Diyetim hakkında ne yapmalıyım?

Arkadaşlar öncelikle merhaba, ben 174 cm ve 90 kilo olan biriydim. Kilomdan dolayı kendimden hiç memnun değildim ve giderek kilo almaya devam ediyordum. bunun ileride sağlık problemlerine yol açabileceğini düşünerek karar verdim bir diyet yapmaya. Birkaç başarısız denemelerimden sonra nihayet kendime faydalı olan bir diyet bulmuştum. Günde 750 kaloriden fazla beslenmiyordum ve 3 öğünümde de proteini bulundurmaya çalışıyordum. Meyve ilk 2 gün almadım ve sonrasında ise çok az almaya başladım. Rafine şekerlere, Zeytinyağı dışındaki bütün yağlara, hazır gıdalara tamamen hayır diyerek spor ve yürüyüşle beraber azimle diyetime devam ettim. Kendimi spora ve yürüyüşe hazır hissetmediğimde 1 fincan şekersiz kahvemi içip yarım saat sonra enerjimi toplayıp devam ediyordum. O kadar ciddi sonuçlar alıyordum ki 1. Ayın sonunda 80 kiloya düşmüştüm. Arkadaşlarım, öğretmenlerim, ailem de zayıfladığımı dile getirmeye başlamıştı. Ben ise diyetime devam etmekte kararlıydım ve ciddi bir sonuç almak beni motive ediyordu. Ancak bunun uzun vadede sağlığıma zarar verebileceğini düşünerek diyeti bırakmak yerine aldığım kaloriyi 1300 e çıkardım. Ve 2 hafta bu şekilde devam etmeme rağmen resmen tartıda kendimi 1 kilo almış gördüm. Diyeti bırakmıyorum ama kilo veremediğimi görmek ve çok fazla acıkıp ögünlerimin dışına çıkmayarak kendimi aç bırakmak beni artık çok zorluyor. Ve ailem de aşırı agresifleştiğimden ve bunun kendime bir işkence olduğunu söylüyorlar. Benim ise tek istediğim ise boy kitle endeksime göre 73 kiloya düşerek 8 kilo vermek. Gerçekten bu konudan çok bıktım lütfen yardım edin

Diyetim hakkında ne yapmalıyım?