AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
psikolog eğitimi aldım ama psikologluk yapmadım uyar mı
Takip ediyorum
kabul ettim
Yazdim
Psikolog değilim ama dinleyebilirim seni. Tabi anlatmak istersen?
Psikolog öğrencisiyim
Konusabilirmiyiz
Yaz burdan canım elimden geldiğince destek olmaya çalışırım
Gizlisin ama
Hayatım şu an yazdığın yerden yaz
İstemez kalsın
Özelini ulu orta dökmeni isteyen bir psigolog öğrencisi haha bu kafayla asla olamaz hiç samimi de değil muhtemelen seans kapısından çıktıktan sonra tanımazlıktan gelir bu insanları
Yahu kimse neden psikolog ogrencisiyim demesine takilmamis ki 🤣
Psikoloji ogrencisiyim dememesine takilan bi ben miyim normal bu bolumu okuyan biri yaygarayi koparirdi bole denilse kendine 😅
Evet genelde içleri boş hava dolu egoları şişik ezikler okuduğu makalelerden aldığı aklı kendi zekası sanıyorlar
@Arawn1 kız da ne profil resmi var ne gerçek ismi burdan derdini anlatmasıyla hiç bir şey olmaz diye düşünüyorum bakarsın başka kişilerin de yararına olur yanıtlarımız. Şöyle bir durum da var özelimi açsam bu kişinin erkek olmadığı ne malum mesela rahatsız edilmek istemem. Seans kapısından çıktıktan sonra zaten ne o hastam oluyor ne ben psikoloğu.
@Arawn1 kişilerin hakarete başvurmasının sebebi: kişinin kendisinde eksik olarak hissettiği açıklarını kapatma çabası, kendisinde yetersizlik olarak yer edinmiş duygularını açığa vurmaktan veya fark edilmesinden endişe duyarak hakaret etme yoluna başvuruyorlar. :’)
Başkaları yararlanmak istiyorsa psikoloğa gitsin benim özelim ile mi hayat dersi çıkarıcak hastam demenden zaten ne kadar insan olmaktan mahrum olduğunu gösteriyor zihnin de bazı manevi duyguları uyuşturmuşsun kendimi hiçbir şey için yetersiz hissetmiyorum boş teşhislerinizi kendinize saklayın sert bir dil ile anlayan insana sert dil kullanmak zorundasın yoksa tepene çıkıyor öyle de olsa ben en azından duygularımı yaşıyorum senin gibi kaçmıyorum hiçbir şeyden uyuşturmuyorum tartışıyorum meselemi
Sen makalelerden okuduğun 2 3 gereksiz motivasyon cümlesini bize süsleyip süsleyip önümüze getirmeye devam et yaratıcılıktan yoksun daha kendini keşfedememis insan kimseye ilaç olamaz
@Arawn1 yaşınız daha 20 gördüğüm kadarıyla Üslüp önemli tabiki okuyup düzeltmek elinizde daha yolun başındasınız :’)
Konuştu lisansız psigolog
@Arawn1 psikolog hanım diyeceksiniz 💅
Lisansı olmayan görmemiş görgüsüz bir psigolog mu
Cidden umrumda değil biliyor musun umarım daha iyi yerlere gelirsin polemiğe girmek çocukça geliyor sana bulaştığım ve ağır laflar ettim için üzgünüm hoşçakal tüm psikologlara olan öfkemi senden çıkarmam saçmalık bana fazla oyunbaz kurnaz ve rolcü tipler gibi geliyorlar ilişkide sürekli taktiksel davranan aciz ve travmalı kişilikler zaten psigolog olan birinin normal bir psikolojiye sahip olduğunu düşünmüyorum ilk önce kendini iyileştirmek için bu mesleği edinmiştir ama terzi kendi söküğünü dikemez :D
@Arawn1 özel hayatlarında da öğrendikleri şeyleri neden kullanmasınlar mesela? Yani birini manipüle etmek için değil de misal ben senin bir kompleksinin olduğunu anlıyorum yaşadığın bi olaydan dolayı ondan sana harakete başvurmadım. Ben şahsen kendimi iyileştirmek için bu mesleği seçmedim psikolojik rahatsızlıklar ilgimi çektiği için ve hayatım boyunda hep insanların dertlerini dinleyip tavsiye verdiğim için büyük bir merakımın olduğunu fark ettim sadece. Umarım bu nefretinden bir an önce kurtulursun psikoloji olmasaydı tüm insanlar ölü gibi gezerdi
Çünkü toplum etiket koyuyor adını kötüye çıkartıyor mesela şöyle düşün küçük bir yerde yaşıyorsundur ömrün boyunca insanların ağzına sakız olursun ya da internete linç edildiğini düşün insanlar herşeye kin ve nefrete açık yani durup dururken ağzından çıkan tek bir cümle için bile üstüne etiket yiyebilirsin özel hayatından mesela bahsedersen onlar da senin özeline girer ve senin eşine ailene dil uzatma haddini kendin de bulur herkes saygılı ve edepli yetişmemiştir bu yüzden ulu orta herşeyi konuşmaya karşıyım bazı insanlar gerçekten haysiyet yoksunu yüz verirsin kendin ile ilgili bir şey paylaşırsın yüzüne baka baka b*k atar gider aynısını yapar psikoloji kitapları çok fazla okuyorum sana şöyle söyleyeyim insan kendi psikolojisine bile hakim olamayan bir canlı onu aşmak o kadar zor ki o yüzden akışı önerirler kendi kendine atlatamadı için zaten senden destek alıyor ama asıl şifa birinin seni dinleyip 2 3 akıl vermesi ve seni rahatlatması olduğunu düşünmüyorum evet ne yapacağını öğretir sana belki ona göre bir taktik verir ama asıl şifa inançtır yani Allâhı zikretmek olduğunu düşünüyorum çünkü herşeyi enerjiden ibaret o kutsal gücü enerjiyi kendine şifa olma yetisi fırsatı kalbin ferahlamasını sana veren kainatın efendisidir kendi kendini tedavi etmenin yolu kalbin zincirlerini ve mührünü kaldırmaktır o da islam ile olur
hangi din'e mensup olduğunu bilmiyorum ama Hristiyanlık neden geride kaldı dersen sebebi İsa nın inancı o zaman için geçerliydi Hristiyanlık toplumsaldı islam'ise evrensel İsa o zaman da iman etsinler diye gönderildi baba dediği kişi Allâhtı yani şunu açıklıyayım beni gönderen beni sevendir benim gönderdiğim beni temsil eder onun gönderdiği onu temsil eder örneğin sen küçük kardeşini başka bir arkadaşına gönderiyorsundur elinde kalan bir eşya için küçük kardeşin gittiği için o kardeşin senin enerji çemberinin içindedir yani seni temsil eder ona iyi davranılırsa senin de hoşuna gider çünkü senin tarafindan gönderildi bu yüzden İsa aslında Mesih değil Allah'ın peygamberidir sana din i olarak görüşümü bildirmek istedim umarım yeterince senin anlayabileceğin sekilde anlatmışımdır isa nın Allâh tarafından gönderilen bir peygamber oldugunu kutsal kitapta zaten kendisi de diyor ben onun tarafından gönderildim ama isa babasız büyüdüğü icin Tanrı'nın kendi babası olduğunu söylüyormuş gibi gösterildi incil değiştirildi ve şirk içeren durumlar koyuldu
Ayrıca psikolojiye karşı bir nefretim yok benim de okumayı düşündüğüm bir bölüm ama bazı insanlar psigolog olunca gerçekten insan ilişkilerinden uzak duran ve sanki psigolog a para vermemek için senin ile arkadaş oluyormuş gibi triplere giriyor mesela tamam terapi yapmazsın o kişiye çünkü onu yakından tanıdıgın için zaten objektif kalamazsın ama insan ilişkilerinden de kaçamazsın psigologların çoğunda bunu görüyorum kendini tilki sanan ve sana karşı menfaati var ise sana iyi davranışlar da bulunan kişilikler mesela ben psigologum diye kanına girer seni dinler ama bi bakmışsın onun etkisi altına girmişsin senin tüm dengi altüst etmiştir iş yerlerin de çok gördüm böyle tipler miletin özel sırlarını oraya buraya anlatan bile vardı onun özelini falan
@Arawn1 3 sayfalık bir roman yazdığın için bana hangisine cevap vereyim önce karar veremedim. Bu din meselesini zaten ben kendim de çok kişiyle tartıştım hristiyanlarla bence de kesinlikle hz İsa Allahın peygamberidir. Her şey ulu orta konuşmamalı zaten insan sadece en yakını dediği kişilere veya işte psikologlara psikiyatristlere içini açmalıdır zaten açıkladım niye kıza içini burada dökebilirsin dediğimi kendisinin ne gerçek ismi ne profili mevcut. İnsan kendi psikolojisine bile hakim olamıyor diyorsun ya bence orada biraz yanlışın var çünkü her şey insanın beyninde biter bence psikoloğa başvuran kişiler daha ümit vad edici çünkü iyileşmek istiyorlar, iyileşmek istemeyen hastalar daha zor. Bir insanı beyninde ipten kördüğümler olduğunu düşün psikolog o kördüğümü tek tek açar. Allah’tır zaten insanı psikoloğa başvurtan bence derler ya bazen seni bana Allah gönderdi diye işte o kişiler önce Allaha dua eder sonra da Allah sana yardım etmesi için başka birisine yönlendirir mesela bu bir psikolog olabilir bir eş dost olabilir hayvan bile olabilir. Her psikolog aynı değildir birde önemli olan insanın kişiliğidir bir elma bozuk diye tüm elmalar bozuk olmak zorunda değil. Sen bayağı nefret dolusun psikologlara karşı halbuki kaç tane kişi hayata tekrardan döndü psikoloji sayesinde
Lutfen ozele gecin artik
Inan yorum gelen bildirimden biktim
Yani 3 gun yorumlasma mi olur hani bi basbasa didisin artik bence
@fenrirt ikimizi de engelle 👍
@llmeelissss biz zaten seninle aynı dili konuşuyoruz ikimiz de bazı konularda yalnızca çelişki yaşıyoruz evet sana hak veriyorum Allâh Gönderiyor ve ulu orta gerçekten her şey konuşulmamalı belki de ben çok kuruntu yapıyorumdur ama yabancı birisi bile bazen izin almadan konuşmaların ss sini alıp orada burada paylaşıyor evet ismin sanın beli olmayabilir ama benim hayatımla ilgili olan birşeyi ben başka bir yerde gördüğüm zaman irite olurum özellikle de izinsiz bir şekilde bu zaman ki insanlar birbirine karşı aşırı hoşgörüsüz ve saygısız davranıyor mahrumiyeti elden kaybetmişler özelikle internet ortamı örneğin sana şu örneği vereyim bir yerde hakkını savunursun aniden kameralara çekilirsin ve bi bakmışsın internete düşmüşsün hakkında binbir türlü hakaret örneğin dışarıya bu günde makyajsız bakımsız böyle sportif çıkmak istersin bi bakmışsın dışarda kameraya çekilmiş başkasının reelsin de kendini görürsün
evet insan kendisiyle barışık olmalı ama mahremiyet v. b ortalıkta yok gibi bişi insan rahat olamıyor gerçekten mesela ben özel olarak sevdiğim kişiyle özel bir an geçirmek isterim sessiz sakin piknik alanı gibi bir yer düşün başbaşa bi bakmışsın aramızdaki probleme dışardan birisi de dahil oluyor evet extrem bir durum olursa böyle el kol v. b tabiki insanlar dahil olabilir ama bi anda kameraya çekip sapık veya başka bir etiket yiyebiliyorsun örneğin sevdiğin kişiyi korumak istersin dışarda durup dururken birisi ona sarkmaya başlar sen onun için kavga edersin ama o seni şiddet canlısı olarak sana etiket koyar ama tek istediğin onu korumaktır burada kadının da biraz dikkatli olması lazım başka insanların dikkatini çekicek şekilde hareket ve giyinişten uzak durması gibi bu erkeğe bir saygıdır şimdi bunlar alakasız konulardı farkındayım bazısı demek istediğim konu bu zaman da gizlilik açısından çok fazla sıkıntı var insanların özeline başkaları dahil olmayı ve dil uzatmayı kendilerine adet haline getiren abazalar dolu günümüzde masum ve saf bir ilişki yaşamak nerdeyse imkansız çünkü zamanla çevre her iki bireyi de etkiler onlar da sapıklaşır koşular demiştikçe iki insanın masum ve saf doğru ilişki yaşaması imkansız hale gelir çünkü her zaman için birisinin iradesi daha düşüktür birisi daha çabuk soğur ve falan filan ben sadece aklıma geleni söylemek istedim sorduğun sorudan daha fazlasını bu 3 sayfalık roman değil aynı zaman da bir bilgi alışverişi gibi düşün beklediğinin ötesinin üstünde beklediğin cevabın üstü ve farklı konular da bilinç gibisi
Şimdi bana diceksin ki rahat ol özgüvenli ol inan bana bunun özgüvenle hiç bir alakası yok yalnızca toplumumuzun ağız bozukluğu ve devrilmiş yalnış bilinç adaletiyle sınaniyoruz orta yolu kimse bulamıyor haklı olsan bile üstünü kapatırlar işini bozarlar akranların seni zorbalar o olur şu olur bu olur ordan darbe alırsın ordan vurulursun arkadaşın kıskanır iş yerinde kıskançlığa uğradığın için mobbinge uğrarsın adını lekelerler korkunç olaylar oluyor bu dünya o kadar masum değil psikologlara karşı bir nefretim yok bende Psigologa gittim ve iş yerinde Psigologa gittim öğrenildi gibi ismim deliye çıktı psikolojisi bozuga çıktı mobbinge uğradım resmen senin zaten psikolojin bozuk sen doğru karar veremezsin gibi ortamlardan beni uzaklaştırmaya ve kendi aralarında beni işimden okulumdan etmeye çalıştılar ama aslında ben bunu tek bir güvendiğim birine söylemiştim oysaki o da öğretmen gibi birşeydi şimdi sence de haksız mıyım bu durumda gördün mü bundan dolayı bu güvensizliğim bende psikoloji veya sosyoloji hukuk gibi bölümler okumayı düşünüyorum herhangi bir nefretim yok benim nefretim toplum ve insanlar bi de beynini kullanamayan gündeme ayak uyduran ya da ben şu an ne yapıyorum acaba bu yaptığım yalnıs mi diye düşünemeyen insanlara karşı nefretim var örneğin ben herşeye karşı derin düşünme yetisiyle yaklaşıyorum kendi içimde ve dışında bir olay olduğunda ansiklopedi gibi anlaşılır ve detaylı bir şekilde her konuyu konuşur ve insanları bilinçlendirmeye calışsam bile beyinleri bu bilgiyi reddeder kabul etmez çünkü nefisleri ön plandadır onlar kendi menfaatini yerine getirir
@Arawn1 sen fazla takıntı yapıyorsun bence yani fazla detaycı düşünüyorsun şunu unutma ki aklımızın düşündüğü ile başımıza gelenler arasında çok fark var. Bazı insanlar çok kötü düşünüyor ama durum başa gelince dersin ki hiç de düşündüğüm kadar kötü olmadı. Psikoloğa gittiğini güvenmediğin kişilere anlatmasaydın keşke maalesef dünyada kötü insanlar da var yani sadece Allah yok şeytan da var bunu da unutmamak lazım.
Allah'ın hükmü yanında şeytan bir toz tanesi gibidir o istemediği sürece hiç bir şey olmaz evet haklısın detaycı düşünüyorum ama bunun bana birsürü dezavantajı da var örneğin fıtratı görebiliyorum hem dışımı hem içime bakabiliyorum tek kötü yanı söylediğin gibi çok fazla kuruntu
@Arawn1 kesinlikle öyle ama şöyle de düşün bazen kötü rüyalar da görürüz onlar da şeytandan. Herseyin fazlası zarardır fazla düşünmemeye çalış bence hatta bu konuda destek almalısın konuşmak iyi gelir. Gönül sohpet ister demişler
@llmeelissss Bu arada bir sorun da yurt dışında yaşadığını gördüm yurt dışında hayat nasıl mesela adli psigolog v. b hiç düşündün mü ya da katip avukat orada meslek edinmek yaşamak zor mu en azından türkiye den desteksiz gelmek falan imkanı var mı? İnsan zorlanır mi?
@Arawn1 ordan buraya nasıl gelinir fikrim yok açıkçası ama zordur imkansız değil tabi. Hayat bu Ukrayna Rusya savaş’ı başladığından beri biraz bi tık zorlaştı ekonomi açısından çünkü ha bire zam gelip duruyor her şeye yinede şükür halimize. İsveç’in eğitim sistemi muazzam gerçekten yani okula gittiğin için sana para veriyorlar lise sona kadar öyle düşün. İnsan istediği her şeyi her hangi bir mesleğe ulaşabilir okuyarak. Benim eskiden pek istemediğim liseden hemen sonra 5 yıl üniversite okumak ama yapacak bişi yok
Gitmek istediğin bir ülke var mı peki hayal ettiğin yaşamak istediğin :)
Nasıl bir hayat planın var
@Arawn1 Türkiye maçahel gitmek isterim her insan gibi İtalya, İspanya birde Yunanistan
Anladım doğayla yeşilik falan seni çeken bunlar ya da dere göl
@Arawn1 yok yeşillik orman hiç sevmem bi kere çok böcekler falan olur hiç sevmem. Dere göl bide bazen şehir hayatı hoşuma gider
vardır yardımcı olurlar şimdi lskflfkfckmvg
psikologun isine burada
Parayla
Değilim ama yardımcı olabilirim dinlerim
Gizlisin
Yazabilirsin
Psikolojin mı bozuk
Konu nedir acaba
Piskologmusunuz
Evet psikoloğum
Ne lazım
Var mı