alkalin fosfataz değeri yüksek çıktı çok az.
26 yaşındayım ve bi korku bastı kanser olabilir mi?
26 yaşındayım ve bi korku bastı kanser olabilir mi?
Endişelenmeni anlıyorum, ama panik yapmana gerek yok. Alkalin fosfataz (ALP) yüksekliği tek başına kanser anlamına gelmez. Birçok şey bu değeri etkileyebilir: kemik sağlığı, karaciğer durumu, hatta ilaçlar bile. Bazen, sadece bir ufak değişiklik de bu sonucu verebilir. En iyisi bu durumu doktorunla konuşman; o, diğer testlerle birlikte genel bir değerlendirme yapacaktır. Sağlıklı olduğunu düşünmek için çok sebebin var, ama profesyonel bir görüş almak her zaman en iyisidir.
Korkuyorum ama doktora gidemiyorum.. antidepresan da kullandım ama kan vermeden 2 gün önce almadım kan vereceğim için. Kanser olabilirim diye çok korkuyorum şu an.
Burası profesyonel görüş alabileceğin bir yer değil, bir cahil gelir, kansersin der, kafaya takarsın yok yere sağlığından olursun.
Çok haklısın ama şu an bi panik oldum. İnternet de hep kanser yazıyor.
Doktor veya hemşire misin? Çoğu insanda çıkan bir değer mi?
İşte sana diyorum, internetten tıp öğrenilmez, cahil bilgisiz insanlar dolu, tabi bizim millet bilmiyorum demesini de bilmez, illaki bir şey söyleyecek çatlar yoksa, o yüzden internete inanma, senin şu an yapman gereken iki şey yok bir şey var, doktora giderek tahlil yaptırmak. İnternet öyle bir yer ki parmağı kanayana öleceksin diyorlar.
Hayır doktorda değilim hemşire de değilim, sadece seni doğru ve gerçeğe sevk etmeye çalışan bir insanım, burası hastane veya tıp fakültesi değil, burada bilmediği konularda atıp tutan çok insan var, yok yere, kendini iki söz için sağlıklı vücudunu hasta etmeye değer mi? ... Bencede.
Çok haklısın canım..
Benim korku sorunum var, kendimi çok çağresiz hissediyorum. Doktor kelimesini duyunca şu an bi panik oluyorum, bu değer hakkımda kötü şeyler okuduğun için cesaret bulamıyorum şu an.
Yok sordum değeri tanıyorsun diye düşündüm. Hiç başkasında duydun mu yüksek olduğunu. Ben 2 dakikada sadece kanser okudum
Bu hayatta Doktorlar olmasa ne yaparız? Onlar bizim için varlar. Ve emin ol sağlıklı olmamızı isteyen en çok onlar.
Anladığım kadarı ile psikolojik rahatsızlığın var, sen önce normal bir hastaneye git bir testini yaptır, gerçeği gör bir rahatla, boş yere kendini heba ettiğini göreceksin, sonra da mümkünse bir psikolog ve Psikiyatriden randevu al.
Cevap
0Cevap
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar