Arkadaşlar birkaç hafta önce bıçakla parmağımı hafif çizmiştim ve çok az kanadı. Şimdi bakıyorum da sıyrık kapanmış ama beyaz görünüyor. Yani herhangi bir ağrı sızı yok sadece beyaz görünüyor. Bunun nedeni nedir? Bilen var mı? Resim de ekledim

Arkadaşlar birkaç hafta önce bıçakla parmağımı hafif çizmiştim ve çok az kanadı. Şimdi bakıyorum da sıyrık kapanmış ama beyaz görünüyor. Yani herhangi bir ağrı sızı yok sadece beyaz görünüyor. Bunun nedeni nedir? Bilen var mı? Resim de ekledim

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Su toplamış kendiliğinden patlar o
Su gibi görünmüyor ama, içi bembeyaz
Öyleyse iltihap kapmıştır
Peki bu durum riskli mi? Ne yapmam gerekiyor
Yok ya altı üstü iltihap kapmış krem kullan geçer
Ama iltihap tehlikeli diyorlar gerçekten çok panik oldum
O farklı bişey seninkisi küçük panik yapma
Yani doktorluk bir şey değil geçer kendiliğinden değil mi?
Geçer kankam geçer
kızarıklık ağrı olmazssa geçicidir
Öyle mi dersiniz?
evet doktorum bu arada. kafadan sallamıyorum
Eğer dalga geçiyorsanız lütfen yapmayın, gerçekten panik oldum. Bir doktora görünmem gerekiyor mu? İltihap mı kapmış acaba?
ne dalgası. niye dalga geçeyim. sağlık bu. inanmıyorsan sen bilirsin. doktora görünmen gerekmiyor tabiki. iltihaplanma süreci zaten kızarıklık şişlik ve ağrıyla kendini belli eder. deride oluşan beyazlık iltihaplanmayı göstermez.
Peki neden böyle beyazladı? Bembeyaz görünüyor içi
vücutta oluşan yaralar genelde iyileşme sürecine girer buna yei granülasyon dokusu yaranma aşaması diyebiliriz. bazen 2 haftaya bazen erkenden görülebilir
Yani iltihap değil öyle mi?
sonraki aşama tamamen iyileşme aşaması. senin yapman gereken dikkatli olman eğer dediğim gibi kızarırsa veya ağrı hiss edersen iltihap kapar. yoksa yüksek ihtimal kendiliğinden geçip gider
İltihap kapmiş
Peki ne yapmalıyım nasıl geçer?
Kendiliginden gecer sadece patlatma ve oynama yarayla
Ama iltihap kapması riskli değil mi? Korktum şu an, baya panik oldum
Relax okadar iltihaptan hicbirsey olmaz.
Emin misiniz? Üff çok korkuyorum şu an. Kendiliğinden geçme ihtimali var değil mi?
Sen boyle dusunursen daha cok hasta olacaksin.
Bilmiyorum çok korktum iltihapla ilgili cok kötü şeyler yazıyor nette.
Okb misin sen?
Evet öyleyim 😞 cok takıyorum her şeyi
Kendine iskence ediyorsun