Güncellemeler
1 yıl
Ara ara da başım dönüyor..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Safra kesesi taşı olabilir. Karnında şişkinlik de var mı?
Evet var 🥹
Bunlar safra kesesi taşı belirtisi. Özellikle aşırı yağlı ve baharatlı gıdalar tükettikten sonra aģrı meydana gelir. Bende safra kesesi taşı var. Ameliyat olacağım. Ağrısı çok kötüdür. Bir de idrar rengi koyu sarı ve turuncuya yakın olur.
Diğer belirtileri nedir? Benim baş dönmem ve mide bulantım da var
Evet mide bulantısı ve kusma da yapar. Bazen ateşlenme de yapar. Acile git Tilcotil adlı iğneden vurul, ağrını geçirir. Bir de ultrasona gir. Seni genel cerrahiye yönlendirirler. Safra kesende iltihap varsa sıkıntı. Bende iltihap vardı, acilde müşahade altında bir gün hastanede yattım. Bir sürü serum ve antibiyotik verdiler. Safra kesemdeki iltihabı temizlediler.
Peki safra kesemde taş varsa eğer tedavi yönetemi sadece ameliyat mı? İlaç tedavisi vesaire yok mu?
İlaç tedavisi bildiğim kadarıyla çok yaygın değil. Çoğunlukla seçenek ameliyat. Ameliyatı için çok kolay, korkulacak bir şey yok diyorlar. Ameliyatın yegane seçenek olma nedeni safra kesesindeki taş yok edilse bile safra kesesi o taşı tekrar üretecekdir ve bu yüzden safra kesesini ameliyatla alıp sorunu kökten çözüyorlar. Ben anestezi testine girdim geçen hafta. Ameliyat gününü bekliyorum. Bu arada, ağrı için sıcak suyla duş alınız, ağrınızı bir nebze de olsun dindirir. Dediğim gibi sonra da acile gidin Tilcotil adlı ilacı talep edin ve safra kesesi taşından şüpheleniyorum deyip ultrason talep edin. Bir ihtimal taş safra kesesi kanalına da düşebilir. Bende düşme ihtimaline karşı emara soktular.
Dayanılmayacak kadar ağrım var acile gitsem şu an, anlaşılır mı ne illet olduğu? Basit bi ağrı diyip iğne vurup yollama şansları çok yüksek….
Yakın çevrende tam teşekküllü bir hastane var mı? Ben tam teşekküllü hastane olan Başakşehir'deki Çam ve Sakura Hastanesi'ne gittim, acilde sarı alana aldılar ve doktor hemen kan testi, röntgen ve ultrasona yönlendirip ağrı için de iğne yaptırdı. Yani benim safra kesesi taşı olayı tamamen acilde ortaya çıktı. Yakınınızda tam teşekküllü hastane olmasa bile siz yine de ultrason, röntgen, kan testi ve Tilcotil ağrı kesici analjezik iğne talep ediniz. Onlar gerekeni yaparlar. Safra kesesi taşı ile ilgili bütün belirtiler uyuyor deyin, belirtileri doktora söyleyin. Hiçbir şey olmasa bile ağrı kesici iğne olan Tilcotil vurdurun, en azından ağrıdan kurtulursunuz.
Anladım, tamamdır çok teşekkür ederim ilgi ve alakanız için.
Çok geçmiş olsun umarım bir an önce eski sağlığınıza kavuşursunuz iyi geceler.
Teşekkür ederim. Geçmiş olsun size de.
Ha bu arada, sadece ağrı kesici vurdurup yollarlarsa, daha sonra MHRS'den genel cerrahiye randevu alın o bakar safra kesesi taşı var mı yok mu.. Safra kesesi taşı şüphesinde acele etmek iyidir, ki zaten safra kesesinde iltihap varsa bir an önce temizlenmeli.
Hemoroid. 👍🏻
Sanmam ya karın ağrısı ne alakaa
Zonklama hemoroid' ten kaynaklı olabilir..
Merhabalar
Bugün hangi besinleri tüketiniz
Sabah simit ile aç bitir yedim, öğlen çubuk kraker, akşam da erişte yedim öğlen 3’den beri devam ediyor ağrıdan uyuyamıyorum
Özellikle karın ağrıları yediğimiz besinler ve usutmeden kaynaklı olabilmektedir, yediğiniz besinlerde gaz yapabilecek bir durum yok gibi gözükmektedir. Bir soğuk algınlığı veyahutta gastrit olma şansı vardır bir doktora gitmenizi öneririm
Teşekkürler
Rica ederim
Huzursuz bağırsak olabilir
Enfeksiyon.
Ne enfi?
Idrar yollari
Ayvadene iç
O nedir
Acı olur gaz alır