelir mi ki Yok benim degil ya babam o fotoda :)
- +1 yıl
Tamam tesekürler
GEZ DOLAŞ EĞLEN KAFAN RAHAT OLSUN PSİKOLOJİK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
02 Yorumla- +1 yıl
Olabilir
yav şu yaşıma geldim. hala karabasının ne olduğunu anlamış değilim. bilgilendirir misiniz?
12 Yorumla- +1 yıl
Kendini rüyanda kiprdiyamion heryerim bagli sanki gercrk mis gibi sesli konusamion yani hic konusamion bagramion en sonunda bir warlik gelio ve gidio korkunc
Sağlık konusunda 441 cevap paylaştı. etrafta kar bırakmamak lazim hepsini kurekle atmak gerekiyo
03 Yorumla- +1 yıl
Nasil kar
- +1 yıl
tamam
Karabasan diye birsey yok
06 Yorumla- +1 yıl
Neden nerden bilion halisionasion olsa bile wae
- +1 yıl
Ama karabasan war o sey görio herkes
- +1 yıl
Ya ben gördüm ya halisonasion bile olsa war yani glrülio anlion
+1 yılHer hangi bir cisim, nesne, varlık görüyormusunuz?
04 Yorumla- +1 yıl
Evet neden
- +1 yıl
Ne tarz şeyler görüyorsun
- +1 yıl
Korkunc sey iste. Neden ni
- +1 yıl
Yok bişey
@karabasan al engelle gelemez bir daha asdfgh
00 Yorumla
+1 yılOkuyup yatın. bir cacık olmaz.
00 Yorumla