herhangi bir bağımlılıktan kurtulmak için hangi yolları kullanırsınız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Sağlık konusunda 317 cevap paylaştı. 2,3 farklı bağımlılıktan kurtulmayı başaran biri olarak her yolu denediğimi bilmelisin. Çok defa başarısız olmama rağmen vaz geçmedim. Bağımlı insanlara iradesiz çer çöp gözü ile bakılıyor. Her bağımlı bir hastadır. İrade unsuru mevcut maddeyi kullanmadan önce geçerlidir. Bazı şeyleri değiştirmeye çalışan içlerinde hakikaten var. Tek sorunları yanlış yerde ve yanlış arkadaşlıklar. Okul bahçelerinde coğu satıcı lise çağindaki gençlerdi. şimdi yaş ortalaması 14,15 bile gelmiş olabilir. Bunu kabul etmek istemesekte bu ülkenin acı yüzü bu. Gerek ergenlik sorunları, gerek okul sorunları, yaşam koşulları kendi içlerinde çok fazla kırılıyorlar ve ebeveyleri bu durumu görmüyor çoğunun. Hatta 4 sene lise okur velisi okula bir defa gider. Sanki fazlalık ve okula atılmış gibi... Sorun nerde biliyormusun çocuk yaparken iyice düşünülmediğinden bence. Bir çocuğun reşit olana kadar her şeyi annesi ve babası tarafından karşılanmalı. Ortam iyi değilse uygun bir ortam sağlanmalı. Gerekirse çocuğunla beraber derse gir kaliteli mi değil mi diye. Akşam eve gelirken çocuğun göz bebeklerine bak büyük mü, kırmızı mı herhangi bir rahatsızlığı var mı olabildiğince dikkat etmek lazım. İşin özü şu bakabileceğiniz kadar çocuğun dünyaya gelmesine sebeb olun. Her bağımlıya iğrenerek değil , yardımda bulunmak isteyerek bakın. Ona küçük gören gözlerle değil bir elmas gömüş gibi bakın
04 Yorumla
Soran1 yılAnladım peki ben ne yapabilirim bu durumda nasıl kurtulabilirim
- 1 yıl
Öncelikle beyninizde şunu kesinleştirmeniz lazım. İçtiğiniz ya da kullandiginiz her neyse çözüm olmadığı aksine size zarar verdiğini kabul etmelisiniz. Bu ne için önemli beyninizdeki bazı mekanizmaların çalışması için önemlidir. Yavaş yavas öz direncinizi güçlendirdikten sonra . Tek seferde bırakmayı deneyin ve ortamınızı değiştirin , bunu para ile alıyorsanız kendinizi parasız bırakın. Her başarısızlıkta vazgeçmeyin. Bağımlılığı bırakmaya devam edin. Tedarikçileriniz arkadaşınızsa silin bu arkadaş değil düşmandır. Ortam çok önemli bunları değiştirebilmelisiniz. Örneğin bütün eski arkadaşlarımı sildim. Biri size kötüye teşvik ediyorsa uyarın ve uzaklaşın. İşin püf noktası gözünüzde karartmak her şey için uygulanabilir bir yöntem.
Soran1 yılEyvallah sağ olasın
En İyi Cevaplar
1 yılFarklı şeylere yönel, başka şeyler düşünmeye calis. Aklını başka şeylerle oyala. Müzik dinle, bir müzik aleti çal, resim yap, vitray cam ya da ahşap boyama yap, tual al evine tablolar çıkart, rastgele bile salla fırçaları güzel şeyler çıkar. Mesela batik boyama tişört yap al bı tencere bir beyaz tişört para bağla bir kaç yerine boyalı kaynar suya at.
13 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim tavsiyelerin için
- 1 yıl
Netflix de işe yarıyor.. bir kaç sezonluk diziler e baslayabilirsin.
Soran1 yılNetflix ne alaka ki
Gizli Üye(25-29)1 yılNe bağımlılığın var
147 Yorumla
Soran1 yılMüstehcen şeyler izleyip rahatlamak
Cevap sahibi1 yılSen bana dua et
Cevap sahibi1 yılBen de sana edicem 💙
Soran1 yılgizli üye diye dua edemeyeceğime göre bana bir isim söyler misin yani sana bina en bir şey söyliyim takma bir ad da olabilir ama aklımda sen kal diye
Cevap sahibi1 yılAz evvel ettin 😊
Soran1 yılNe ettim ki
Cevap sahibi1 yılEttin işte 😊
Soran1 yılAma şimdi böyle bir şey var yorumlaşırken dua etmek ayrı namaz sonrasında dua etmek ayrı bence
Cevap sahibi1 yılBen namazlarımı da aksattım hep
Soran1 yılOlabilir elinden geleni yap sen eğer telafisi olmayan bir şey olsaydı kaza namazı diye bir şey olmazdı
Cevap sahibi1 yılDoğru söylüyorsun ama kendimi namaza layık görmüyorum
Soran1 yılÖyle düşünme öyle düşünürsen çok yanılırsın hayatından lezzet alamazsın hiçbir zaman ya da çok kötü olacaksın hayatından lezzet alacaksın keyif alacaksın öbür dünyada...
dediğim gibi umudunu kesme hiç öyle bir düşünceye de girme yapabileceğin en rahat şeyden başla yapmaya unutma ne durumda olursan ol Allah sana namazı tesettürüm emretmiş
Cevap sahibi1 yılTakip ettim özelden konuşalım mı
Soran1 yılHayır ben takipleşme msjlaşma yapmıyorun maalesef
Cevap sahibi1 yılNeyse burdan konuşmayalım o zaman
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim
Cevap sahibi1 yılher şey için
Soran1 yılSen nasıl istersen
Soran1 yılRica ederim bende teşekkür ederim yorumların için 🌸
Soran1 yılHangi yorumunu
Cevap sahibi1 yılEn iyi cevap seçtiğin şuanki
Soran1 yılanladım sanırım birazcık kırdım seni ama maalesef bu konuda kararım kesin hiçbir şekilde takipleşme msjlaşma yapmayacağım sen nasıl istersen istersen bu yazdığımı gör sonra kaldirayim istersen direk kaldirayim
Cevap sahibi1 yılEvet kırdın
Soran1 yılTamam unutma dualarım seninle 🤲🌸
Soran1 yılÜzgünüm maalesef hoşçakal iyi günler
Cevap sahibi1 yılKızmadım kızmadım 🌸
Cevap sahibi1 yılKırılmadım da
Soran1 yılO zaman iyiyiz değil mi inanki senlik bir durum değil
Soran1 yılİyi sevindim buna yorumunu kaldırıyorum o zaman
Soran1 yılAma şu an onun için müsait değilim biraz sonra kaldırsan uygun olur mu senin için
Soran1 yılTamam inşallah bana kırgınlığın kızgınlığın yoktur
Soran1 yılMaalesef yaptığın yorumu kökten kaldıramadım ama sanırım ya üç ya dört tane yorumunu kaldırabildim hepsini kaldıramadım kaldıramıyorum neden bilmiyorum
Cevap sahibi1 yılNasıl ya kaldırabilirsin tamamen
Soran1 yıldenedim kaldıramıyorum
Cevap sahibi1 yılNapalım nasip
Cevap sahibi1 yılZaten kapıycam şimdi burayı
Soran1 yılAynen öyle nasipten ötesi yoktur
Soran1 yılSırf bu yorum için mi ne gerek var ki böyle bir şey hem zaten gizli üyesin
Cevap sahibi1 yılYok silicektim zaten
Soran1 yılPeki sen nasıl istersen
Cevap sahibi1 yılBana dua et olur mu
Soran1 yılOlur tabii ki ederim ama sen de bana dua et
Cevap sahibi1 yılBana ettiğin her dua Allah’ın yarattığı kadar fazla kat sayısınca sana daha güzel daha kolay daha selametli şekilde nasip olsun
Soran1 yılÂmin inşallah bilmukabele
Cevap sahibi1 yılAllah hep sevsin seni hep razı olsun yolundan hiç saptırmasın
Soran1 yılÂmin inşallah Allah razı olsun🤲🌸
Soran1 yılBurayı silmeden önce haber ver tamam mı vedalaşırız
Hobi edinirim
211 Yorumla
Soran1 yılMesela ne gibi hobiler
Soran1 yılyani halihazırda olan bir hobin üzerine daha çok gidiyorsun
Soran1 yılYani ben fitness ile ilgileniyorum onun dışında dini yönden Kur’an tefsirine ilgim var bakalım yapacağım daha doğrusu yapmaya çalışacağım bir şeyler
Soran1 yılEvet öyle ama işte küçüklükten beri teknoloji bağımlılığı vs diğer kötü bağımlılıkları olduğu için zor oluyor
Soran1 yılona gerek duymuyorum Elimden geleni yapacağım artık..
teşekkür ederim yorumların için
Soran1 yılİnşallah 🤲🌸
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
14Cevap
- Sağlık konusunda 39,9b cevap paylaştı.
u 1 yılBağımlılığın bana faydadan çok zarar vermesi lazım.
01 Yorumla
Soran1 yılÖyle zaten yoksa neden kurtulmam isteyeyim
Bağımlılıktan kurtulmaya çalışmak daha da bağlanmaya neden olur tıpkı bataklığa saplanan birinin debelendikçe daha da batması gibi bağımlı olduğun şey ne ise önce onun bilincinde olmalısın bataklığın içinde olduğunu hissetmelisin
19 Yorumla
Soran1 yılAnladım peki ne yapmalıyım tam olarak
Soran1 yılİyi de bahsettiğim şey sigara değil ki
Soran1 yılNasıl yapıcam işte küçüklükten kalma alışkanlık
Soran1 yılİşte onu nasıl yapacağım soruyorum
1 yılObsesif gibi davran. Sigarayı bıraktım. Aklıma gelince oyun oynuyorum ya da bir şeyler okuyorum, atıştırıyorum. Bağımlılık geçmiyor bende. Yerine başka şeyler koymakla uğraşıyorum.
17 Yorumla
Soran1 yılAnladım peki farklı bir şeyler yaparken aklın orada kalmıyor mu
- 1 yıl
Kalsa da bununla başetmek zorundayız
Soran1 yılHaklısın teşekkür ederim yorumların için
- 1 yıl
Allah yardımcın olsun iyi bir şeye niyetlenmişsin
Soran1 yılÂmin inşallah sağ olasın öyle tabi de bir türlü yapamıyorum işte ama sürekli deniyorum yapmak için bakalım ne zaman düzelteceğim
- 1 yıl
Düzelmeye niyetinin olması bile kazanmanın yarısı. Kurtulmak için uğraşmak da bir savaş. Hepimiz aynı durumdayız hepimizin bir takıntısı, bağımlılığı var. Zor mu evet ama pes etmek daha kötü hissettiriyor.
Soran1 yılAynen öyle elimden geleni yapıyorum
Kurtulmak istediğin alışkanlığı normal gören ortamdan uzaklaşarak. En etkilisi budur
11 Yorumla
Sağlık konusunda 353 cevap paylaştı. Bagliliklarim dan kurtulamaz ben çünkü onlari kendime bağladım demeki seviyorum
112 Yorumla
Soran1 yılBen sevmiyorum küçüklükten kalma bir bağımlılık kurtulamıyorum da
Soran1 yılSorun orada ya tam o anda kendimi engelleyemiyorum
Soran1 yılEmin ol bayağı bir çabalıyorum ve her izleyip rahatladıktan sonra aşırı derecede pişman oluyorum bunu bile bile yine yapıyorum nasıl bir şeyse artık bu
Soran1 yılÖrnek verir misin peki
Soran1 yılPeki teşekkür ederim yine de
Ondan uzak durmak
Telefon
Sigara
İnsan
Hepsi icin gecerli13 Yorumla
Soran1 yılİşte bağımlılık da bu ya uzak duramıyorum
Soran1 yılHaklısın çok teşekkür ederim
Gizli Üye(25-29)1 yılDopamin detoksu ve meditasyonlar var işe yaradığını duydum ama denemedim
13 Yorumla
Soran1 yılNasıl oluyor onlar nasıl yapılıyor yani
Cevap sahibi1 yılHocam bu doktoru takip edin kanalında ihtiyaç duyduğunuz tüm videolar vardır https://youtu.be/cfGdN1xLOeY?si=ky8Jkg8WaA2l5e0k
Gizli Üye(25-29)1 yılNamaz kılabilirsin kardeşim. Ve kesinlikle kurtulursun.
13 Yorumla
Soran1 yılNamaz kılıyorum zaten
Cevap sahibi1 yılO zaman nasıl izliyorsun ve yapıyorsun anlamıyorum. 😐
Soran1 yılKüçüklükten kalma bağımlılık
Bagımlı oldugum kötu bir alışkanlıgım yok.. Arkadaşlarım sanal kumar çok oynuyor bırakmalarını söylüyorum
11 Yorumla
Soran1 yılHm anladım iyiymii
Sağlık konusunda 339 cevap paylaştı. 21 gün kuralı. Bir şeyden kurtulmak istersem bu yöntemi denerim fakat kurtulmak istediğim bir bağımlılığım yok. Bağımlılıklarımdan memnunum.
04 Yorumla
Soran1 yılNe mutlu sana Peki 21 gün kuralını nasıl uygulayabilir?
- 1 yıl
21 gün kuralı, bir alışkanlığı edinmek veya bir davranışı değiştirmek için 21 gün boyunca sürekli bir şekilde çalışmanın yeterli olduğunu öne süren bir inanıştır. Bu inanışa göre, bir şeyi 21 gün boyunca düzenli olarak yapmak ya da bırakmak istiyorsan yapmamak, o davranışın otomatik hale gelmesine ve bir alışkanlık haline gelmesine yol açar. Yani 21 gün boyunca bir şeyi yapmadıysan aslında ondan kurtulmuşsun demektir.
Soran1 yılanladım çok teşekkür ederim🌺
Gizli Üye(18-24)1 yılÇok şükür bir bağımlılığım yok sigara hariç. Onu bırakmak istesem direkt keserim
11 Yorumla
Soran1 yılO öyle olmuyor ama iyi bakalım
- Sağlık konusunda 410 cevap paylaştı.
1 yılBağımlı olduğum şeyden uzak durarak
13 Yorumla
Soran1 yılBağımlılık zaten o ya uzak duramamak
- 1 yıl
Uzak duramadıktan sonra kurtulmak zor benim için
Soran1 yılİşte tam olarak sorum bu nasıl uzak durabilirim
1 yılKendine aktivite bul.
13 Yorumla
Soran1 yılNe gibi aktiviteler
- 1 yıl
Sürekli kendine iş bul. Rutinin olsun. Mesela geceleri çok geç yatma çünkü insan beynini saat 12 den sonra tam kullanamıyor.
Saat 10 gibi yat. Sonra spor yap. Yor kendini. Tekiz iyi niyetli arkadaşlarınla takıl. Mümkünse alkol sigara vb. Madde kullanmayanlarla. Onlarlatken sigara alkol kullanma.
Soran1 yılEyvallah sağ olasın söylediklerini yapmaya çalışacağım
Ne bağımlılığından bahsettiğimize göre değişir o yollar
13 Yorumla
Soran1 yılmüstehcen şeyler izleyerek rahatlamak
Soran1 yılne diyorsun ya sonuçları gerçekten kötü unutkanlık çoğalıyor ondan sonra kendimi halsiz hissediyorum ve sanki erken boşalmalar meydana geliyor artık eskiden böyle değildi ve araştırmalarıma göre ilerleyen zamanlarda evlilikte olumsuz etki edecek gibi gözüküyor
1 yılBenim bagımlılıgım yok birsey haric onuda söylemek istemiyorum bırakamıyorum ztn 😅
06 Yorumla
Soran1 yılAma ben bırakmak istiyorum
- 1 yıl
Bence birden keselim direk aklımıza geldiginde baska seylere yönelelim
Soran1 yılBaşka şeylerden nedir
- 1 yıl
Mesela spor yap dizi ac arkadaslarınla buluş binevi kafana baska seylere yönelt böyle böyle ilk zorlanıcaz belki ama sonra bence bırakıcaz
- 1 yıl
Sen sag olasın gardasım
kurtuluo napcan boş ver cok yasa 🍃🍄🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
01 Yorumla
Soran1 yılAma hayatıma kötü etki ediyor
1 yılBaşka bir şeye bagımlı olmayı
11 Yorumla
Soran1 yılNe gibi başka bir şey
huzur verici etkinlikler
11 Yorumla
Soran1 yılÖrnek verir misin peki
Kendime yeni bağımlılık bulurum
16 Yorumla
Soran1 yılÖrnek verir misin? @Sadesütlü
Soran1 yılAnlamadım
Soran1 yılOk
Farklı yollar dene zamanla yaparsın
01 Yorumla
Soran1 yılNasıl farklı Yollar peki
1 yılSoğuyana kadar devam ederim hevesimi alırım
03 Yorumla
Soran1 yılAnlık olarak soğuyorsun ama sonrasında tekrar yapıyorsan peki
- 1 yıl
Soğudum andaki düşüncelerimi bir yere yazarım ya da ses kaydı alırım yapmak istediğimde onları dinlerim ya da okurum
Soran1 yılYaptıktan sonra pişman oluyorum bir sonra ki yapışımda aklıma da geliyor ama yinede kendime engel olamıyorum
Gizli Üye(18-24)1 yılİrademi :D
15 Yorumla
Soran1 yılEvet irade ben de çok düşük
Cevap sahibi1 yılEğer yanlış değilse 25 yaşında adamsın. Şu koca dünyada tek derdin 3 1 çekmek olamaz. Yazarken, okurken bile küçük düşürücü, özgüvensiz hissettiriyor insana. Gerçekten gün boyu elin şeyinde mi geziyorsun? Yaptığın küçük düşürücü, komik durumu düşün. Ne yapıyorum ben'' de. Yaptığın şeyin farkına var. Otur ve düşün o an yaptığın şeyleri gözünün önüne getir anlayacaksın ne kadar komik bir durumda olduğunu. Tavsiye verirken bile seni aşağılayarak, küçük görerek yazdım cidden şu koca dünyada tek derdin 3 1 olmamalı mk ya
İşte iradeyi kullanmak bu otur, düşün ve farkına var. İraden düşük ve kullanamıyorsun geri---zekalısın demek olur. Öyleysen de otur çekmeye devam et bi yararın olmaz millete
Soran1 yılYani senin demenle ben o dediklerin olmuyorum 1 kere ondan sonra tek derdim o değil ve abartıyorsun o kadar da değil yani o kadar düzgün yorumları bırakıp da tek senin yorumunu kafaya takacak değilim ama yinede teşekkür ederim yorumun için üşenmeyip bu kadar yazdığın için beni yerin dibine batırmaya calistigin için ama biliyor musun düşünüyorum zaten bana yakışmayan bir şey olduğunu biliyorum ama o an canım onu istiyor ve buradaki tavsiyelerden deneyeceklerim olacakbırakacağım ya sıkıntı yok sen keyfine bak
Cevap sahibi1 yılAmacım seni yerin dibine sokmak değil, gerçekten de durumun böyle gözüktüğünü fark etmeni sağlamak. Belki bir aydınlanma gelir ''harbiden ben ne yapıyorum'' dersin diye yazdım onları. Şunu da söyleyeyim tam da dediklerim gibisin. Demek ki bir amacın, bir işin, gücün yok ki sürekli kendini bununla meşgul ediyorsun asosyalsin belli. Böyle olmasan onu yapmaya zaman bulamazsın ya da haftada en fazla 1-2 kere yapar bırakırsın bu dediklerimi de anlayabileceğini sanmıyorum ama neyse belki aydınlanma falan gelir acınası, komik durumdan çıkarsın
Soran1 yılyani sadece haftada bir defa yapıyorum bu da beni rahatsız ediyor işim var ama şu an tatildeyim ve dediğin gibi asosyal biriyim sosyalleşmek istiyorum ama kafa dengim birilerini bulamıyorum açıkçası ondan dolayı ya durumun nasıl gözüktüünü biliyorum onda sorun yok kendimi de biliyorum sonradan gelen pişmanlık o da var kendime de yakıştırmıyorumzaten bunu bırakmak istiyorum sorun da orada ya bildiğim halde o an bir şey oluyor olan oluyor yani
Yavaş yavaş bırakmayı deneyerek
014 Yorumla
Soran1 yılİşte yapamıyorum ama teşekkür ederim
Soran1 yılHedef koymaktan kastın nedir
Soran1 yılanladım çok teşekkür ederim deneyeceğim bunu
Soran1 yılsigara da var tabi onu da azaltacağım bakalım nasıl olacak
Soran1 yılyani sigara konusunda çok da bir şikayetim yok azalttım zaten sadece arasıra bazen bir şeyler oluyor fazla içiyorum onun dışında sigara konusunda herhangi bir sorunum yok ama o diğeri hayatım çok kötü etkiliyor
Soran1 yılyok istisnasız her gün tüketiyorum zaten günlük içimimi azalttım sadece
onun yerine yapılabilecek başka bir aktivite belki
010 Yorumla
Soran1 yılMesela nasıl bir aktivite örnek verebilir misin
Soran1 yılFark eder mi ki
Soran1 yılMüstehcen şeyler izleyip rahatlama bağımlılığı tabi sigara bağımlılığı da var ama bu soruyu sormamdaki amaç sigara değil
Soran1 yılYani şu an kötü bir şey değil gibi geliyor ama ilerki zamanlarda etkiledi gözüküyor yani ve şu anda etkisini görüyorum kötü yönden
Soran1 yılTamamdır teşekkür ederim
- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılAmetem
01 Yorumla
Soran1 yılO ne demek
1 yılBirden keser atarım
01 Yorumla
Soran1 yılİşte öyle olmuyor
Tedavi görürdüm heralde
01 Yorumla
Soran1 yılNasıl bir tedavi peki
Farklı aktiviteler