Herkese merhaba.
Sınav Senem de olduğum için bu sene yediklerime pek dikkat etmedim ve kilo aldım. 65 kiloya kadar çıktım bu arada boyum ise 1.65 her neyse ve fiziğimi beğenmemeye başladım. Bunun içinde diyete girdim. Spor yapmadan tam 10 kilo verdim şu an 55 kiloyum. Üst bedenim çok zayıf. Basenlerim orta ne kalın ne İnce. Ama alt bacaklarım yani baldırlarım ve ayak bileklerim hâla kalın :/ hani hamile kadın olur bacakları ve ayak bilekleri şişer ya elbise giydiğimde aynı ona benziyorum. Babamın böyle değil bacakları annemin böyle gibi. Ben nasıl düzelteceğim bunu? Bana önerileriniz var mı? Genetik olduğunu düşünüyorum ama düzelmez mi hiç mi yolu yok yani
Sınav Senem de olduğum için bu sene yediklerime pek dikkat etmedim ve kilo aldım. 65 kiloya kadar çıktım bu arada boyum ise 1.65 her neyse ve fiziğimi beğenmemeye başladım. Bunun içinde diyete girdim. Spor yapmadan tam 10 kilo verdim şu an 55 kiloyum. Üst bedenim çok zayıf. Basenlerim orta ne kalın ne İnce. Ama alt bacaklarım yani baldırlarım ve ayak bileklerim hâla kalın :/ hani hamile kadın olur bacakları ve ayak bilekleri şişer ya elbise giydiğimde aynı ona benziyorum. Babamın böyle değil bacakları annemin böyle gibi. Ben nasıl düzelteceğim bunu? Bana önerileriniz var mı? Genetik olduğunu düşünüyorum ama düzelmez mi hiç mi yolu yok yani
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Banada diyet listeni at ayniyiz bide yuruyus yapmadan erimez bacaklar spora yaparsin
Ben diyetisyene gitmedim. Kendi kendime uyguladım. Mesela ben çok abur cubur yerdim abur cuburu birden bıraktım. Çok fazla su içmezdim bol bol su içmeye ve yeşil çay tüketmeye başladım. Sabahları kahvaltımı çok iyi yapardım 2 yumurta çünkü bizim aldığımız yumurtalar küçük oluyordu ben de o yüzden iki tane yiyordum salatalık domates peynir zeytin 7 tane. Öğlene doğru da elma havuç portakal dilimliyordum. Akşama kadar da acıkmıyordum akşamleyin de eğer çok acıkırsam bir çorba kasesinin içerisine 5 yemek kaşığı yoğurt falan koyuyordum ya da bir avuç kuru yemiş yiyordum. Onun dışında hiçbir şey yapmadım. Ha bir de karbonhidratı azalttım bol bol lifli şeyler tüketmeye başladım mesela ıspanak marul karnabahar brokoli sebzeye yöneldim. Bol yeşillikli çoban salatası yapıyordum ya da akşamları. Böyle böyle 2 ayda 10 kilo verdim. Zaten sınavıma şurada iki gün kaldı ondan sonra yürüyüşlere çıkacağım. Spora başlayacağım
Catlak olustu mu
Ya şöyle söyleyeyim benim vücudum çok sıkı. Hani vücudunda yağ dokusu sanki az kas dokusu daha çokmuş gibi yani sıkı bir vucuda sahibim. Kilo aldım çok belli değildi sadece kalçalarımdan mı basenlerimden biraz almıştım. Basenlerimin iç tarafında hafiften çatlaklarım vardı ama benim çocukluğumdan kaynaklanan bir şeydi o. Onun dışında çatlak oluşmadı bende. Sadece sporsuz olduğu için mi bilmiyorum ama zayıfladığımda etim biraz cıvıklaştı gibi oldu ve özellikle göğüslerimde yumuşama oluştu. Benim göğüslerim de açıkçası normalden 1-2 tık daha büyük. Ben gider diye düşünürken tam tersi hem cıvıklaştı hem sarkıklar oluştu. Ondan biraz muzdaribim. Onun dışında vücudumda böyle bir hafiflik yürüdüğümde ya da yokuş yukarı çıktığımda nefes nefese kalma durumlarım tamamen ortadan kayboldu. Kendimi seviyorum ama dediğim gibi basenlerimde ve ayak bileklerimde sıkıntı yaşıyorum Bir de artık havalarda ısındı ya elbise giyinme vakti gelmeye başladı öyle olunca da insan üzülüyor
Kendini her halinle sev kilo verince yetmezmis gibi geliyor eminim buyuk fark olusmustur yuruyus ve egzersize sinavdan sonra vakit ayirirsin insallah istedigin yeri kazanirsin bende kpssye gircem bana da dua et peki ekmek. kestin mi
Ay bu yorumunu çok sevdim ✨🫶🏻 İnşallah sen de istediğin İnşallah sen de sınavını kazanırsın istediğin yere atanırsın. Tüm kalbimle diliyorum bunu. Tatlım şimdi herkesin vücudu aynı değil. Ben zaten normalde ekmeği çok yemezdim dediğim gibi ben abur cubur fazla yerdim kızartmayı çok yerdim makarnayı falan bayağı çok sevdiğim için bayağı fazla yerdim. Ve hani sen de biliyorsundur strese girdiğinde beynin oyalanacak bir şey arıyor ve kendini yemeğe veriyor ben de sürekli yediğim için midem de büyümüş oldu. Ama baktım aynanın karşısına geçtiğimde kendimi beğenmemeye başladım zaten stres yapıyorum eskiden vücudumu severdim şimdi bakıyorum aynada mutlu olmuyorum bunu artık düzeltmeye vakti geldi diyerekten başladım zayıflama serüvenime. Ekmeği dediğim gibi zaten tüketmiyordum normalde de. Ama makarnadan vazgeçemedim açıkçası. Mesela makarnayı da salatalık domatesi fazla şekilde doğruyordum içine azıcık makarna katıyordum azıcık makarna katıyordum 1 tatlı kaşığı zeytinyağı azıcık da tuz ile harmanlıyordum. Mesela ben kendimi o şekilde avutuyorum. Sana her şeyi tamamen kes diyemem ama emin ol ki abur cuburu kesmen gerekiyor eğer çok fazla tüketiyorsan çünkü seni aşırı derecede acıktıran ve aşırı derecede kilo aldıran o. Birden kesemiyorsan yavaş yavaş bırak. Ben şu an abur cuburda yiyorum ekmek de yiyorum makarnada yiyorum ama porsiyonlarını belirleyerek diyorum hepsinden mesela falda yiyeceğimi az az diyorum ama hepsinden yiyorum. Çok uzattım İnşallah okurken sıkılmazsın
Iyi yapmissin bende ders calismaktan iyice sistim insallah bende veririm bende stresten yedim hep sag ol iyi dileklerin icin makarna kismi akloma yatti bol salatayla doyururum kenimi
Ve bol bol su iç gerekirse zorla da olsa o suyu iç çünkü su seni tok tutuyor bak mesela ben ilk başladığım zamanlar kendimi aç bırakıyordum deli gibi ama baktım ki ben zayıflayamıyorum tam tersi daha çok yemek istiyorum. Sakın böyle bir şey yapma. Ye ama porsiyonlarını azalt. Emin ol zaten bir süre sonra porsiyonlarını azalttığın için miden de küçülüyor eskisi kadar yeme isteği olmuyor. Ekmek de ye çünkü vücudumuzun enerjiye karbonhidrata ihtiyacı var ama abartmadığın sürece ye. Ben sürekli kalori hesaplamaları yaptım mesela. Diyetkolikti sanırım sitenin adı. Orada yazıyor hangi yiyeceğin gramına göre tabağına göre kaç kalori ettiği. Instagram'ın var mı istersen arkadaş olabiliriz sana mesaj atarım ben istersen gel özelden konuşalım ben sana mesaj atamıyorum Sen bana at ama seni asla şu an zorlamıyorum istersen dediğim gibi
Kapattim sinav icin su iciyorum zaten ama duygusal aclik cekiyorum dur cikayim gizliden
İstek attım.
Xper seviyem yetmiyor o yüzden mesaj atamıyorum :(
Onayladim askom yazcam sana
Sende nasil durmuyom tabi knk ama boyunla kilon iyi sanki ama vereceksen illa bi 60 falan da guzel durabilir sanki cokta verme bence
İşte şu an 55 kiloyum. Vücudum sıkı zaten. Sadece bacaklarımı sevmiyorum Yaz geldi ya artık elbise sezonu başladı zaten çok açık giyinmem uzun elbiseleri tercih ederim ama bileklerim göründüğü için sanki hamile kadın bilekleri gibi geliyor. Onun dışında vücudumu seviyorum
he 55misin ben gormemisim 65 saniyordum o zaman yine iyisin knk dert etme, balik etlimisin yani. Hamile kadin bilekleri mi skdjfs yok ya guzel durur neler giydigini tercih ettigin bilmiyorum ama yakisir dert etme ve vucudundan da memnunsan sorun yok
Ay çok tatlısın 🫶🏻😂 balık etli değilim biliyor musun aşırı kemikliyim ama sadece bacaklarında sıkıntı yaşıyorum etrafındaki insanlar gayet iyisin diyor ama ben sürekli kendimi başkalarıyla kıyasladığım için buna da engel olamadığım için maalesef bu sorunu yaşıyorum. Ben uzun elbise giyerim. Ama bileklerim görünür yani o kadar da uzun giymem babam ağzıma tükürür zaten kısa giysem SKSJSJSSKSKSKSKSKSKSKSKSSK
Tesekkur ederim asko sende oylesin <3 jsdhfjsdfjsfdgskg iri kemiklisin aileden gelme mi acaba genetikse. Iste en buyuk sorun da bu, kiyaslamak kendimizi bitiriyor, herkes farkli bunu bilmemiz lazim ve bunun dogrusu yanlisi yok, sen simdiki halini begeniyorsan buna yanlis diyemez kimse sen razisin sen memnunsun sonucta onemli olan da bu ama ustunde guzel de duruyorsa giydiklerin begeniyorsan gerisini boş ver salla gitsin knk onlar kendilerine baksin skfjgdfkjgdf
Takma kafana öyle de güzellsin👍🏻
Teşekkür ederim 🩵
Ricaa ederimm bozma moralini hem kötü bişey değil yaani
Spor ve diyete devam
Ben sadece kendi kafama göre diyet yaparak verdim kilolarımı yediklerimin porsiyonunu azalttım suyu ve yeşil çayı arttırdım. Akşamları geç saatlerde bir şey tüketmemeye çalıştım. Ve abur cuburu bıraktım. Böylelikle 2 ayda 10 kilo verdim. Bu genetik mi acaba bilemiyorum ki çünkü annemde de var babaannemde de var. Teyzemde de var ama ne halam da var ne amcamda var ne babam da var ne dedemde var. Babaanneme de söylüyorum babaannem de dönüp bana şey diyor sen kadınsın ileride doğum yapacaksın bacakların kalın olması iyi 😂😂😂😂
İnce olması daha iyi doğumun kalın bacaklı olmakla alakası yok bence
Bence çekici duruyorsun eminim
Teşekkür ederim bu güzel yorumun için ✨
Rica ederim görmek isterdim seni
Diyete devam et, bacak çalış. Evde bacak haraketlerime bak YouTube'dan.
Bu genetik bir şeyse peki bu durumu değiştirebilir miyim?
Genetiği değiştiremeyiz ama faydasını görürsün yine
Karşıma YouTube'dan veya ınstagram'dan mücadele öyküleri videoları çıkıyor bakıyorum kızın vücudu benim kat katım bacakları aynı şekilde ama hem sporla hem diyetle manken gibi olmuş. Diyorum ki kendi kendime Sen de olabilirsin. Sonra bu kesin parası ile bir şeyler yaptırmıştır diyorum kendi kendimi mutsuzluga sürüklüyorum :(
Parayla en fazla ek takviye alabilirsin spor diyet sabır olmadan bir işe yaramaz