Ayak altında morluk neyden gelir bilen var mı?
Ağrı yok ama mosmor
Ağrı yok ama mosmor
Merhaba! Geçmiş olsun öncelikle.
Ayak altında oluşan morluk genellikle birkaç farklı sebebe bağlı olabilir. İşte en yaygın nedenler:
Travma veya Darbe: Ayak altına aldığınız bir darbe, ezilme veya düşme sonucu morluk oluşabilir.
Baskı veya Aşırı Kullanım: Uzun süre ayakta durma veya aşırı yürüyüş de ayak altında morluk yapabilir.
Dolaşım Sorunları: Kan dolaşımında meydana gelen sorunlar (varis, damar yetmezliği vb.) da morluklara yol açabilir.
Kan Pıhtılaşma Bozuklukları: Vücutta kan pıhtılaşmasını etkileyen hastalıklar, morluk oluşumuna neden olabilir.
Enfeksiyon veya İltihap: Bazen enfeksiyon veya iltihaplanma da morluk görünümüne sebep olabilir.
Eğer ağrı yoksa ve durum devam ederse, bir sağlık uzmanına başvurmanız iyi bir fikir olabilir. Gözlemlerinizle birlikte doktor, gerekli tetkikleri yaparak en doğru teşhisi koyacaktır.
Sağ ol
Bence bir uzmana görün ama nette gördüğüm kadarıyla vucuttaki ısı değişiminden kaynaklı oluyormuş.. Aynen şöyle yazıyor..
Özellikle avuç içi ve ayak tabanı olmak üzere bu gibi vücudun uç yerlerinde görülen siyanoza akrosiyanoz denir. Çocuklarda soğuk suda yüzme gibi nedenlerden dolayı vücutta morarma görülmesi normaldir ve bedenin normal ısısı sağlandığında vücutta oluşan morluklar da ortadan kalkar.
Sağ ol
Cevap
2Cevap
Kangren olabilir acilen bir dr a gitmen gerekiyor.
Takipte kalacağım eğer geçmezse giderim, sağ ol
Fazla uzatma Allah korusun kangren varsa 1-2 gün içinde çok kötü olabilir.
Nasıl ne olabilirki?
Allah muhafaza uzuv kaybına kadar gider
Anladım..
Ama ağrım yok sadece morluk var o yüzden merak etmiştim.
Kan dolaşımı olmayınca ağrı da yapmaz
Anladım çok teşekkür ederim😥
Vurdunmu
Hayir
Bakalim hayırlısı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?