İyi geceler.. bir sorum olacak uzun bı aradan sonra..
Geçtiğimiz günlerde eşim çok terleme ve aşırı derecede kramplar geçirdiği için dahiliye doktoruna gitti ve doktor "vücuduna her ne yapıyorsan bırak bir an önce , çoklu organ yetmezliğine doğru gidiyosun "dedi. karacigerde full yağlanma en üst düzeyde, böbreklerde büyüme ve genişleme var. haftaya gastroenteroloji ye gönderdi doktor. esim her gün alkol aliyo.. bu durumda da almaya devam ediyo. bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Bu adam böyle devam ederse süreç nasıl ilerler? Başta üzülmüştüm. icme dedim ama devam ediyo üzülmeyi bıraktım açıkçası. bir de üç ay önce yine çok çok içen yiyeni karaciğer yetmezliği nedeniyle vefat etti. bu süreç bizde de böyle mi ilerler?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Karaciğer hastalıkları çok sinsidir, aniden ortaya çıkar ve nakil gerektirebilir, bir an önce gastroenterologun söylediklerini dikkate almalı ve üç ayda bir detaylı kan tahlili vermeli
Cevap için teşekkür ederim. henuz gastroenterolojiye gitmedi. her akşam düzenli içmeye devam ediyo.
Alkol şeker barındırdığı için karaciğerin en büyük düşmanı, zaten doktor ilk önce alkolü bırakmasını söyleyecektir şayet hastalık siroza döner
Söylemiş zaten ama bırakamaz..11 yıldır evliyiz alkol yüzünden ayrıldık bile bı dönem.. herşeyi bırakır onu birakmaz... da bu ne kadar sürer onu bilmiyorum
Valla perişan olur, karaciğer nakli bekler, nakil olsa bile artık yarım insan olarak yaşar, gerçekten hiç hafife alınmayacak bir durum, eşin hem alkol inadını bırakacak hem de beslenmesine dikkat edecek hatta belki gastroenterolog duruma göre karaciğerine biyopsi de yapabilir, eğer karaciğerin HBV DNA değeri 2000'nin üzerinde olursa doktor bunu yapabilir
Alkolü bırakacagini asla düşünmüyorum..11 yıldır evliyiz ne kavgalar ettik ayrıldık vs.. bırakmaz... heralde böyle gidecek bu iş.. hala daha iciyo.. bugün de70 lik içti ve bu hergun boyle
Ve çalışma şartları da çok ağır hayatında yapmadığı işleri yapiyo beden gücüyle çalışıyor diyebilirim. yemek yapıyorum evde yenmiyo.. doğru düzgün beslenme vs yok
Kaç yaşında eşin?
43 yaşında.. doktor bu değerler bu yasa göre değil.. tamamen ne yapiosan acil bırak demiş. alkol başta olmak üzere
Gastroenterolog onun sağlığı için gereken herşeyi söyleyecek ama eğer doktoru dinlemezse işiniz zor, Allah yardımcınız olsun sağlık hafife alınacak bir şey değil, bazen geri dönüşü olmayacak şeylere yol açabilir bu yüzden öncelikle işin ciddiyetini kavramalı ve buna ikna olmalı
Aynen.. herşeyi konuştuk ama devam ediyo anlamiyo henüz galiba.. hâlbuki üç ay önce alkole bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle kuzeni öldü 45 yaşında.. bilmiyorum nolcak.. çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için
Çok geçmiş olsun, umarım bir an önce inadindan vazgeçer ve normal hayatınıza dönersiniz, Allah sağlık ve huzur versin, iyi geceler
Umarım... çok çok teşekkür ederim.. sağ olun... hepimize inşallah.. iyi geceler 🍀🙏
maalesef, mükünse alkol bırakma tedavisi olsun alkolü bıraksın.
Alkoliksin diyorum ama yok diyo.. o yüzden böyle biseyi kabul etmiyo. ve her akşam sadece iciyo
çok üzücü aile büyüklerinize ilet durumu. tedavi olmazsa boşanmak istiyorum de.