Arkadaşim hep şunu soyler aman kanka diyette zengin işi diyor ne alaka dedim ; yavrum bı sağlıklı yaşayım diyom kırmızı eti geç artık , tavuk kaç para olmuş insanın eli gitmiyor , kahvaltıda ekmek yemeyim desem çeşit yokki bı peynir zeytin yumurta ile nasıl doycan ekmek yemesen bunda aldığın peynir 3 güne biticek , diyet yoğurt ister salata ister yani cesit olucakki ekmek yemiycen , e bunda noluyor gidiyon makarna kaynatiyon yiyon veya bı cesit sebzeni yapiyosun dedi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılDiyet yapmak zengin işi değil. Et yemeyedebilirsin, örnek vejeteryansındır. Beyaz ekmek dediğimiz şey zaten çok uzun süre tok tutmaz hemen acıktırır insanı. Şahsen arkadaşınıza katılmıyorum. Emin olun ekmeksiz ve makarnasız vücut daha dinç oluyor. Sadece açlığımızı giderecek kadar yesek, ideal aslında. Sebze okadar az tüketiliyor ki bu devirde. Restoranlarda bile salata ortaya 4 kişi paylaşacak şekilde geliyor. Demem o ki, kandırmayın kendinizi. Bulgur pilavı, çoban salatası, patlıcan yemeği, fırında patates,… bunlar zengin yemeği değilx
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılBenim amacim kilo vermek, diyet yapmak degil. Kilomdan memnunun. Saglikli besleneyim diyorum secenekler cok az. Organik yumurta yiyeyim diyorum bulamiyorum.
Ulkede 0-1 numarali yumurta bulamiyorum ve pahali. Pazardan falan koy yumurtasi satandan alayim diyorum marketten aldigimla farki yok ve ne kosullarda yetistirildi o tavuklar bilmiyorum.
Dogal tavuk yemek istiyorum, markettekilerin cogu hormonlu, ilac verilerek bir an önce buyutulen ilk basta surekli yumurttarılıp artik en son yumurta veremeyeni, iyice bu konuda yipratilan hayvani kesip tavuk diye satiyorlar. Ahi gitmis vahi kalmis hayvanlari, yumurtalasin diye ilac basilanlari tavuk diye yiyoruz.
Tavuklarda gunumuzde inanilmaz bir ostrajen hormonu da var diye biliyorum. Bu hormon erkekleri biraz da feminenlestirdigi gibi cocuklari da erken ergenlige sokuyor. Kiz cocuklarinin adet olmasini daha erken yaslara cekiyor.
Köy vs yok. Koye gitsem bircok koy sehirli gibi yasiyor. Aliyor emekli maasi gidip marketten aliyor onlarda. Tarim, hayvancilik bircok koylu icin bitmis durumda. Devlet bana da para verse bende gidip calismam, uretmem.
O kadar biber vs yetistiriyoruz. Daha gecenlerde bulgaristana gondermisiz bilmem kac ton. Ilacli, zararli maddeler var diye bize geri gondermisler. Onu da para icin, yazik olmasin diye ic piyasaya surecekler. Sonra gelsin hastaliklar...
yumurtada oyle oldu. Tayvana mi ne göndermişiz bu yumurtalar cok ilacli diye geri yolladilar. Yakin zamanda yumurta fiyatlari ciddi dustu. Ben migrosta bile (bilirsiniz genelde diger marketlere gore daha pahalidir) 40 liraya yumurta gordum. Biz yedik, bize yedirdiler. Ne kadar dikkat etmeye calissan da yedirdiler.
Yiyecekler konusunda cok buyuk ihmallerimiz var, denetim yok, ben halkima bu ilaclari seyleri yedirmem yok. Tarimla ugrasanlarimiz bu kadar tarim ilacina gerek yok demiyor. Surekli hayvanlari, bitkileri dogal buyumesinden, dogal sut yumurta, biber vs vermesinden alikoyup dengesini bozuyor.
Bir doktorumuz diyor ki tv den bazi bu isle ugrasan vatandaslarin yetistirip sattigi sebzeler farkli. Kendine ayri bir bolgede toprakta ilacsiz, dogalindan yetistiriyorlar diyor.
Hadi devlet eliyle denetim tamam pek yok. Ama insanimizda cogu isini etik kurallar uzerine yapmiyor. Kim diyor o kadar ilac sık diye mesela? Yeter ki para gelsin, insan sagliginin ne önemi var? Kendine ayri yetiştiriyor, hala ayri.
Cok cok parasi olanlar bunlara ulasabiliyor ya da koy hayati gecmisi olanlar. Bir topragi falan olup kendisi ekip bicenler yiyebiliyor. Fakiri de, orta hallisi de, cift maaslisi da bunlari yiyoruz.
Saglikli urun yok ki. Dogal domates yok, karpuz yok... saglikli beslenmeden anladigimiz sadece gidip yulaf almak, et almak degil yani.
Etimiz, pirincimiz, mercimegimiz, meyvemiz sebzemiz farkettiyseniz cogunda tat yok. Ben ne yiyorum diyorsunuz. Görünüşte sıkıntı yok ama tatta sıkıntı var.
Unumuz sadece nisasta. Yararli tarafi arindirilmis. Millette gluten hassasiyeti oluyor bu yuzden. Undan aldigimiz zerre yarar yok.
Eski topraklara bakin. Her gun borek, pogaca, ekmek yerlerdi bir sey olmazdi. Hastalik olmazdi, gluten hassasiyeti olmazdi, obezite olmazdi.
Eskiler cayina dolu dolu seker atar icerlerdi yine bir sey olmazdi. Gunumuzde ne dogal? Mecbur yiyoruz yedikce hastalanıyoruz, omrumuz kısalıyor. Bugun yedigimiz seyleri hayatimizdan cikaralim desek ac kaliriz. O kadar dogal ürün yok, hepsinde illaki bir müdahale var ne yazik ki.
Keske olay sadece diyet ya da sağlıkli yasam olsa.
10 Yorumla
1 yılSağlıklı yaşamak / Sağlıksız yaşamak
Muz kg yerli 70 ital 100 Tl - Cips Kola 80-90 Tl
Pepsi 250 ml 23 Tl - Kızılay sade soda 6 Tl
Ekler Kg 269 Tl - Hurma 1 Kg 500 Tl (min.1 ay yersin.)
Sebze meyve zaten klasik alınan şeyler eve yani bence yağı vs dikkat ederek pişirmek pişirme şekilleri önemli.
Et-tavuk-balık her gün yiyeceksin diye kural yok.
Bakliyatları doğru şekilde pişirip tüketebilirsin.
Sağlıklı olmak sadece beslenmek de değil.
- Sabah erken uyanıp akşam erken yatacaksın gece kilo vermen için hormanların çalışsın.
-Sabah erken kahvaltı yapacaksın orada burada poğaca, simit geçiştirmeyeceksin.
-Akşam 5 den sonra bir şey yemeyeceksin.
- Yapay şeker tüketmeyeceksin.
- Gün de 3 fincan yeşil çay içeceksin.
- Bol su içeceksin.
- Spor egzersiz yapacaksın.08 Yorumla- 1 yıl
@dorelendiniz evde teksen bunlar 1 ay gider 2 belki de amma evdekiler öğütücü gibiyse zor bacım
- 1 yıl
@MilkyWays bizde de böyle ya. Hemen tüketiyorlar.
- 1 yıl
Her şey tercihlerden ibarettir. Evdekiler cips, çikolata alıyordu ben kendime 2 muz filan onlar cips yerken ben muz yiyordum mesela
- 1 yıl
@MilkyWays erkekler evden atılsın ya her şeyi bitiriyorlar. Hayvan gibi yiyorlar ya. Her şeyi yiyorlar. Anında
- 1 yıl
@MilkyWays yok doymuyorlar habire yiycem yiycem yemek var mı öyle Var mi şu var mı bu var mı
1 yılGayet zengin işi. Sağlıklı olan her şeyin fiyatı daha yüksek. İçindeki katkı maddesi arttıkça ucuzluk da artıyor. Şekersiz, glutensiz ve beslenmeye çalışıyorsun fiyatlar ortada. Protein kaynaklarının fiyatları ortada. Meyve sebze fiyatları da ortada. Ot bile pahalı😂
01 Yorumla
Soran1 yılYani doğru ekmeği kessen bunda aldığın yicek 2 güne biter 😂
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Cevap
26Cevap
- Sağlık konusunda 2,2b cevap paylaştı.
u 1 yılYa normalde de hep makarna mi yersinjz ndjxjd sebze yemez misiniz yad meyve neden bu kadar her şeyi dramaya bağlıyorsunuz abur cubur yemez misin? Ona vereceğiniz paraya sebzeye verin corba kaynatin suyu bol iç internet var mi ac spor videolarini yap
22 Yorumla- 1 yıl
bu yorumu yazacaktım
- 1 yıl
😘😀🌸
- Sağlık konusunda 39,9b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır bence ilgisi yok
00 Yorumla Öncelikle arkadaşın 60 kilo ise günde 120 gram protein alması gerekiyor bunun için de tavukçudan günlük kemikli tavuk göğüsü alabilir 100 liraya. İster bunun yarısını ister bunu hemen tüketir kendi kararı ben 700 gramlık göğüs alıyorum 2'e bölüyorum 1 tanesini yapıyorum öğlen yiyorum diğerini akşam antermandan sonra tüketiyorum diğer bölüneni de aynı şekilde. Tabii bunun yanında yumurta vs alıyorum yani nerden baksan toplasan 150 TL'e çıkıyor ücret.
Kalori açığı yapıp diyetini bu şekilde yapabilir, karbonhidrat'ı kısacak, şeker tarzı şeyler tüketmemesi gerekiyor 30 günün sonucudna sonucu görrür. Ben Sporcu olduğum için Bulk dönemimde idim, 77-78KG idim ve Haziran 20'de başladım ve hâlâ diyet yapıyorum 75'e indim.10 Yorumla- Sağlık konusunda 589 cevap paylaştı.
s 1 yılHaksız değil. Mesela sabah kahvaltı yapmayınca işe giderken poğaça simit alıyorsun max 40 lira. Ama sağlıklı bi şeyler alayım desem en az 200 tl. Ya da yalnız yaşarken makarna 3 kuruş, altı üstü arpa şehriye salatası yapayım dedim bi gün, sadece malzemeleri 300 küsür tutuyor.
00 Yorumla
1 yılHaklı biraz. Ben hayatımda hiç görmediğim etmediğim meyveleri görmüştüm listemde ve asla param yetmezdi. Kimi diyetisyenler de şunun yerine şunu yiyebilirsin demiyor ilk gittiğim böyleydi bana zengin diyeti vermişti ama ikinci gittiğim bana çok seçenek sunmuştu ve daha iyidi.
00 YorumlaHayır canım o kadar da değil. Karatay usulü beslenmeyi denedin mi? Kahvaltıda ekmek yerine bir çay bardağı çiğ kuruyemiş yiyorsun. Peyniri sınırsız yemek kilo aldırır. Avuç içi kadar peynir yiyorsun. Bol zeytin, salatalık, domates oldukça doyurucu oluyor. Ekmeği tamamen bırakmalısın. Şekeri de. Ben hamile kalmadan önce bu beslenme şekline başlamıştım. Kendimi hem daha iyi hissettim, hem de aç kalmadan çok rahat kilo verdim.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılZengin işi değil, orta halli insan işi. Memlekette orta halli insan kalmadığından hepimiz fakir olduğumuzdan diyet miyet yapamayız.
Amerikada neden o kadar obez var sanıyosunuz? Sağlıklı sebze meyve tüketmek fast food tüketmekten daha pahalı olduğu için00 YorumlaMakarna ekmek beleşmi acaba 😂 saçmalamış arkadaşın az ye zayıflarsın de et yerine kuru bakliyat yesin yeşillikte zaten her zaman evde olacak şey kahvaştıda salatalık domates peynir bir yumurta neyine yetmiyo
00 Yorumla
1 yılDiyet yapan biri olarak diyet zengin işi elbette ama sağlığının zengin olması için gereken bir şey.. Ben diyetle 1 haftada 114 kilodan 108,5 kiloya düştüm.
00 YorumlaBir yandan haklılık payı var. Diyetisyenler pahalı gıdalar diyebiliyor. Dolayısıyla zorluyor. İmkana göre yapabilmek kolay olmayabiliyor yani. Elbette onları almadan da diyet yapılabilir.
00 YorumlaDiyeti önce beyaz un ve tatlı ile başla vücudun ihtiyacı olmayan ya da az olan besinleri kontrol altına al biraz da egzersiz yeter ben kendi başıma 2 ayda yavaş yavaş 5 kilo verdim
00 YorumlaYa öyle doğru aslında çiğ kuruyemişler çok pahalı mesela. Ama evde kırmızı et tavuk yemiyor mu illaki yiyordur önemli olan porsiyon meselesi şunu yapabilsem bende kilo vericem 😆😆
00 Yorumla- Sağlık konusunda 897 cevap paylaştı.
1 yılEvet bir kuzenim var küçük ben onu sevmediğim aileye benzetirim bu arada o küçük diyetisyene gitti kilolarından kurtuldu anca geziyor çünkü zenginler yani annem dedi çok zayıflamış
00 Yorumla Ne günlere düştük Allahım Yarabbim 🙄 insanlar en temel ihtiyaçları konusunda neler düşünüyor...
00 Yorumla
1 yılBence diyet yapmak zengin işi değil sadece artık alım gücü azaldığı için maalesef sağlıklı beslenmek maliyetli.
00 YorumlaDiyet değil de sağlıklı beslenmek artık maliyetli doğru, ama az yiyip kalori açığı oluşturarak da kilo verilir.
00 Yorumla
1 yıldiyet yapamiyorumki zaten 2 gun yapsam 3 gun bi bakyorum krtada diyet kalmamis gercekten bazi seyler zor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDoğru evet. Ama ben size şunu tavsiye ederim. Canınızın çektiği veya evde ne varsa abartmadan diyet yapmadan yiyin ama 17:00'a kadar :) bak gör bunu yaşam biçimi haline getir 1 sene içinde neler oluyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHaksız sayılmaz. Zengin kaliteli bir diyet dönemi geçirir çünkü yardımcı metaryellere ulaşımı vardır, açlık çekmez, direnci düşmez. Fakir açlık çeker, iyi beslenmediği için yağlarıyla birlikte kaslarından da olur 😁
00 YorumlaBen de 1 aydır diyet yapıyorum sadece yulaf alabiliyorum tavuk, balık, et her zaman alınamıyor ama çok şükür kilo verdim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılhaklılar. sağlıklı beslenmek lüks çünkü. biz fakirler karbonhidratla karnımızı doyuruyoruz! protein, vitamin ve sağlıklı yağlar ateş pahası, beyaz unlu geni bozuk koruyucu basılmış ekmek yemeye devam.
00 YorumlaBiz açlıktan diyet yapıyoruz ne zengin işisi be 😂😂
15 Yorumla- Sağlık konusunda 440 cevap paylaştı.
1 yılfakir sevgili yapmaman gerektiğini öğrenmişsindir umarım bu olaydan sonra...
00 Yorumla - Sağlık konusunda 441 cevap paylaştı.
1 yılZengin kişi sağlığına dikkat ettiği için diyete ihtiyaç duymaz
00 Yorumla - Sağlık konusunda 357 cevap paylaştı.
1 yılZengin işi degilda diyet yapmakda biraz masraflı dır. Maalesef
00 Yorumla Doğru demiş. Ondan ye bundan ye şu öğün şunu ye. Hangisini alcan her şey ateş pahası
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBaşlığı okuyunca hayır diyebilirdim ama açıklamayı okuyunca hak verdim, gayet doğru söylemiş, ama iş insanın kendinde bitiyor, yediklerini azaltıp yürüyüş yaparak da kilo verilebilir
00 Yorumla
1 yılİhtiyacı olan yapar zenginlik veya yoksulluk meselesi değildir diyet..
00 Yorumla- Sağlık konusunda 888 cevap paylaştı.
1 yılSağlıklı şeyler çok pahalı bence haklı olabilir.
00 Yorumla
1 yılHaklı ama kontrollü yiyebilir ve bazı şeyleri besinlerinden çıkarabilir.
00 Yorumla
1 yılBasbaya bahane. Kilo alırken yediği yemekler bedava mı, onlara da para gidiyor saçma..
00 YorumlaEvet çok maliyetli çok pahalı denedim ama belirli bir yere kadar para bitene kadar yani 😀
01 Yorumla
1 yılSonuna kadar haklı zengin ve özenti işidir diyet ama asıl diyet aç kalmaktır mesela su diyeti var
00 Yorumla
1 yılDiyet sağlığına dikkat etmek isteyen herkesin yapması gereken bir şeydir
00 Yorumla- Sağlık konusunda 530 cevap paylaştı.
1 yılDoğru, o tohumu bu tohumu şu meyvesi derken katlanıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBen zengin olacam yemicem haa😅😅😅Fakirken zengin olsam bir sürü istediğimi alırım paranın hesabını yapmam masayı donatırımın hayali kurarken diyet ha yok ben almim
00 Yorumla
1 yılKesinlikle doğru hakkıyla sadece yağdan vermek isteyen bu şekilde doğru beslenmeli
00 Yorumla
1 yılNiye zengin işi olsun yediğinden daha az yiyeceksin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBir bakıma doğru evet ben zayıflamak için diyet yapmıyorum her şey çok pahalı, direk aç kalmayı tercih ediyorum 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAsko kuşkonmaz gelmeden yazayım ben 30 kilo verdim 1 yılda 0 destek ile sadece yürüyüş ve protein ile askom deli gibi ozguven geldi sonra et yeme paran yoksa tavuk gogsu ye sebze yemeği ye kişinin kendisinde bityr
02 Yorumla- 1 yıl
Helal olsun sana. Günde ne kadar yürüdün? Ben de her gün 3 km yürüyorum kilomu korumak için
Cevap sahibi1 yıl@melankolikbikizim211 ben haftada 5 gun gunde 1.5 2 sa yürüdüm her gun yürünmez o yüzden. Senin için ideal, sende hergun yürüme önemli olan kaloriyi gecmemen sen günlük 1700 al yeter önemli olan yasak gıdaları içecek içme
1 yılhayir ya diyetin zenginlik ile bir igisi yok ya
00 Yorumla- Sağlık konusunda 657 cevap paylaştı.
1 yılDiyet değil sağlıklı beslenme Zengin işi
00 Yorumla - Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılZengin fakir ne fark eder ki sağlık sonuçta
00 Yorumla Çölde mı yaşıyor o arkadaş
00 Yorumla
1 yılAralıklı oruç fakir diyeti ni oluyor o zaman
00 Yorumla
1 yılEvet çünkü yemen gereken şeyler çok pahalı
00 Yorumla
1 yılZengin olmayıp kilo vermiş insanım alakası da yok
00 Yorumla
1 yılDiyet değil sağlıklı beslenmek zengin işi.
00 Yorumla
1 yılDoğruluk payı var fakirler genelde şişmandır :)
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıldoğru demis aslinda ama, kendi capinda biraz cabalarsan neden olmasin?
00 YorumlaSağlık konusunda 662 cevap paylaştı. Bende diyeti bu yüzden bozdum ;(
00 Yorumlasebzeler o kadar pahalı ki bence haklılar
11 Yorumla- 1 yıl
her şey pahalı diye diyette herkes mecburen 😊
1 yılbahane
00 Yorumla
1 yılDuruma göre evett
00 Yorumla
1 yılHayır ne alaka
00 Yorumla
1 yılNe alaka? 😂😂
00 Yorumla
1 yılHaklı ya sağlıklı beslenmek için çok para gidiyor
00 Yorumla- Sağlık konusunda 650 cevap paylaştı.
1 yılBahane
00 Yorumla
1 yılZenginlikle alakası yok...
00 Yorumla
1 yılkilon kaç
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Devamını Gör(54)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi