Kilo uyumakta ciddi sorun yaratıyor. 200+ kilo biri olarak ben mesela sadece sağıma veya soluma dönerek yatabiliyorum. Sırtüstü yatınca nefes alışım zorlaşıyor yüzüstü yatmam zaten imkansız göbekten. Yan yattığım zaman en azından göbeğin ağırlığını yatağa aktarabiliyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(30-35)7 ay
İyi uyku zayıf kalmayı sağlar. Sağlıklı olmayı sağlar. Kötü uyku ya da uykusuzluk stresi artırır ve kortizol salgilatir. Kortizol kilo aldırır. Ama eşit bir dağılım olmaz. Kilo göbekte toplanır. Boğaz yoksa belki uykusuzluk o kadar etkilemez. Ama hem boğaz varsa hem uykusuzluk varsa kötü bir kilo alımı olur.
01 Yorumla- 7 ay
Kesinlikle dogru
Ben zayıfım ama bu işte bir terslik var fhjdksh
13 Yorumla- 7 ay
Nasil bir terslik anlat bakalim
- 7 ay
Gece hiç uyumam. Kilolu olmam gerekiyormuş soruna göre ama zayıfım. Neden acaba açıkla
- 7 ay
metabolizma hizli calisiyor ozaman
- 7 ay
Sağol ya 😅 bir kötü haber daha duydum
110 Yorumla- 7 ay
Neden ki?
- 7 ay
Uyku duzenim yok pek isimden dolayı da biraz ben de gece bazen uyumama
- 7 ay
Genellikle insanlarda yüzde 60’ında yetersiz düzensiz kesikli uyku sorunları yaşıyor
- 7 ay
obezite yüksek kolesterol yüksek tansiyon yüksek kan şekeri ve diğer sağlık sorunları yaşarsın ilerliyen yaşlarda uykunu duzene sokmalisin 👍😊
- 7 ay
Sokamam hemsireyim zengin koca bulursam belki ndjdjd
- 7 ay
Dubai gitmelisin ozaman 🤣🤣
- 7 ay
Maalesef uçak korkum var başka korkularım da
- 7 ay
Uzun yol korkunda var mi? Sehirler arasi seyahat gibi
- 7 ay
Evet nereden bildin daha beter korkularim var kaygı bozukluğu var ben de
- 7 ay
Küçüklügünde bir tranva mi gecirdin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Ya bende kilo almak istiyorum geçte uyurum ama bence saat geciktikce teelofna dalnca acikiyor insan bence ondan olabilir diye düşünüyorum
13 Yorumla- 7 ay
Evet eger kilo almak istiyorsan cici bebe mamasi ye o biraz olsa kilo aldiriyor
- 7 ay
Anladim neden ki acaba
- 7 ay
Gece uyuyamasam o zaman halim daha beter şükrediyorum 😄
11 Yorumla- 7 ay
Neden ki?
Valla ben gece iyi uyuduğumu düşünüyorum ama hep uykulu oluyorum. Kilomda var maalesef
12 Yorumla- 7 ay
Boy? Kilo?
Evet 20 kilo saat 11den sonra vijudun motobalizması yavaşlıyo o yüzden hızlı kilo almaya başlıyosun
11 Yorumla- 7 ay
Evet haklisin 😊😊
- 7 ay
Bence uyuyamamalarının sebebi kilolu olmalarının sebepleriyle bağlantılı olduğu için olabilir. Demek istediğim eğer hareketsiz bir yaşam sürüyosan uyuman güçleşiyor. Hareketsiz yaşam da kilo alımına sebep oluyor. Ben gece geç saatte bir şey yediğimde enerji veriyor ve uykumu kaçırıyor. Bu aynı zamanda kilo aldıran bir alışkanlık. Sanırım evet. Uyuyamayanlar genel olarak daha kilolu
11 Yorumla- 7 ay
Evet katiliyorum sana bazilarida ne yerlerde yesinler direk eritiyorlar ve bu konu onlara sacma geliyor
- 7 ay
Bence gece uyumayanlar Uyuyan anlara göre daha zayıf
10 Yorumla - 7 ay
Bilmem Ben bazen keyfi olarak geç uyuyorum ama kilo konusunda sıkıntım yok.
10 Yorumla ya ne alakasi var ya mesela ben 400kilo olsam uyuyamazmiyim uyurum
21 Yorumla- 7 ay
Kendince sende haklisin 👍👍
- 7 ay
Alakası yok sabahladigim zamanlar bile oluyor ama zayifim
13 Yorumla- 7 ay
Genetik ozaman
- 7 ay
Evet
- 7 ay
Hayirlisi olsun
Çünkü sağlıklı değil ve daha çok acıkılıyor ama kilolu olmayanlarda var
01 Yorumla- 6 ay
Evet cok haklisin
Yoo ben 42 kiloyum alakası yok
216 Yorumla- 7 ay
Her insan metabolizmasi farklı çalişiyor ve senin metabolizma hizli çalışiyor ozaman uyku uyumasanda yedigin yemekler sende kiloda yapmiyordur
- 7 ay
Genetil olabilir birde boyda var sende boyum kac
- 7 ay
Senin bir 5 kilo alman lazim boyle olma cıtı bıtı birseysin fotografini yeni fark ettim 🤣🤣
- 7 ay
Biraz kilo almanin sana faydasi olur eger bebe mamasi ye biraz kilo aldigini fark edersim
- 7 ay
Ama durust olam mi len sama vucudun cok guzel len maşallah maşallah diyelim nazar deymesin 🤣🤣
- 7 ay
42 kilo mümkün değil, anoreksiya riskin var.
- 7 ay
Senin yine kilon iyi imiş. Benim 176 boyunda arkadaşım vardı 43 kilo. Çok kötüydü ya. O da senin gibi saçlarını sarıya boyatmisti beyazdı. Modellik yapıyordu. Sen yine kısa olduğun için yine kötü durmuyorsun arkadaşım aşırı zayıftı. Senin kilon 42 ise gerçi o da çok az. Ev arkadaşım da 47 kiloydum boyu da kısaydı 160 galiba aşırı kötü duruyordu. Fotolarda bir tek iyi duruyor. Bu kız arkadaşlarım ikisi de her gün hasta oluyordu. En ufak şeyde yatağa düşüp doktora gidiyorlardı. Sen fazla zayıfsın dikkat et. Sağlık açısından konuşuyorum.
- 7 ay
Bilemiyorum. Hadi benim uzun olan arkadaş için evet 43kilo aşırı derecede az. Ama 160 boyunda olan ev arkadaşım da çok kötü duruyordu. Kızda yağ hiçbir şey yoktu. Kardeşi de zayıftı onlarda da genetikti sanırım. Yani 42 çok zayıf ya görsel olarak. Ben çok şükür hastalık geçirmedim ama sağlık sorunu yaşadım. Sağlığın ne kadar önemli olduğunu gördüm. O yüzden ne çok kilo ne az kilo. İnsanda kas kütlesi fazla olması şartıyla yağa ihtiyacı vardır bunu biliyorum. Yağ yoksa o da sıkıntı. Sağlıklıyım diyorsan zaten tamamdır. O zaman zayıf olmanın zararı yok. Hep sağlıklı kalman dileğiyle 🌸
Sorunun net cevabını bilmiyorum ama gece çok uyuyamayanlardanım ama kilom yok
00 Yorumla- 7 ay
İş yerinde abur cubur yiyen biri için uyusun uyumasın farketmiyor, kısacası ben...
00 Yorumla - 7 ay
Alakası olabilir araştırmak lazım
11 Yorumla- 7 ay
Tabi ki arastirmali bu koni
- 7 ay
Gece güzel uyurum 62 kiloyum
14 Yorumla- 7 ay
Gecen guzel olsun ozaman kuzum
- 7 ay
Teşekkürler
- 7 ay
62 kilo ama boy kac?
- 7 ay
1.59
u
7 ayEvet uykusuzluk kilo aldırır
11 Yorumla- 7 ay
Aynen kardo
Uyuyana kadar uyku ile aram iyi olduğu söylenemez hatta daha geç yatmak için yatmadan önce kahve içerim ama uyku ile kiloyu bağdaştıramıyorum önceden 76 kiloyu görmüşlüğüm var şimdi 60 kilodan bile azım
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)7 ay
45kiloyum iyi uyuyorum yani
21 Yorumla- 7 ay
Cok iyi tebrik ederim seni :))
- 7 ay
Hayır yanlış bu bilgi. Mesela ben normal uyumam ama 42 kiloyum. Aksine iyi uyuyanların kilosu ideal ya da fazla olur
00 Yorumla yok ya alakası yok bence
10 YorumlaEvliyken daha rahat uyuduğumu fark ettim 😭
24 Yorumla- 7 ay
Neden peki? sebebini bizede aciklarmisin
- 7 ay
Senin adina adina sevindim
Ben çok uyuyorum napcam
11 Yorumla- 7 ay
Tas gibi olursun sen ozaman :))
Kuzum sen ne kullanıyorsun
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)5 ay
uyumak sismanlatir aksine
00 Yorumla Valla ahnen ya
11 Yorumla- 7 ay
Ah sen evet
- 7 ay
Uyku önemli
11 Yorumla- 7 ay
Evet
:( sanırım
11 Yorumla- 7 ay
Duzelir uzulme
Ben iyi uyuyamlyorum ama kiloda alamıyorum
04 Yorumla- 6 ay
Genetik birsey dir
- 6 ay
45 var mi
- Gizli Üye(25-29)7 ay
Inanmayin soyle sacma sapan seylere
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)7 ay
Çok uyuyorum kiloluyum
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)7 ay
Ne alaka
11 Yorumla- 7 ay
Bilimsel aciklamalar bu yonden
- 7 ay
Cidden öyle
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Merhaba,
Kaynak: https://www.sleepfoundation.org/physical-health/obesity-and-sleep#references-79215