Merhaba,
Çarpıntı oldu bende niye anlamadim heyecanlaninca kalp ağız da atar ya aynı öyle.. hem yorgunum hem az su içtim hem yemek anca şimdi yiyorum normal mi? Ve nasıl geçer acil şekilde
Çarpıntı oldu bende niye anlamadim heyecanlaninca kalp ağız da atar ya aynı öyle.. hem yorgunum hem az su içtim hem yemek anca şimdi yiyorum normal mi? Ve nasıl geçer acil şekilde
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Taşikardi mi aritmi mi ekstrasistol mu?
Taşikardi=çarpıntı nabzın 80i geçmesi nabız ritmiktir , nabzını sayabilirsn, en kolay mı boynundan.
Aritmi=ritm bozukluğu, kalbin ritim aralıkları eşit değildir. bir hızlı bir yavaş gibi düşün.
Ekstrasistol=bir sinüsden gelen uyarım sonucu kalbin arada bir atım gelir ritim dışı, göğsün ağrır. Ben anlarım bunları ama sen anlar mısın? Taşikardinin nedeni susuzluk yorgunluk kafein çay bunlardan olabilir. çoğu zaman kendiliğinden geçer.
Aritmi kendiliğinden geçmez ilaç gerekir ben betabloker alırım
Ekstrasistol allahın belası gelir yoklar giderse mutlu ol,
Aritmi için ilaç içtim sanırım tasikardi ya hani ağzım da atıyor gibi ya nasıl geçer sizce
nabzını say önce, ilaç ne içtin, beloc dideral? kımın ılacı hem kendı kendıne ilaç içme
Benim kendi ilacım saneloc ictim 1 saat önce her gün içiyorum o yuzden olmuyordu da şaşırdım ilk defa olunca
e zaten betabloker kullanıyorsun, ilkkez başına gelmiş gibi sende. enerji içeceği, çay, kahve, kafein bunların hiçbirini tüketmeyeceksin, sigara içmeyeceksin, yeterince uyuyacak ve dinleneceksin
Yok tabiki ilk defa gelmedi ama ilaç kullandığım dan beri ilk defa geldi
arıtmı degıl ekstrasıstoldur o, ilaçla geçmediğine göre, kalp rıtmı aynen soyledır, tık tık tık lüp tık tık tık arada alakasız bır ritm gelir.
ağzımda atıyor dediğin taşikardidir, nabzın 100u geçmiş olmalı
Evet evet aynen öyle valla korkacak bir durum yok dimi
korksanda bir şey yok, neden geldiği bilinmez, çoğunlukla psikolojiktir. dert etme ama kafeine uyarıcılara dikkat et, tehlikeli hale gelmesi için nabzının yuksek olması ekstra atımların sıklığının artması lazım, o zaman vf girersin, anlarsın yani kötü olursan geçer relax
Sizde de var sanırım bu hastalık
ben hemşireyim, ekstrasistol yaşadım
Cok geçmiş olsun şimdi nasılsıniz ve ilaç kullanıyor musunuz
Bir ilaç sorabilir miyim anlar misiniz diye
googleda sorabılırısnız ılacı, ben ılac kullanmıyorum ekstrasıstol devam ederse sınus yakılır
Tamamdır geçmiş olsun
Ekstra atim benim 2 3 kere oluyor sanırım günde carpintim olduğu için kullanıyorum sagolun
ekstra atım ıcın yapılacak hıcbırsey yok artarsa kardıyolojıye gıdersın, eko yapılmıstır zaten kadınsın ostrojen senın kalp kırızı gecırmene engel olur, korkma tabıkı nıye korkacaksın en fazla kontrole gıdersın, gecmıs olsun
Çok sagolun hafifledim ya öyle diyorsunuz dimi
Aç kalınca çarpıntı olur sizinki şu an panik atak uzanın dinlenin
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!