3 adet fıtığım var 2 tanesi orta seviye,1 tanesi başlangıç seviye canımı okuyor bazen, ayaklarıma kadar uyuşuyor gündelik yaşantımı baya etkiliyor aylardır araştırıyorum ama artı ne yapacağım bilmiyorum, enjeksiyonlar ağrıyı hafifletiyor tedavi etmiyor diyorlar ama tedavi olanları da sosyal medya üzerinden görüyorum doğru mu yalan mı bilgim yok, tek yol ameliyat gibi gözüküyor ama ameliyat olanlar da yarım insan oluyor diyorlar. Her doktora gittiğimde elime egzersiz kağıdı verip yolluyorlar ve düzenli egzersiz yapan biriyim ne yapacağım tecrübesi olan?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ben ameliyatsız kurtuldum ama benim yöntemim biraz fazla tehlikeli kalır senin durumun için. Deadlift ile kasların yeniden yapılandığı bir sürece girmiştim. Belim ve sırtım spor sayesinde düzeldi. Belim de iki, sırtımda bir adet fıtık vardı.
Ama öyle disk kayması gibi bir durum değildi. Tam detayına hakim değilim. Doktor fıtık olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söylemişti. 4 yıldır hiçbir eser yok fıtıktan. Bu konuyu biraz araştırabilirsin ama zorlama kendini.
Kasların büyümesi ile ilgili bir durum. Bahsettiğim durum, vücut geliştiricilerin belirli hareketleri yaparak kas liflerine hasar vermesi ve sonrasında bu liflerin iyi beslenme ve dinlenme ile gelişmesiyle olan bir durum. Çok geçmiş olsun.
06 Yorumla- 1 yıl
Bazı durumlarda ağırlık kaldırmasanız bile eğilip kalkarken dikkatli olmak gerekiyor. Sanırım sizinki o noktada. Bol bol egzersiz yapmak ve kasları susuz bırakmamak önemli.
Dediğim gibi tam detay bilmiyorum sizin rahatsızlığınız hakkında ama kasların su tutmadığını anlarsanız biraz kreatin takviyesi yapabilirsiniz. Bunu da kendi anatominizi tanıyarak yapabilirsiniz. Sönük mü duruyor yoksa sağlıklı mı şeklinde. Ben doktorlarımızdan şüphe duymuyorum. Aldıkları eğitimin eksik olduğundan şüphe duyuyorum. O yüzden biraz kendinizin doktoru olmanızı da tavsiye ederim.
İyi akşamlar :)
En İyi Cevaplar
1 yılMerhaba,
Geçmiş olsun, eğer İstanbul'da iseniz çok iyi doktor önerebilirim. Erkan Gürgen müthiş bir beyin cerrahi, 20 tane özel hastane gezmistim! 😅
Yok öyle yarım insan filan. Ben ameliyat oldum. Üç tane fıtık aldırdım. Otobüs çarptı minibüs çarptı kafa kafaya çarptım çok uçtum, uçan motorcu diyorlar bana yaşıyorum, çok şükür canavar gibiyim! 😅
Mikro Cerrahi öneriyorum aksi olmaz, sıkıntılı. Mikro cerrahi en iyi çözüm. Diğerleri fuzuli boş tedavi...010 Yorumla- 1 yıl
Sal bacakta daha çok kalçada ağrı oluyordu. Günlük yaşantıma etki ediyordu. Nice ilaçlar kullandım hiçbir faydasını görmedim. Fizik tedavi gördüm hiçbir faydasını görmedim. Cihazlarla bir şeyler yaptılar masaj yaptılar hiçbir faydasını görmedim..
Ameliyattan birkaç saat sonra yürüdüm turp gibi oldum ağrı sızı hepsi geçti.
Hiçbir zararını görmedim görmüyorum. Fazlasıyla hissediyorum. 60 kilo taşıyabiliyorum sırtımda omzumda daha fazlasını da taşıyorum yani düşünün. Ameliyat olalı 2,5 sene oluyor sanırım en az mümkün olduğunca dikkat ediyorum ama bazen yüklük oluyor mecbur Ağrı kaldırıyorum yani hiçbir sıkıntı yaşamadım
Ancak fıtık bazı durumlarda sadece ameliyatla geçer 20 tane özel hastaneye gittim 20 tane en iyi beyin cerrahlarına gittim hatta birkaç tane profesörü bozdum yani
Erkan Gürgen hocam ne diyorsa odur - 1 yıl
L4L5S5 başlangıç diyordu
Şöyle söyleyeyim ben size mesela sırt üstü uzanın ayağınızı bükmeden kaldırsın biri ayak parmaklarınızı size doğru yuzunuze doğru aynı anda hepsini birden kıvırsın ağrı var ise kuvvetli şiddetli ameliyat gerekli.
İstanbul Ümraniye en iyi beyin sinir cerrahisi NP beyin sinir cerrahisi 😅 bana senin hiçbir şeyin yok bir haftaya at geçer demişti 1700 liraydı muayenesi
Erdem hastanesine gittim berbat
Zaten doktorun tipini beğenmiyorsam içime sinmiyorsa hiç olmuyor
Doktorların çoğu beceriksiz bir şey bilmiyor Her biri farklı şeyler söylüyor O yüzden ben mesela tam Adana'ya gidecektim Adana'da iyi bir doktor bulmuştum Erkan Gürgen hocayı buldum Adana'ya gitmekten vazgeçtim adamı görür görmez içime sindi yani konuştuk ettik şak bir haftada ameliyat oldu - 1 yıl
Ameliyat da olmuşsunuz sizdeki iyi cesaret o kadar ağırlığı kaldırıyorsunuz çünkü dikkat edin derler ameliyat sonrası ağırlık kaldırmak felan yasak derler sizde pek öğle olmamış gibi 😃 açıklayıcı anlatımınız için teşekkğr ederim bu doktora muhakak bakacagım, ameliyat olanlar eskisi gibi olamadım iyiyim ama rahat değilim gene ağrım oluyor diyorlardı ya da ameliyat oldum pişman oldum diyenler hepsi doktorun doğru şekilde ameliyat etmemesi sonucu.. peki siz Şu an fıtıgınız hiç olmadığı zaman dilimindeki gibi sağlıklı ağrısız konforlu hissediyor musunuz?
- 1 yıl
Çok çektim çünkü çok doktora gittim. Her biri 2 haftaya geçer 3 haftaya geçer doku zedelenmesi ödem oluşmuş yok fıtık olmuş yok geçici sinovit olmuş şu olmuş bu olmuş deli ettiler beni 😅
Rahat rahat koşamıyorum oyun oynayamıyorum motor kullanamıyorum 😅
Hani günlük yaşantıma engel oluyordu kendimi Kötü hissediyordum 😅
Bir ay sonra ameliyattan işbaşı yaptım İlk başta 5 5 10 kilo kaldırmaya başladım çalışıyorum işim kuryelik yavaş yavaş arttırdım 😅
Kolu komşu yardım istiyor yardımcı olmayalım mı yani 😂
Bazen diyorlar sen yapma bırak işte belin abla diyorum ne olacak ya estağfurullah😅
Ricalar ve teşekkürler
Mikro cerrahi olacak uzman olacak dediğim doktor olacak
Tabii ki kötü yapanlar var Allah korusun Ben çok araştırdım 😅
Çok çektim 😅
Evet tamamen hatta boyum uzadı yahu ameliyattan sonra 😂duruşum daha bir dik oldu dimdik oldum 😂 millet diyor abi senin boyun uzamış 😂😂 fıtık insanın duruşunu da bozuyor 😅 artık insanlara sürekli dik durun diyorum çoluğa çocuğa gençlere dik durun dik duruş bozukluğu da sıkıntı - 1 yıl
Amin inşaAllah. 🌸
Benden önce yaşlı amca vardı 70 Lik o bile ameliyat olmuştu sıramı ona vermiştim. 😅
O da yürümüştü. 😅
Hadi hayırlısı bilgilendirin lütfen beni de 🌸 Hoşçakalın sağlıcakla kalın - 1 yıl
Bende yürüyorum ama sağ ayağıma ve sol kalcsms vuran ağrı kötü yapıyor egzersizleri yanlış yapınca kötü oluyor bide dikkat etmeyince, ama egzersiz sağlıklı yaşam iyi oluyorum ama gene de hissediyorum yaşayan bilir gerçekten ve kilom da yok benim maalesef çok ağır kaldırıyordum bi dönem o zaman oldu. Gittikten sonra muhakkak haber vereceğim iyileşirsem doktorun da sizin de duacınızım 😇😇
- 1 yıl
Benimde bildiğim hareketler var düzenli olarak yapmıyorum bir çok kişiye tavsiye ettim. İzah ettim. Evet yaşayan bilir. Olmaz ağır erkeğe yakışır kadın yaratılış olarak erkeğe göre çok çok çokça hassas narin zayıftır. Ağır şeylerden uzak durun. 😅
Sevinirim valla amin inşaAllah iyileşirsiniz. 🌸Bende de kilo yoktu ama acıyordu. Psikolojik olarak ruhsal olarak her türlü kötü etkiliyor. 🌸Hadi hayırlısı bakalım
- Sağlık konusunda 876 cevap paylaştı.
1 yılÇok geçmiş olsun 🙏 bel fıtığı cidden kötü, dikkat etmeniz lazım ağırlık vs hiç kaldırmayın, fizik tedavi belki faydalı olabilir ufak egzersizler yapmanız çok iyi, havuz belki iyi gelebilir.. kaplıcaları da düşünün Bursa'da çok var
00 Yorumla
Sağlık konusunda 640 cevap paylaştı. Bende de 3 fıtık var fizik tedavi iğne bi müddet iyi olmamı sağlıyor du ameliyat çözüm olsa hemen olurum bi gün bir doktor hemde aile hekimi olan bi dr bana bir takviye önerdi glukosamine ve son birkaç yıldır fıtık hissetmiyorum çünkü bu takviyeyi her gün 1 kullanıyorum
04 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
14Cevap
Bendede var 6 yıldır başlangıç bazen çok iyi bazen çok kötü şimdi hemstring kası gerilmiş bir türlü esnemiyor son bir aydır yogaya başladım ve kas esnetme yapıyorum idare eder benim ameliyatlik değil ameliyat son çare yinede ol diyorlarsa kapalı yöntemi araştır çekemeyen bilemez bu acıyı Allah şifa bekleyen herkese şifa versin
18 Yorumla- 1 yıl
Aynn çeken bilir yogaya başladığımdan beri her gün azda olsa ilerleme var tek sorun çok fazla yurumemem ve oturmamam lazım ortopedi fizik ve beyin cerrahisi ameliyatlik değil dediler ağrı kesici iğne falan verip yoluyorlar ayın 4 üne fiziğe randevum var mr falan çekerse bakalım son durum nedir sanırım ölene kadar cekicez bu ağrıları Allah yardımcımız olsun
- 1 yıl
Fizik tefavi delan sadece ağrıları azaltıyor gerçekten, Murat Çobanoğlu diye doktor var kendisi büyük fıtıklara yaptığı epidural iğneler var onlarla bir çok hastanınki ya kayboluyor ya küçülüyor istersen araştır ama herkeste farklı sonuç olabiliyor tabi kişiden kişiye değişiyor. Ben direk mikrocerrahi olup kurtulucam yıllık izin gelse bi
- 1 yıl
şu an spor yapıyormusun ve eğer ameliyat olduktan sonra da yapmaya devam edersen kaslar güçlü ve esnek olucagi için ağrı kalmaz tabiki sinirler hasar gördüyse iyileşme süreci uzun olucak önemli olan düzgün bir doktor bulmak gitmedigin doktor kalmadı fizyoterapist dahil akupunktur falan sadece geçici rahatlama sağlıyor bazen ne yapacağımı şaşırıyorum 😭
beyin cerrahi asistanıyım. maalesef tek çare ameliyat (eğer bacaklara vuran ağrı varsa), enjeksiyon 6 ay kadar yardımcı oluyor.
025 Yorumla- 1 yıl
bel fıtığını küçülten fizik tedavi olur ama sende artık ileri seviye uyuşma vermiş. uzun süre sinir bası altında kalmış demek. böyle durumda enjeksiyon kısa süreli fayda eder. ameliyattan neden korkuyorsun anlamadım. Bel fıtığı ameliyatı korkulacak bir durum değil sadece ameliyat sonrası biraz dikkatli olman gerekiyor
- 1 yıl
Bende 1 adet başlangıç seviyesi fıtık vardı uyuşma felan yoktu ilerleyen zamanlarda ters hareketim sonrası belim kütledi anladım mr girdim 2 tane daha çıkmış 2 ay delan oluyor uyuşmam olalı çok zaman olmadı ve fıtık ameliyatından korkmuyorum sadece ameliyat olmayın yarım insan oluyorsunuz ve tekrar ediyor sürekli diyorlar
- 1 yıl
sizi tanımıyorum ama ya spor yaparken incitmişsiniz ya da çok fazla ani hareketler yapıyorsunuz bu kadar hızlı ilerlemesi normal değil. D vitamini de baktırın. ben özelde değilim. kişisel bilgilerimi buraya yazamam kusura bakma. Ameliyat ücreti doktora göre değişiyor kesin bir şey demek zor
- 1 yıl
işte o eğilmelerin sonucu omurganın esnekliğini bozmuşsun. dikkat etmen gerekirdi ama hızlı veya geç eninde sonunda böyle olması yüksek ihtimaldi (tabi fizik tedavi almadan devam ettiğini düşünürsek). yani eğilmesem böyle olmazdı diye bir şey yok. eğer protrüzya görüldüyse (fıtık başlangıcı) demek ki dikkat edilmesi zorunlu
Röntgen, Mr vs sonuçları mevcut ise bir isme yönlendireyim sizi. Ameliyat şart mı yoksa ameliyatsız tedavi mi söyler.
00 Yorumla
1 yılBenim de iki tane var, sporu bırakmaman gerek. Genelde ameliyat olmayı da önermiyorlar
10 Yorumlaani hareketler den uzak dur. bel destekli urunler kullan. en az bi saat sirt ustu yat belini destekle
00 YorumlaSağlık konusunda 4,5b cevap paylaştı. Ameliyatlar aslında çözüm değil knk olanlar pişman oluyor genelde. sıcak ve soğuk kompress uygulaması yapabilirsin fiziksel tedaviye devam et bence
00 Yorumla
1 yılmaalesef kurtarılmıyor egzersizle ancak ağrısı hafifletilebilir ve büyümesi önelene bilir robotik tedaviler de uygulana bilir
00 YorumlaFizik tedavi ve spor ama bu yaşta 3 fıtık
010 YorumlaPardon da bu yaşta nasıl becerin fıtık olmayı?
04 YorumlaNormaldir sende bel fıtığı:d
01 Yorumla- Sağlık konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılRapor görebilir miyim
011 Yorumla- 1 yıl
Lomber Spinal Mr lncelenesi
Lomber lordoz düzlesmistir.
Alt lomber seviyede intervertebral disklerde dejenarasyon ile uyumlu T2AS sinyal kaybı gorulmektedir.
L3-4 düzeyinde Dural keseye indente santral disk protuzyonu izlenmistir.
L4-5 seviyesinde dural keseye indente diffüz annüler taşma mevcuttur. Bilateral noral foramenler inferiordan minimal daralmıştır.
L5-S1 seviyesinde diffüz annüler taşma zemininde ventral epidural mesafeyi kapatan santral-sag paramedian disk protuzyonu izlenmistir.
Diğer lomber intervertebral disklerde herniasyon rastlanmadı
İnceleme dahili: her iki over lojunda en büyüğü sağda 10 mm çapında olmak üzere T1AS hiperintens, T2AS hipointens nodüler kistik lezyonlar izlenmiştir.( Hemorajik kist) - 1 yıl
Yaşına göre biraz farklı bir dejenerasyon var. Mesleğin ne günlük yaşamın nasıl
- 1 yıl
Eskiden çok agır kaldırıyordum. Önce bir adet başlangıç seviyesi fıtığım vardı sonra hiç ağır kaldırmadım düzenli egzersiz yaptım dikkat ettim somra 10 gun kdr egzersiz yapmadım bi ara evde temizlik yaparken belim kütledi doktora gittim 2 tane daha çıkmış. Eskiden çok ağır iş yapıyordum ama Şu an home ofis çalışıyorum hiç ağır kaldırmıyorum
- 1 yıl
Anlıyorum aslında fizik tedavi ciddi fayda sağlayacak durumdasin
- 1 yıl
Ben de ftr hekimiyim hayır ameliyatlık bir durumun yok aslında doğru bel egzersizleri bile yeter de sanaldan anlatması zor tabi
- 1 yıl
Yürüyüş iyi gelir çünkü yürüyüş bel kaslarını uyarır. Bel egzersizleri yaptıkça kaslar gelişir bu da fıtığı kontrol altında tutar
- 1 yıl
Evet haklısınız gerçekten, kolajen kullansam iyi gelir mi acaba? 1 yıl önce fıtık başlangıcıydı ve 1 adet fıtığım varken aradan 1 yıl gecınce 2 tane daha eklendi ikisi orta birisi başlangıç üstelik bel düzleşmesi var yaşım daha 24 gerçekten bu fıtıklardan tamamen nasıl kurtulurum bilmiyorum
- 1 yıl
İyi gelecek tek şey bel kaslarını güçlendirmen ve sert bir zeminde uyuman belinin boşlukta olmaması gerekir otururken ya da uzanırken
Çok iyi doktorlar fizik tedaviler yapman lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSohbet edelim mi?
00 Yorumla
1 yılManuel terapi
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!