Geceleri uykudan kalp carpıntısı ve titreme ile uyandıgım için genel cerraha gittim kardiyoloji ye yönlendirdi.
Randevu aldım ama yarın gideceğim , nasıl muayene ediliyor orada. Bir de 23 yasındayım kalp krizi riski oranı çok yüksek olur mu?
Randevu aldım ama yarın gideceğim , nasıl muayene ediliyor orada. Bir de 23 yasındayım kalp krizi riski oranı çok yüksek olur mu?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
psikoloj, k sıkıntılar yaşadığın bir dönemden mi geçiiyorsun?
ekg vs çekerler efor testi yaparlar... telaşlanacak bir şey yok. panik atak olma ihtimalin de var...
Depremden beri devam eden bir sorun aslında , psikolojik olabilir ama hormon ve guatr on etkileme ihtimali de varmış... Stresli dönemler oldu , herşeyi istediigm gibi yapıyorum ama bazen prğzler çıkıyor illa ki ve kafaya takıyorum oldurana kadar
oncelikle çok geçmiş olsun Allah bi daha yaşatmasın... nefes egzersizleri iyi glebilir.. bir de güvenli alan gibi bişeyler (safezone) oluşturabilirsiniz zihninizde.. bu az da olsa üzerinizdeki baskıyı azaltacaktır..
EKG ve tansiyon ölçümlerin yapılır. EKO ile damarların ve kalbinin genel sağlığı kontrol edilir.
Kalp krizi için çok genç bir yaştasın, bunun ihtimali çok düşük.
Yaş sınırı varmıdır ki , kalp sonuçta tek prüzde kriz geçirebilme imkanı var
Hayır, her yaştaki insan kalp krizi geçirebilir ama sen bu sorunu uyurken yaşadığını söylemişsin. Yatar pozisyonda olduğun için kan dolaşımın ile ilgili bir sorun olabilir ya da psikolojiktir. Çok moralinin bozulduğu ya da stres yaşadığın bir dönemde misin?
Depremden beri hissediyorum bu durumu , genelde akşamları 45 dakika yürüme koşma vs oluyor. O zamanlarda yorgun oluyorum ve deliksiz uyuyorum sık karsılaşmıyorum yorgunluktan , yani psikolojik olması daha yüksek aslında , ve annemle uyuyorum ben o yan tarafta saga sola dönse ben sallanıyoruz sanıyorum ama böyle ataklar olunca hığk diyip gidicem gibime geliyor
Psikolojik olarak etkilenmişsin, kaygı (anksiyete) ve korku hissediyorsun. Muhtemelen yaşadığın sorun psikolojik ama sen yine de kardiyolojiye gidip muayene ol. Eğer sorunun psikolojik ise seni bunun için ne yapacağın ya da hangi bölümde muayene olacağın konusunda yönlendirir.
Çok Teşekkür ederim 🙏🏻 iyi ki varsın içim az da olsa bi ihtimale karsı rahatladı.
Rica ederim. Korkma yaşın daha genç, kötüyü düşünüp kendini strese sokma.
Eğer unutmazsan, sonuçların hakkında bilgi vermeni rica edeceğim.
Tabii ki , unutmam asla. Bilgi verebilirim.
Kalp ritmine bakarlar.. iç organlarına bakarlar. Efor testine sokarlar. Kalbime bakarlar.
ekg ni çekerler
kalp ritim takibi için holter takabilirler
gibi
Senin sorunun bence psikojik dedi dersin. Panik atak çıkar gibime geliyor
Aslında depremden sonra oluştu bu , ilk ay sürekli sallanıyor hissi vardı , şimdi azalsa da yine devam ediyor sağlık ocağı hormonlar yüzünden olabilir diye yolladı guatr falan da olabilir diye düşünüyorlar... Guatr hormonları etkiler vs vs diye uzun bi açıklama yapmışlardı umarım kısa süre de çözülür
ekg bakarlar sonra bağlar cihaza muayene eder