Umarım korkmazsınız:( bu başımın arka tarafındaki siyahlığın sebebi ne olabilir bilgisi olan var mı normal bir şey mi? Belki bir umut bilgisi olan çıkabilir diye yazdım. Daha sonuçlar çıkmadı ama bu konu kafama takıldı 🥲

Umarım korkmazsınız:( bu başımın arka tarafındaki siyahlığın sebebi ne olabilir bilgisi olan var mı normal bir şey mi? Belki bir umut bilgisi olan çıkabilir diye yazdım. Daha sonuçlar çıkmadı ama bu konu kafama takıldı 🥲
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Orada metal bir şey var, teknisyen çıkarttırmaya tenezzül etmemiş. Bu mr sonucunun çıkmasına engel olabilir.
Bir tane iğne kalmıştı. Sonrasında çıkardık ama çekim devam etti ondan kaynaklı mıdır acaba
O zaman yeni aldığı görüntüleri de atman gerek, bunlardan yorum yapılmaz. SAG T2, AX T1, FLAIR gibi şeyler olması gerek
Yeni aldığı görüntüyü bilmiyorum ki yani onun devamında oldu keşke iptal etseymiş beni de endişelendirdi 😏
Enabıza düşmüştür, kimlik bilgilerini sansürleyerek ekran videosu atabilirsin. Ne şikayetiyle gittin ki mra
Bu yazdıklarınız yazmıyor🥲
Ne yazıyo?
Sağ t2 de kafa yandan görünüyor ama onda karartı yok. O kısım bayağı bombeli şekilde ama arkaya doğru şiş duruyor beyinciğin üst kısmı
onu at istersen burdan
Flairde de sadece beyin var
https://ibb.co/f2fH6fJ
beyin mr'ında boyun olacak hali yok, flair de iyi olur görürsem
beynin orta hattında bir şey görmedim
https://ibb.co/8MrcmXq bu da flair. Endişelendim biraz o yüzden kafam duruyor 😅
Küçükken hiç ateşli hastalık veya nöbet (epileptik veya değil) geçirdin mi?
Epilepsi hastasıyım. TSH ve prolaktin yüksekliği var bu yüzden bu emara girdim
Evet belli oluyor flairden. Epilepsi için ekstra bir sekans atmış olması lazım, sekansların isimlerini yazar mısın?
Görüntüde mi yazacak acaba
Bu attığımı nöroloji istemedi endokrin istedi tsh ve prolaktin için ona bakıldı yani özellikle
Anladım epilepsiye odaklı değil o zaman, hipofiz mr çekilmesi gerekirdi ama. Hipofizinde bir şey görmedim
İlaçlı hipofiz mr bu. Epilepsiye odaklı olan da var bugün çekildi o da 😅
dinamik sekansı atsana
Hipofizdeki mi
evet
Onun kodu nedir, pek bilgim yok açıkçası bu isimlerle
Dyn, dinamik gibi bir şey yazması lazım
https://ibb.co/c1t69yN
https://ibb.co/yWFXMDH
https://ibb.co/ThpXhcq
Bu üçü dyn olan görüntüler
ekran videosu atamaz mısın? Bunda fazla görüntü olur
Yok maalesef atamıyorum benim açımdan sorun yok atarım🙂
Fotoğraf atarım yani
Tamam o zaman at bakayım
3 tane gönderdim dinamik olarak
48 tane görüntü var :D
Ay hepsini atamam ki😂😂 bunlar yetmez miydi 🥲🥲
Hayır, neyse zaten 1 haftaya çıkar sonucun
Tamam peki o zaman çok teşekkür ederim
Bir şey değil
Merhaba, benim hipofiz emar sonucu çıkmış. Kontrastlı dinamik kesitlerde, hipofiz bezi sağ yarıda 4,5 mm çapında kuşkulu hipointens nodüler alan mevcuttur. Mikroadenom açısından klinik ve lab. verileri ile birlikte değerlendirme önerilir. Bu şekilde yazıyor, çok korkmalı mıyım 😞
Hayır. 6 ayda veya yılda 1 kez takip gerekebilir, muhtemelen gerekecek hatta
Kendiliğinden büyümeye devam eder mi acaba? Ben epilepsi hastası olduğumdan kullanacağım ilaçlar da sınırlı oluyor çok sıkıcı bir durum😞
Ederse ameliyatla müdahale ederler. O ihtimal var
Ama ameliyat için de çok büyük değil zaten değil mi
Hayır hayır, takibe alınacaktır şimdilik
Tamamdır peki çok sağ olun. Son bir şey soracağım şüpheli yazıyor şüpheli olması belli olmadığı anlamına mı gelir yoksa kanser şüphesi olarak mı? Bilginiz varsa eğer
İyi huylu tümör olduğuna dair şüphe oldugundan klinik ve lab bulgularıyla incelenmelidir diyo. Kanser kötü huylu tümördür. Iyi huylu tümörlerin takip edilmesindeki neden, iyi huylu tümörlerin kötü huyluya dönüşüp kansere dönüşmesidir. Sorun olursa sorabilirsin.
Ha tamam şimdi anladım. Şu anda nodül var ama değil mi? Çok rahatsız ettim teşekkür ediyorum
Rica ederim
Şu anda nodül var diyebilir miyiz yani bu sonuca göre?
Elbette, ama korkulacak bir şey yok şimdilik
Anladım çok teşekkürler iyi günler 🌸
İyi günler
MR evde çektirmediysen doktorlar görünce söylemiş olması lazım.
Evde çektirmedim, sizin de açıklamayı okumanızı isterim.
Hızlı okuma tekniğim var da orayı önemsememişim demek ki.
MR evde çekilmez, teknoloji o kadar gelişmedi sdlşkfşsfds
@Rubrum ciddi değilsin dimi 😂
Dalgasına takılıyom
@Rubrum biliyorum :D
Kafanda neden iğne vardı? Türbanlı mısın? Türbanlıyken mi çektirdin?
Kapalıyım. Bir tane iğneyi unutmuşum sonradan fark edildi ve çıkardık
Türbanı neden çıkarmadın?
Kafanda iğne varken çekilmiş röntgen mi bu?
Çıkarma gibi bir zorunluluğum yok çünkü. Röntgen değil mr. Çıktıktan sonra da devam edildi, öncesi mi sonrası mi bilmiyorum
raportör rapor yazılmıştır oradan bak
Çıkmadı işte ondan soruyorum:((
Sanki mermi girmiş öyle kalmış gibi duruyor
Hiç öyle bir durum olmadı ki ya 🥲
beynin yok
Kendi emar sonucuna göre yorumladın sanırım. Sen de o problem mi var 😂
benim emar sonucumda böyle kara bir boşluk yok
Düzgün bir yorum atmak çok mu zor
özür dilerim sadece belki biraz güleriz diye şey ettim çünkü görüntüde bazı yerler çıkmamış ya o yüzden neyse ya kusura bakma ciddi değildim onu yazarken
Zaten endişeliyim sağlık konusunda şaka yapılmamalı. Görüntünün devamı var korkutucu olmasın diye kırptım. Beynim var yani rahat olabilirsin
yavrum beynin yok dediğimde bunu zaten ciddi olarak algılaman komik olmaz mı zaten? belliki şaka yapıyorum yani bunda endişelenecek bir şey yok asıl endişelenmen gereken tümör olabilir diyen kıza karşı endişelenmen
neyse tekrardan özür dilerim endiselen veya kork diye yapmadım görüntünün o kısmi gozukmeyince espri yapmak istedim ama haklısın komik değildi geçmiş olsun bence korkma mr cihazı ile alakalı olabilir
Tümör olmasın
Pek sanmıyorum ya anlayamadım ki ben de çok garip
28 gün ömür biçtim
Oo iyiymiş buna da şükür
korkutucu
Görüntü mü yoksa siyahlık mı 😅