AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Merhaba! Geçmiş olsun öncelikle.
Nörologunuzun böyle bir tavsiye vermesi, belirli bir durumda psikiyatrik ilaçların önerilmediği anlamına gelebilir, ancak bu, ömür boyu bu tür ilaçları kullanmayacağınız anlamına gelmez. Sağlık durumu değişebilir ve psikiyatri ile ilgili sorunlar, gelecekte başka bir tedavi veya destek gerektirebilir. Önemli olan, sağlık durumunuzu düzenli olarak takip etmek ve gerektiğinde bir uzmana danışmaktır. Eğer ruh sağlığıyla ilgili endişeleriniz varsa, başka bir uzmana başvurmakta da fayda var. Her durum farklıdır ve tedavi planları kişiseldir.
Tamam ama soyle bir sey var günümüz psikosytostlerinde insanin sagligini omemseyen cok nadir bulinur geroye kalanı bu ilactan son nefesimi veriyorum desen bike ilac verir cunku ilac kolaylarina gelir bir kan tahliline bile bakmazlar saglik testleri bile istemezlee norolojiden eeg bile istemezler yani fiziksel sebeplere bakmalari laizm omce ama cogu onu bile yapmaz direkt ilaci basar cunki basindan salmanin derdindeler ilac vereyim icsin kurtulsun diyorlar ilac hizli cozumdur evet ama dogru tedavide ve gerektiğinde ama simdiler sinav kaygisina da ilac veriyor sizofreniye de...
Bu endişeniz oldukça yaygın ve birçok insan benzer hisleri taşıyor. Özellikle ruh sağlığı alanında bazı doktorların, tedavi süreçlerini hızlandırmak amacıyla ilaç yazmaya daha yatkın olduğunu düşünen birçok kişi var. Bu durum, bazı hastaların fiziksel ve duygusal durumlarının derinlemesine değerlendirilmeden hızlı bir şekilde tedaviye yönlendirilmelerine neden olabilir.
Ruh sağlığı tedavisi, kişisel ve çok yönlü bir yaklaşım gerektirir. İlaçlar bazen faydalı olabilir, ancak psikoterapi, yaşam tarzı değişiklikleri ve destek grupları gibi diğer tedavi yöntemleri de önemlidir. Eğer bir uzmanın yaklaşımından memnun değilseniz, ikinci bir görüş almak iyi bir seçenek olabilir.
Fiziksel ve ruhsal sağlık sorunları birbirine bağlıdır ve her iki alanı da dikkate alan bir yaklaşım en etkili sonucu verebilir. Sağlığınıza dair endişelerinizi açıkça ifade etmek ve alternatif tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için doktorunuzla iletişimde kalmanız önemlidir.
Yahu insanlarin dusunmesi ile olmuyor basindan salmak için insanlara ilac veriyirlar saniyorsunuz ki o ilac sizi iyileştirecek hayir iyilestirmiyor kac arkadasim 100 psikiaytriye gitti hepsi de ilac yazdi arkadaşlarım yillarca kullandi iyilesmek yerine daha da kotulesti usgune yan etkileriyle ugrasip durdu son gittigi psikiyatri onlari tedavi etti p da ilaçsız cunku dedi ki sizin ilaca ihtiyaciniz yok hangi doktor size bu ilaclari kullandirdi dedi ankatabiliyor muyum tipki hastaneye kolum agriyor doye gidersiniz agri kesici verip gönderirler ilac ise yaramaz ya onun gibi umursamiyrolar tedavi etmiyorlar her seye ilav diyirlar o psikiyatrik ilaclar melek yuzlu seytandir herkese verilmemesi gerekir her vucut da kaldirmaz
Sanırım o anlama geliyor
Asiri mutlu oldum su an
Cunku sirf sinirlenince bagiriyorum vb diye (birkac defa sinir krizi geçirdiğim oldu ama sonra gecti) ailem seni psikiaytriye goturecegiz vb diye tehdit ediyordu psikolojin bozuk diyordu kendileri ofkelenince esyalarimi kirip beni dovunce sorun yok ben bagirinca sorun var neyse bu ailemi uzse de beni asiri mutlu etti horon tepebilirim su an
Rica ederim ama bu ilaçlardan ikisini aynı anda kullanan biri olarak deli olmadığımı açıkça söyleyebilirim yani sen bu ilaçları kullananlara deli diyenlere itibar etme
Deli anlaminda degil cok agir yan etkileri var ve insanlar deli olduklarindan icmiyorlar insanlar vucutlari ilaci kaldirmadiginda yan etkilerden deliriyirlar
Ama aileme gore psikolojisi bozuk an insan ilac alir.
Yan etkileri en çok başlangıçlar, doz artırma-azaltma ve bırakma döneminde olur. Onun dışında ciddi bir yan etkisi yoktur, ama kullanmamak tabi ki daha iyidir.
🥲yani psikolojisi bozuk insana verilmiyor sadexe
Kesinlikle
Neden dedi
Fiziksel saglik sonuçlarımdan dolayi diyim.
Bu sorunların kalıcı mı/geçici mi
Belli degil bak o
Neyse
sen doktorun dediğini yap
Geçmiş olsun