Bi ishalim bi kabız ve şişlikler var diye gittim doktor gençsin kolonoskopi yapmayalım dedi şişlikler makat çatlağı hemoroidin geçmiş dedi ama hemoroid memesi var orada ve bugün kanadı biraz hemoroid memesi kanar mı? Bide çözümü var mı panik atak geçiriyorum ya kötü hastalıksa diye
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kanar. İshal ya da kabız olmamalısın, buna göre bir beslenme programın olmalı.
İşte ishalim düzelmiyor ki. Aslında tamda ishal değilim günde 1 kez çıkıyorum ama normal yapamıyorum yumuşak dışkı oluyor. Stres etkiler mi sizce? Doktorum yaşın 26 aile geçmişinde de kötü yok kolonoskopi yapmayalım bence dedi
Yumuşak katı dışkı olması gerekiyor. Stres tabii ki etkiler. Kendini çok kasıyorda olabilirsin ya da sert zemin üstünde uzun süre hemoroidin üstüne oturuyorsundur.
Kan parlak kırmızı renkte miydi?
Yumuşak katı dediğiniz şekilli ama yumuşak değil mi? Bende şekilsiz oluyor maalesef. Kanama ve kaşıntı var ağrı bazen çok az. Hemoroiddir sadece değil mi kötü bir şey değildir 😞
Evet kırmızı oluyor böyle parlak kısmına bir şey diyemiyorum çünkü çok az kanadığı için böyle bulaşıyor sadece peçeteye açık kırmızı bir renkte oluyor
Şimdi dışkıyı nasıl tarif edebilirim bilemedim. İshal değil, katı ama yumuşak (çıkarken zorlamayacak yani), şekli pek önemli değil. Hemoroidde kanama ve kaşıntı olur, ağrı/sancı ilk seviyelerde kasılınca hissedilir. Kan açık parlak kırmızı renkteyse tazedir, yani memelerden gelme ihtimali yüksektir.
Memeden geldiğine eminim ufacık bir peçete alıp memeye bastırıyorum tam memenin kökünden geliyor kan tam dışarıya çıktığı yerden , kanama çok çok az olduğu için parlak diyemiyorum ama önceki kanamalarda burun kanar gibi bir denkteydi
Hastalığın ilk seviyelerinde damla damla kağıda gelir. Hemoroid kaynaklı bir kanamadır. Çok hafif sancı, huzursuzluk ve ıslaklık hissi verir. Sen tuvaletini yaptıktan sonra temizlik aşamasında tırnaklarına dikkat ederek, yavaş yavaş temizliğini yap (kurularken dahil) ve elinle ya da kağıtla acaba kanıyor mu diyip çok oynamamalısın. Çünkü psikolojik açıdan insanı sürekli kontrol etme isteği içine sokuyor.
Size bir şey daha sorabilir miyim
Tabii ki.
Özür dileyerek soruyorum tuvaleti yaparken ishalken bile bazen biraz ıkınmam gerekiyor kolayca çıkmıyor Buda oradaki memeden şişlikten kaynaklımıdır
İshalken ıkınmaktan kastın ilk çıkış esnasındaysa, illa ki biraz ıkınmak gerekebilir. Normal dışkıda da zaten kendi kendine dışkının dışarı çıkması çok düşük bir ihtimaldir. Tabii hemoroidin boyutuna göre sağlıklı bir insana göre dışkı çıktığında zorlanma yaşayabilirsin. Bu konuda korkacak ya da kendini strese sokacağın bir durum yok, insanların çoğunun başına gelen bir hastalıktır. Sancı ve kaşıntı hissi maksimum iki güne kadar geçer ama dediğim gibi çok oynamamalısın, yara nasıl kaşınıyorsa aynı şey geçerlidir. Sen kaşıdıkça vs yara kendini tekrarlar.
Gerçekten öyle 8 ay önce bi ishal oldum öyle başladı hala uğraşıyorum inanınki o kadar yoruldum ki zaten sabah kaşıntı vardı kaşımıştım o yüzden kanadı muhtemelen. Anksiyetem var doktor hemoroidin geçmiş dedi çarşamba günü o geçtiyse ne kanıyor diye panik atak geçirdim. Başka bir şey olsa kaşınmaz diye sakinleşmeye çalıştım yapamadım. Gece gece beni dinlediniz çok sağolun Allah’ta sizi sıkıntınız varsa ondan kurtarsın inşallah
Hemoroid büyümeyi durdurmuş olabilir ama içinde hala onu besleyen damarlar vardır. Tuvalet sırasında zorlarsan kasılmalardan dolayı dışkı geçerken hemoroid içindeki kılcal damarlarda kanamalar olabilir. Ayrıca, kabız olursan dışkın kalın olacağı için hemoroidi sıkıştırıp kanamalara sebep olabilir ya da ishal olursan ani basınçtan dolayı aynı durum söz konusu olabilir. Genelde böyle durumlarda dışkı üzerinde damar damar şeklinde kan görebilirsin, bu durumla karşılaşırsan korkmamalısın. Senin yapacağın iki şey var; ilk olarak senin ishal ya da kabız olmaman gerekiyor, buna göre beslenmelisin (lifli gıdalar tüketebilirsin), ikinci olarak sert zemine özellikle hemoroidin üzerine oturmayacaksın, ağrı hissedersen kalk biraz yürüyüş yap. Bir de ılık duş iyi geliyor diyorlar. Son olarak tavsiyemi dikkate al, o bölgede nazik hareketlerle temizlik işlemini uygula ve kanıyor mu diye kontrol etme isteğinin önüne geç.
Rica ederim. Amin cümlemizin.
Çok teşekkür ederim sizi dinliycem, kortos diye bir krem yazdı , ishalim düzeldiğinde hala geçmemiş olursa onuda kullanacağım. Çok sağolun
Eğer doktor tavsiyesi ile ishal olman ilacı kullanmana engel değilse, kullanmaya başlayabilirsin. Ne kadar erken kurtulursan o kadar iyidir. Geçmiş olsun.
İki ilacı aynı anda yazdı aslında , bağırsak düzenleyici ve krem dediğiniz doğru başlayım hemen. Çok teşekkür ederim
Rica ederim.
Olabilir kotu dusunme.
Giren olmazsa kanamaz
geçti mi?