23 yaşındayım ve 9 ay önce pcos olduğumu öğrendim ve yazz ilacına başladım boyun usg de tiroid nodülü çıkmış ve aşırı korkuyorum ileride evlenirsem hamileliğime engel bir durum oluşturur mu bu nodül doktor şimdilik tiroid değerlerin normal senede bir kontrol ettir dedi ama benim aklımı kurcalıyor sürekli ne yapmam gerek nasıl dikkat etmem gerek
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Merhabalar
Tiroid nodülü olduğu doğrudur, şu an için önemli bir durum icra etmemektedir, 6 aylık periyotta kontrol çok önemlidir.
Şuanda tiroidi düşündürecek bir durum yok ama çok dikkatli olmanızda fayda vardır.
Pcos durumunuzun ne olduğunu tam olarak bilmiyorum, kistlerin ne kadar kadar olduğunu ne büyüklükte olduğunu incelemek gerekmektedir.
Doğum için suanlik jinekolog arkadaşlar da uyarmış olamlilar sizi tedavi süreci boyunca ilişkilerden bir süre uzak durmanız da fayda vardır...
Ama ilerliyen zamanlardan tedavinin durumu pcos mm ölçüleri öneli olarak çocuk sahibi olma şansınız vardır
O zaman hiç kendimi korkutmayım çünkü uykularım kaçtı artık en büyüğü 7 mm di en son 6 ay önce baktırmıştım bekarım cinsel yaşantım yok zaten ama ilerisi için çok korktum nelere dikkat etmem gerek önerileriniz var mı
Sonuçlar tam net görmeden tabiki bir şey diyemeyiz
Önemli olan unsurlar çok vardır hangi birini sıralasam bilemedim.
Tiroid için yapmanız gerekenler;
Tiroidin desteklenmesinde belirleyici bir rol üstlenen A, E, D ve K2 vitaminleri, bu organın fonksiyonlarını yerine getirmesinde kritik bit öneme sahiptir. T4’ü T3’e dönüştüren A vitamini en çok havuç, tatlı patates ve kış kabağında bulunur. Kemik yoğunluğu kaybını önlemede çok önemli olan D vitamini; somon, sardalya, yumurta sarısında yer alır.
Oksidan faydalar sağlayan E vitamini lahana ve ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerde ve çiğ badem gibi kuruyemişlerde bulunur. Tiroit sağlığı üzerinde sinerjik etkiler gösteren K2 vitamini ise fermente edilmiş süt ve süt ürünler, kefir, turşu gibi besinlerde kişinin günlük ihtiyacını karşılar.
Pcos
Bunun için doğum kontrol hapları veya progesteron içeren hormonal tedaviler uygulanabilir.
Tedavinin başarısında hasta ve yakınlarını doğru bilgilerle yönlendirerek doğru ilaçların kullanımının sağlanması önemli faktörlerdendir.
Tıbbi duruma göre uygun bir diyet ve egzersiz programı da kişiye önerilir.
Zaten bu hastalıklar hep birbiri ile bağlantılı oluyor bence dikaktli ol bildiğim ladarı ile doğum kontrol hapı kulanamazsın bendede pcos var kilona dikkat et kiloluysan vücudunu strese sokmadan kilo ver ve vücut şekerini bir anda yükseltecek yiyeceklerden uzak dur kontrol altında tut daha sağlıklı beslenmek zorundasın